Αθλητισμος

Ο νέος στόχος του Τσιτσιπά

Ο Έλληνας τενίστας ετοιμάζεται για τους τελικούς του ΑΤΡ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς / © EPA/FERNANDO VILLAR

Το «παρών» για πρώτη φορά θα δώσει και ο Στέφανος Τσιτσιπάς στους τελικούς του ATP στο Λονδίνο.

Δεν τίθεται ζήτημα πως στο παγκόσμιο τένις, ο μεγαλύτερος τίτλος είναι η κατάκτηση ενός εκ των τεσσάρων Γκραν Σλαμ. Όμως, πολύ σημαντικός θεσμός είναι και οι τελικοί του ΑΤΡ που διεξάγονται κάθε χρόνο στο τέλος της σεζόν από το 1970 κι έπειτα. 

Φέτος οι αγώνες θα φιλοξενηθούν για 12η συνεχόμενη χρονιά στο Λονδίνο και συγκεκριμένα στην Ο2 Arena από τις 10 ως τις 17 Νοεμβρίου. 

Εκεί θα δώσει το «παρών» για πρώτη φορά και ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ανάμεσα σε άλλους επτά συναθλητές του, τους καλύτερους για το 2019. Η ΑΤΡ προσμετρά τις επιδόσεις των αθλητών στα Γκραν Σλαμ, στα οκτώ Masters 1000 και από τα υπόλοιπα τουρνουά διαλέγει τα έξι καλύτερα για κάθε τενίστα. 

 Ενώ απομένει ουσιαστικά μόνο το Masters στο Παρίσι, ο Στέφανος έχει εξασφαλίσει μια θέση στην κορυφαία οκτάδα, έχοντας συγκεντρώσει 3.730 πόντους, μαζί με τους Ναδάλ, Τζόκοβιτς, Φέντερερ, Μεντβέντεφ και Τιμ. 

Στο Παρίσι θα κριθούν οι άλλες δύο θέσεις, τις οποίες αρκετοί τενίστες τις διεκδικούν. Ο Ζβέρεφ φαντάζει ως φαβορί, ενώ σημαντικές πιθανότητες έχουν και οι Μπερετίνι, Μπατίστα Αγκούτ και Γκοφέν. 

Ο νικητής της διοργάνωσης θα εισπράξει κοντά στα 2,7 εκατομμύρια δολάρια, ενώ ο φιναλίστ γύρω στο εκατομμύριο. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY