Αθλητισμος

Europa League: Στη Βιγιαρεάλ ο τίτλος, μοιραίος ο Ντε Χέα

Απίστευτη μονομαχία στο Γκντανσκ που κρίθηκε μετά από 22 εκτελέσεις πέναλτι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οι παίκτες της Βιγιαρεάλ πανηγυρίζουν την κατάκτηση του Europa League
© Maja Hitij/Getty Images/Ideal Image

Europa League: Η Βιγιαρεάλ κέρδισε στα πέναλτι την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και κατέκτησε τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο της ιστορίας της.

Η Βιγιαρεάλ έγραψε ιστορία στον τελικό του φετινού Europa League, όπου επικράτησε στα πέναλτι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και κατέκτησε τον πρώτο της ευρωπαϊκό της τίτλο. Η ομάδα του Ουνάι Έμερι προηγήθηκε με τον Μορένο στο πρώτο ημίχρονο και έδειχνε ικανή να κατακτήσει τον τίτλο από την κανονική διάρκεια.

Στο δεύτερο ημίχρονο ωστόσο η Γιουνάιτεντ ήταν ανώτερη και ισοφάρισε με τον Καβάνι στο 55o λεπτό, ενώ λίγο έλειψε να κάνει την ολική ανατροπή. Στην παράταση οι Ισπανοί ήταν πιο φρέσκοι, ενώ η ομάδα του Σόλσκιερ έμεινε για 100 λεπτά χωρίς αλλαγή και έδειχνε «σκασμένη». Η μεγάλη ωστόσο μάχη δόθηκε στα πέναλτι. 

Εκεί, μετά από μια μυθική μονομαχία οι δύο ομάδες ευστόχησαν από 10 φορές για να φτάσει η ώρα των τερματοφυλάκων. Ο Ρούλι, τερματοφύλακας της Βιγιαρεάλ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Ντε Χέα, όμως ο ισπανός πορτιέρο της Γιουνάιτεντ δεν κατάφερε να κάνει το ίδιο. Η Βιγιαρεάλ έφυγε νικήτρια από το Γκντανσκ και κέρδισε το εισιτήριο για το επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ ο Ουνάι Έμερι έφτασε στην 4η κατάκτηση, γράφοντας τη δική του ιστορία. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ