Αθλητισμος

Αργεντινή και Νάπολι θρηνούν τον Μαραντόνα - Εικόνες θλίψης

Θαυμαστές του Αργεντινού θρύλου της μπάλας αδυνατούν να πιστέψουν το τραγικό νέο

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Θλίψη στη Νάπολι για τον θάνατο του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα
Θλίψη στη Νάπολι για τον θάνατο του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα © EPA/CIRO FUSCO

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα πέθανε, βυθίζοντας στο πένθος την Αργεντινή και τη Νάπολι στην Ιταλία - Εικόνες θλίψης από τον κόσμο που λάτρεψε τον παίκτη-σύμβολο.

Ο «θεός του ποδοσφαίρου», ο Ντιέγκο Μαραντόνα, πέθανε σε ηλικία 60 ετών. Όταν τα πρώτα ΜΜΕ στην Αργεντινή άρχιζαν να μεταδίδουν τη θλιβερή είδηση, οι θαυμαστές του ανά τον κόσμο ήλπιζαν να είναι ψέμα.

Ένα fake news σαν τα προηγούμενα που είχαν πεθάνει τον Μαραντόνα πολλάκις. Μόνο που αυτήν τη φορά ήταν αλήθεια. Ο Ντιέγκο Μαραντόνα, ο θρύλος του ποδοσφαίρου, δεν είναι πια εδώ.

Η είδηση ότι πέθανε, προκάλεσε παγκόσμιο σοκ, βυθίζοντας στο πένθος όσους είχαν την τύχη να τον δουν από κοντά να παίζει ποδόσφαιρο ή θαύμασαν τις... παραστάσεις του μέσω τηλεόρασης και αργότερα μέσω διαδικτύου. Η κάρδια του τον πρόδωσε. Ο θάνατός του οφείλεται σε ανακοπή καρδιάς, μετέδωσαν τα διεθνή ΜΜΕ. Τραγικό  παιχνίδι της μοίρας: Σαν σήμερα, το 2016, είχε αφήσει την τελευταία του πνοή ο Φιντέλ Κάστρο στην Κούβα, με τον οποίο είχε αναπτύξει βαθιά φιλία. Την ίδια ημέρα, το 2005, πέθανε ένας άλλος... αρτίστας της μπάλας, ο οποίος έζησε και αυτός μέσα στις καταχρήσεις. Ο Τζορτζ Μπεστ.

Για πολλούς υποστηρικτές του ήταν ένας επαναστάτης. Ένας αντισυμβατικός αθλητής που ζούσε για να πηγαίνει κόντρα στο κατεστημένο, οδηγώντας την Αργεντινή στην κορυφή του κόσμου και τη Νάπολη (και μαζί τον Ιταλικό Νότο) στην κορυφή της Ιταλίας, ρίχνοντας από τον θρόνο τη «Μεγάλη Κυρία», τη Γιουβέντους του Μισέλ Πλατινί.

Εκατομμύρια άνθρωποι στην Αργεντινή θρηνούν τον χαμό του Μαραντόνα. Άνθρωποι κάθε ηλικίας ανάβουν ένα κερί στη μνήμη του, αφήνοντας μερικά λουλούδια και σημειώματα μπροστά από φωτογραφίες του σε διάφορα σημεία στην πρωτεύουσα Μπουένος Άιρες. Πριν κάνει το πέρασμα στην Ευρώπη και απογειωθεί η καριέρα του, ο Μαραντόνα δοξάστηκε με την Μπόκα Τζούνιορς.

Άνδρας ξεσπά σε κλάματα έξω από το σπίτι του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα στο Μπουένος Άιρες
Άνδρας ξεσπά σε κλάματα έξω από το σπίτι του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα στο Μπουένος Άιρες © EPA/Juan Ignacio Roncoroni

Δύο μπαλόνια-αριθμοί σε mural του Μαραντόνα στο Μπουένος Άιρες, σχηματίζουν την ηλικία που πέθανε ο θρύλος της μπάλας
Δύο μπαλόνια-αριθμοί σε mural του Μαραντόνα στο Μπουένος Άιρες, σχηματίζουν την ηλικία που πέθανε ο θρύλος της μπάλας © EPA/JUAN IGNACIO RONCORONI

Άνδρας με προστατευτική μάσκα για τον κορωνοϊό περνά μπροστά από mural του Μαραντόνα στο Μπουένος Άιρες
Άνδρας με προστατευτική μάσκα για τον κορωνοϊό περνά μπροστά από mural του Μαραντόνα στο Μπουένος Άιρες © EPA/Juan Ignacio Roncoroni

Morre Diego Maradona: argentinos choram morte do ídolo

Las calles de Buenos Aires rinden homenaje a Diego Armando Maradona

Βαρύ κλίμα στη Νάπολι - Στο πένθος η πόλη μετά τον θάνατο του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα

Ανάλογες εικόνες θλίψης και πένθους στη Νάπολη -την πόλη στον Ιταλικό Νότο που ο Ντιέγκο πήρε από το χέρι και την ανέβασε στον έβδομο ουρανό: 2 πρωταθλήματα, ένα νταμπλ και ένα κύπελλο ΟΥΕΦΑ, συν αμέτρητες στιγμές ποδοσφαιρικής μαγείας και «τσαμπουκά» κόντρα στις Μεγάλες Δυνάμεις του Βορρά.

Νάπολι: Θαυμαστής του Μαραντόνα σκύβει και πιάνει φωτογραφία του Αργεντίνου θρύλου του ποδοσφαίρου έξω από το γήπεδο Σαν Πάολο
Νάπολι: Θαυμαστής του Μαραντόνα σκύβει και πιάνει φωτογραφία του Αργεντίνου θρύλου του ποδοσφαίρου έξω από το γήπεδο Σαν Πάολο © CESARE ABBATEEPA

Κόσμος έξω από το γήπεδο της Νάπολι αποτίουν φόρο τιμής στον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα
Κόσμος έξω από το γήπεδο της Νάπολι αποτίουν φόρο τιμής στον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα © EPA/CESARE ABBATE

Ο Μαραντόνα έγινε σύμβολο και λατρεύτηκε σαν «θεός», αφήνοντας πίσω του ορισμένα από τα ωραιότερα γκολ στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Naples weeps: People take to the street to pay tribute to Diego Maradona

This Is Us | Kύκλος 5 Trailer | FOX Life Greece

Ντιέγκο Μαραντόνα - Το χέρι του ''Θεού'' (Μουντιάλ 1986).

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ