Αθλητισμος

Ποιος θα σταματήσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς;

Ο Σέρβος έχει χάσει μόλις ένα σετ μέχρι τα ημιτελικά του Γουίμπλεντον, το οποίο στοχεύει να κατακτήσει για 5η φορά

30592837_397928577356114_5869118242148057088_n.jpg
Νίκος Παπαηλιού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
21347292.jpg
© EPA/NIC BOTHMA

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς βρίσκεται για άλλη μια φορά στα ημιτελικά του Γουίμπλεντον και δείχνει ανίκητος στον δρόμο για το 16ο Grand Slam

1 ώρα και 57 λεπτά: Τόση ώρα χρειάστηκε ο Νόβακ Τζόκοβιτς για να κάμψει το εμπόδιο του Νταβίντ Γκοφέν για τα προημιτελικά του Γουίμπλεντον. Στον ίδιο αγώνα κέρδισε ένα σετ χωρίς να χάσει γκέιμ και κέρδισε 10 σερί γκέιμς. Ο Βέλγος, Νο.23 της Παγκόσμιας Κατάταξης δεν είναι παίξε-γέλασε, όμως κόντρα στον 32χρονο Νόλε, που βρίσκεται στην καλύτερη φάση της καριέρας του, δεν είχε καμία ελπίδα.

Ο Σέρβος σουπερσταρ του παγκοσμίου τένις στα τελευταία 32 παιχνίδια του σε Grand Slam έχει χάσει μόνο το ένα, εκείνον το συγκλονιστικό ημιτελικό του Ρολάν Γκαρός κόντρα στον Ντόμινικ Τιμ που είχε κρατήσει δυο μέρες. Όταν ο Νόλε επέστρεψε στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, όλοι μιλούσαν για ένα ρομπότ που μοναδικό στόχο πλέον είχε να ξεπεράσει σε Grand Slam τον κορυφαίο όλων, Ρότζερ Φέντερερ.

Έκτοτε δεν έχει πάψει να επιβεβαιώνει τον χαρακτηρισμό αυτόν. Κέρδισε για ακόμη μια φορά το Αυστραλιανό Όπεν στις αρχές του 2019, ενώ έφτασε μια ανάσα από τον τελικό του Ρολάν Γκαρός, ένα μήνα πριν. Σήμερα βρίσκεται στα ημιτελικά του Γουίμπλεντον που σκοπεύει να κατακτήσει για 2η συνεχόμενη φορά και 5η συνολικά στην καριέρα του και τίποτα δεν φαίνεται ικανό να του στερήσει την πρωτιά στην Παγκόσμια Κατάταξη και για το 2019.

Ο ΑΣΣΟΣ ΤΗΣ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ KEVIN DE BRUYNE ΣΚΟΡΑΡΕΙ ΣΤΗΝ ΜΥΚΟΝΟ

Ο Νόλε διάγει την καλύτερη συνεχόμενη κατάσταση της καριέρας του και ακόμη και δεν κερδίζει τα Ρολάν Γκαρός, δείχνει ανίκητος σε οποιαδήποτε άλλη επιφάνεια. Στο φετινό Γουίμπλεντον έχει χάσει μόλις ένα σετ και αυτό στο τάι μπρέικ και ως τώρα μοιάζει δύσκολο κάποιος να του στερήσει το 16ο Grand Slam της καριέρας του. Σε μια περίοδο που η απόσταση από τους Big 3 τελικά όλο και αυξάνεται, αντί να μειώνεται, ούτε ο χρόνος δείχνει ικανός να στερήσει από τον κορυφαίο σέρβο αθλητή όλων των εποχών, τον μεγάλο του στόχο. Ίσως μόνο ο κακός του εαυτός, τον οποίο όμως μοιάζει να έχει νικήσει εντελώς μετά τη γέννηση της δίχρονης πλέον κόρης του και την επιστροφή του αγαπημένου του προπονητή Μάριαν Βάιντα από το 2018 και έπειτα.

Το ερώτημα λοιπόν παραμένει: Ποιος θα σταματήσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς;

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ