- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Mπάσκετ Γυναικών: Πρωταθλητής ο ΠΑΟ, νίκησε τον Ολυμπιακό
Στον τρίτο και τελευταίο τελικό της Α1
O Παναθηναϊκός αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδας στο γυναικείο μπάσκετ- Νίκησε τον Ολυμπιακό στον τρίτο και καθοριστικό τελικό
Πρωταθλήτριες Ελλάδας οι γυναίκες του Παναθηναϊκού για πρώτη φορά μετά το 2013, με «άλωση» της έδρας του Ολυμπιακού (66-74) στον τρίτο και τελευταίο τελικό της Α1 γυναικών. Οι «πράσινες» κατάφεραν να φτάσουν στον τίτλο και να βάλουν τέλος στην κυριαρχία πέντε ετών των «ερυθρόλευκων».
Ο τελευταίος τελικός στο βοηθητικό του ΣΕΦ ήταν ένα μεγάλο ντέρμπι, εφάμιλλο του ονόματος και της αξίας των αντιπάλων. Στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός έχτισε σταδιακά μια υπέρ του διαφορά, που έφτασε σε διψήφια τιμή με 2,5 λεπτά για το τέλος. Οι γηπεδούχες προσπάθησαν στον υπολοιπόμενο χρόνο να ξαναμπούν στη διεκδίκηση της νίκης και του τίτλου, αλλά δεν κατάφεραν να φτάσουν σε ιδιαίτερα απειλητική για τις «πράσινες» θέση.
Tο ματς
Οι γηπεδούχες ξεκίνησαν πιο δυνατά στον τελικό και στο τέταρτο λεπτό προηγήθηκαν 11-4 με τρία συνεχόμενα καλάθια της Κόστοβιτς. Ωστόσο οι φιλοξενούμενες αντέδρασαν και με πρωταγωνίστρια την Ριντ ισοφάρισαν σε 14-14 με σερί 8-0, ενώ στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου βρέθηκαν μπροστά στο σκορ με 17-16.
Οι δύο ομάδες ήταν πολύ άστοχες στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, με αποτέλεσμα το σκορ να μείνει σε χαμηλά επίπεδα. Στα μισά του δεκαλέπτου, ο Παναθηναϊκός πέρασε μπροστά και έφτασε στο +9 (19-28) με δύο συνεχόμενα τρίποντα της Χατζηνικολάου. Οι ερυθρόλευκες μείωσαν στους πέντε (25-30) στο 18’ και το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 32-28 υπέρ των πρασίνων.
Με ένα 6-0 στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου, οι γηπεδούχες κατάφεραν να περάσουν μπροστά στο σκορ (34-32), ενώ με αλλεπάλληλα εύστοχα τρίποντα εκατέρωθεν (τέσσερα προσωπικά από την Σταμολάμπρου στη γ’ περίοδο) το σκορ διαμορφώθηκε στο 40-40 στο 25’ και 44-44 στο 28’, με το παιχνίδι να είναι πραγματικό ντέρμπι. Μέχρι τη λήξη της περιόδου, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να αποκαταστήσει την υπέρ του διαφορά του ημιχρόνου (47-51).
Στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι φιλοξενούμενες κατάφεραν στα 7 λεπτά πριν τη λήξη να πάρουν προβάδισμα 7 πόντων με την φοβερή Ριντ (50-57). Η Σταμολάμπρου μείωσε στους πέντε (56-61) στα 4:11 για το τέλος, αλλά η Λύμουρα με τρίποντο στα 3:25 για το τέλος έφερε τις πράσινες στο +9 (56-65).
Η Μόργκαν με γκολ-φάουλ έδωσε μάλιστα διψήφιο προβάδισμα στο «τριφύλλι» (58-68) στα 2,5 λεπτά για το τέλος. Οι ερυθρόλευκες κατάφεραν να ρίξουν τη διαφορά μέχρι τους έξι πόντους στα 49'' για το τέλος, αλλά όχι να απειλήσουν ακόμη περισσότερο τον Παναθηναϊκό για την εξασφάλιση της νίκης και της κατάκτησης του πρωταθλήματος.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Απών για 4η συνεχόμενη χρονιά ο Κριστιάνο Ρονάλντο
Πού βρίσκονται οι ομάδες που αφορούν την Ελλάδα
Με απίθανο γκολ του Μάριν με απευθείας εκτέλεση φάουλ
Σε ισχύ το πρωτοποριακό μέτρο για τη γονιμότητα των ποδοσφαιριστριών
Λόγω των εργασιών στο ΣΕΦ
Καταγγελία στην Επιτροπή Ηθικής της FIFA για κατάχρηση εξουσίας και παραβίαση ουδετερότητας
Βαριά τιμωρία για τον άσο του «τριφυλλιού»
Με σλόγκαν «Έχεις τη δύναμη μέσα σου», ο κολυμβητής υπεραποστάσεων αποδεικνύει ότι μπορείς να πετύχεις τα πάντα
Διθυραμβικά σχόλια για τον Έλληνα κίπερ
Ιστορικό επίτευγμα: Ο 43χρονος υπεραθλητής κάλυψε 91,4 χιλιόμετρα στο Ιόνιο
Τα επόμενα βήματα και η επιστροφή στη Θεσσαλονίκη
Απόψε η αναμέτρηση της «Ένωσης»
Η ώρα και το κανάλι του παιχνιδιού
Nαυάγησαν οι συνομιλίες ανάμεσα στους δύο πρώην παγκόσμιους πρωταθλητές βαρέων βαρών
Μία από τις μεγαλύτερες ανατροπές του φετινού US Open σημείωσε η Τσινγουέν Ζενγκ
Ένα αστείο, μια…παράλογη ιδέα μόλις λίγες μέρες νωρίτερα, που έκανε πραγματικότητα
Το πρώτο μήνυμα του Τόμας Ουόκαπ μετά από την αποχώρησή του από τον Ολυμπιακό
«Δεν είχαμε καμία επικοινωνία με τον Αταμάν, βρείτε μου έναν παίκτη που να έχει σχέση μαζί του»
Σοβαρές καταγγελίες μετά τη διάσωση
Ο λόγος που θα αγωνιστούν στην ίδια ομάδα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.