Αθλητισμος

Δύο γνώριμοι ξανασυναντιούνται στον τελικό του Κυπέλλου

Ολυμπιακός και ΑΕΚ σε τελικό Κυπέλλου, τέσσερα χρόνια μετά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ολυμπιακός
Ολυμπιακός © EUROKINISSI/ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ

Συναντιούνται ξανά Ολυμπιακός και ΑΕΚ στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος - Η «Ένωση» προκρίθηκε επί του Άρη και ο Ολυμπιακός ξεπέρασε το εμπόδιο του ΠΑΟΚ.

Με το ελληνικό πρωτάθλημα να είναι υποτονικό και μετά τη διακοπή, το Κύπελλο ποδοσφαίρου πρόσφερε και φέτος μεγάλες συγκινήσεις. Οι δύο ημιτελικοί της Τετάρτης ήταν συναρπαστικοί και μας άφησαν ωραίες φάσεις, χαρές, στεναχώριες και παράπονα.

Η ΑΕΚ γλίτωσε κυριολεκτικά στο παραένα τον αποκλεισμό με το γκολ του Λιβάγια και στην παράταση είδε τον Κροάτη να της χαρίζει και την πρόκριση. Είναι ο πέμπτος της σερί τελικός, από το 2016 ως και σήμερα. Στον πρώτο εξ αυτών είχε παίξει ξανά με τον Ολυμπιακό, νικώντας με 2-1, ενώ ακολούθησαν οι τρεις χαμένοι τελικοί με τον ΠΑΟΚ. Ένας στον Βόλο και δύο στο ΟΑΚΑ.

Ο φετινός τελικός θα γίνει κι αυτός στο Ολυμπιακό Στάδιο, πιθανότατα σε έναν μήνα από σήμερα. Όπως και τότε, έτσι και τώρα ΑΕΚ και Ολυμπιακός θα παίξουν μπροστά σε άδειες εξέδρες. Τότε για τον φόβο των επεισοδίων, τώρα για τον φόβο του κορωνοϊού.

Ο Ολυμπιακός βρήκε γκολ στο δεύτερο μέρος και νίκησε 2-0 έναν καλοστημένο ΠΑΟΚ, που είχε ευκαιρίες κι αυτός από τη μεριά του. Με δεδομένο ότι οι Πειραιώτες έχουν κατακτήσει ήδη το πρωτάθλημα, έχουν την ευκαιρία να κάνουν και το νταμπλ, σε μια χρονιά που έχουν βάλει και μεγάλους ευρωπαϊκούς στόχους.

Η Τετάρτη είδε όλη τη Θεσσαλονίκη να λυπάται. Ο Άρης έφτασε μερικά δευτερόλεπτα μακριά από τον πρώτο του τελικό μετά το 2010. Δεν τα κατάφερε, ενώ χαρακτηριστική ήταν η στιγμή που ο ιδιοκτήτης του, Θεόδωρος Καρυπίδης, έβαλε τα κλάματα στη σουίτα του γηπέδου.

Στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ υπάρχουν παράπονα για το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού, σε μια φάση που όλα δείχνουν νομότυπα, αλλά ίσως να μην είναι. Ο Κώστας Φορτούνης ήταν εκτός γηπέδου και περίμενε το ΟΚ του διαιτητή να ξαναμπεί. Ο Ολλανδός Κάιπερς είχε δώσει το ελεύθερο στον τέταρτο ρέφερι Παπαπέτρου και αυτός αποφάσισε να βάλει τον Έλληνα μέσο όταν η μπάλα ήταν από την απέναντι μεριά. Ώσπου να μπει ο Φορτούνης όμως ο ΠΑΟΚ είχε αλλάξει παιχνίδι και αυτή βρέθηκε στα πόδια του Λάμπρου. Ο Φορτούνης ήρθε από πίσω, του έκλεψε την μπάλα και έτσι ξεκίνησε το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού. Στον ΠΑΟΚ ακόμη φωνάζουν, αν και με το 1-0 πάλι αποκλείονταν.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ