Αθλητισμος

Τζόκοβιτς: Στην κλήρωση του Open αλλά άγνωστο αν θα παίξει

Εν αναμονή της απόφασης του Υπουργού Μετανάστευσης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Από ώρα σε ώρα η απόφαση για την απέλαση από την Αυστραλία
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς © EPA/ANDREJ CUKIC

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς τοποθετήθηκε στο κυρίως ταμπλό του Australian Open αναμένοντας την απόφαση για το αν θα απελαθεί ή θα παραμείνει να αγωνιστεί.

Με καθυστέρηση μιας ώρας, σε σχέση με την προγραμματισμένη ώρα πραγματοποιήθηκε η κλήρωση του Australian Open 2022, το οποίο θα διεξαχθεί από 17 έως 30 Ιανουαρίου.

Το μεγάλο ερωτηματικό ήταν (και παραμένει) ο Νόβακ Τζόκοβιτς, το Νο.1 στην παγκόσμια κατάταξη, ο οποίος ωστόσο μπήκε κανονικά στην κληρωτίδα και στον 1ο γύρο θα αντιμετωπίσει τον συμπατριώτη του Μιομίρ Κετσμάνοβιτς (No78).


Η κλήρωση έγινε εν αναμονή της απόφασης του υπουργού Μετανάστευσης της Αυστραλίας Άλεξ Τζορτζ Χοκ για το κατά πόσο ο νούμερο ένα τενίστας στη διεθνή κατάταξη θα παραμείνει, άρα θα έχει και τη δυνατότητα να λάβει μέρος στο Australian Open. Εάν ο Χοκ ακυρώσει εκ νέου τη βίζα του Τζόκοβιτς, τότε ο τενίστας θα οδηγηθεί σε απέλαση και συνεπώς για τρία χρόνια δεν θα μπορεί να εισέλθει στην Αυστραλία.

Νωρίτερα, ο Αυστραλός πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον γνωστοποίησε ότι ο Χοκ εξετάζει την ακύρωση της βίζας του Τζόκοβιτς, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες πληροφορίες για τις προθέσεις της κυβέρνησης. Επανέλαβε πάντως με νόημα ότι οι μη εμβολιασμένοι αλλοδαποί υπήκοοι δεν επιτρέπεται να εισέλθουν στη χώρα εκτός εάν έχουν έγκυρη ιατρική εξαίρεση. «Αυτή είναι η πολιτική μας και δεν έχει αλλάξει. Περιμένουμε από τις αρχές να επιβάλλουν την πολιτική της κυβέρνησης σε τέτοια θέματα. Και αυτό αφορά σε όσους έρχονται στην Αυστραλία. Δεν είναι Αυστραλοί πολίτες, δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι, είναι κάτοχοι βίζας», τόνισε ο Μόρισον. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ