Αθλητισμος

Ο Ολυμπιακός και τα ρεκόρ του (video)

Σε εξαιρετικό ευρωπαϊκό φεγγάρι βρίσκονται οι Πειραιώτες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πέδρο Μαρτίνς
Πέδρο Μαρτίνς/©INTIME/ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ

Ποια είναι τα ρεκόρ του Ολυμπιακού, ο οποίος είναι με 1,5 πόδια στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ μετά την «τεσσάρα» στην Κράσνονταρ.

Αυτό που μετράει στην παρούσα φάση για τον Ολυμπιακό είναι φυσικά το 4-0 επί της Κράσνονταρ και η -σχεδόν σίγουρη- πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Όμως, παράλληλα με τη μεγάλη τους εμφάνιση την Τετάρτη το βράδυ, οι «ερυθρόλευκοι» τρέχουν και μια σειρά από ρεκόρ που δεν λένε να σπάσουν.

Καταρχάς, η ελληνική ομάδα μετρά πια 15 σερί ματς σε προκριματική φάση ευρωπαϊκών κυπέλλων δίχως ήττα. Το αήττητο τρέχει από τον Αύγουστο του 2016 και μένει να δούμε αν θα συνεχιστεί την επόμενη εβδομάδα.

Κάτι άλλο εντυπωσιακό είναι ότι στα πέντε φετινά του ματς, ο Ολυμπιακός δεν έχει δεχτεί κανένα γκολ! Έχει σκοράρει 11 φορές, ενώ η εστία του δεν έχει παραβιαστεί στη σεζόν μέχρι στιγμής. Και προ δεκαετίας συνέβη κάτι αντίστοιχο και οι Πειραιώτες συμπλήρωσαν πέντε αναμετρήσεις δίχως να φάνε γκολ. Μόνο που τότε οι αντίπαλοι (Σλόβαν, Σέριφ, Άλκμααρ) ήταν υποδεέστερες από τις φετινές.

Ένα ακόμη ρεκόρ που έσπασε στο ματς με την Κράσνονταρ η ομάδα των «ερυθρόλευκων» είναι αυτό με τις περισσότερες παρουσίες ελληνικής ομάδας στην Ευρώπη. Ο Ολυμπιακός πια έχει 288 παιχνίδια έναντι 287 του Παναθηναϊκού, αν και οι «πράσινοι» λόγω τιμωριών και άλλων συγκυριών τα τελευταία χρόνια είναι απόντες από το Τσάμπιονς ή το Γιουρόπα Λιγκ.

Highlights: Ολυμπιακός - Κράσνονταρ 4-0 / Highlights: Olympiacos - Krasnodar 4-0

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ