Αθλητισμος

Τα λόγια του πατέρα του έκαναν MVP τον Γιάννη Αντετοκούνμπο

Ο «προφήτης» Κόμπι βάζει στον δικό του Γιάννη την επόμενη πρόκληση

30592837_397928577356114_5869118242148057088_n.jpg
Νίκος Παπαηλιού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
64661304_472307453518640_5375231067822035352_n_edited.jpg
@MilwaukeeBucks Instagram

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ο MVP του NBA και ο Κόμπι Μπράιαντ θέτει τον επόμενο στόχο.

Τον Αύγουστο του 2017 ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε προπονηθεί με τον Κόμπι Μπράιαντ, ο οποίος αμέσως τον συμπάθησε. Ο Black Mamba εδώ και χρόνια αρέσκεται να θέτει προκλήσεις σε όσους εμπιστεύεται και ο Γιάννης ζήτησε τότε δημοσίως τη δική του. Ε, λοιπόν ο τρίτος σκόρερ στην ιστορία του NBA, μπορεί να ζήτησε κάτι που τότε φαινόταν μακρινό, όμως μόλις δύο χρόνια αργότερα μοιάζει δικαιωμένος. Ο «δικός του Γιάννης» τα κατάφερε.

Ναι, στην εποχή του Λεμπρόν Τζέιμς, του υπερσκόρερ Χάρντεν, του ανθρώπου Triple-Double Ράσελ Γουέστμπρουκ και όλων των συνηθισμένων σταρ, ο Κόμπι Μπράιαντ είδε στον 22χρονο τότε Greek Freak τον MVP του πρωταθλήματος. Ο Γιάννης τότε δεν απάντησε. Δούλεψε πολύ, πέρασε στα Playoffs την επόμενη χρονιά, ψηφίστηκε στην 8η θέση για MVP, μέχρι να έρθει η φετινή απίθανη σεζόν.

Η πρόσληψη του κόουτς της χρονιάς Μάικ Μπουντενχόλζερ από τους Μιλγουόκι Μπακς και η αποχώρηση του Λεμπρόν Τζέιμς από την Ανατολή μεταμόρφωσαν τα ελάφια σε διεκδικητές του πρωταθλήματος. Ο τίτλος του MVP και η πρόκληση του Κόμπι Μπράιαντ άρχισαν να αχνοφαίνονται από τα μέσα της χρονιάς. Τότε που ο Γιάννης έγινε αρχηγός στο All-Star Game και συγκέντρωσε ξανά τα βλέμματα πάνω του.

Η συνέχεια γνωστή. Οι Μπακς πρώτοι στην κανονική διάρκεια του NBA, ο Γιάννης μέλος της καλύτερης πεντάδας και μια ανάσα από τους τελικούς του πρωταθλήματος. Το Μιλγουόκι πίνει νερό στο όνομά του, ο ίδιος βρίσκεται σε μια διαφορετική ομάδα από εκείνη που βρήκε στα πρώτα του βήματα στις ΗΠΑ και δεν αργεί η στιγμή που θα γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης όλων των εποχών. Α, και είναι ο MVP του NBA. Όμως ο επόμενος στόχος έχει ήδη τεθεί.

Giannis Antetokounmpo Gets EMOTIONAL During Kia MVP Speech | 2019 NBA Awards

Μόλις τα δάκρυα και οι ευχαριστίες τελείωσαν στον συγκλονιστικό λόγο του, ο Γιάννης θυμήθηκε τον πραγματικά μεγάλο του στόχο. Το πρωτάθλημα του NBA. «Πάντα να θέλεις περισσότερα, χωρίς να είσαι άπληστος» του είχε πει ο πατέρας του που έφυγε πριν δυο χρόνια από τη ζωή. Στη μεγαλύτερη βραδιά της ζωής του, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν μπορούσε να τον ξεχάσει.

Σχεδόν ταυτόχρονα, ο Κόμπι Μπράιαντ τουίταρε την επόμενη πρόκληση στον έλληνα MVP. Το πρωτάθλημα. Μόνο που αυτή τη φορά δεν φαίνεται σε κανέναν παράλογο. Γιατί στα 24 του χρόνια ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο και το να θέλει το πρωτάθλημα δεν τον κάνει άπληστο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ