Αθλητισμος

Προπονήτρια τρολάρει σεξιστή: «Διαλέγω παίκτες ανάλογα με το πέος τους» (εικόνες)

Η ερώτηση που έκανε έξαλλη την Ίμκε Βίμπενχορστ

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Προπονήτρια ποδοσφαίρου «τρολάρει» σεξιστή
Προπονήτρια ποδοσφαίρου «τρολάρει» σεξιστή: Imke Wübbenhorst/Facebook

Τον περασμένο Δεκέμβριο η Ίμκε Βίμπενχορστ ανέλαβε τα ηνία της ανδρικής ποδοσφαιρικής ομάδας Κλόπενμπουργκ στην Κάτω Σαξονία.

Η ομάδα αγωνίζεται στην 5η κατηγορία του γερμανικού πρωταθλήματος και δίνει μάχη για να αποφύγει τον υποβιβασμό. Η πρόσληψή της στον πάγκο προσέγγισε το ενδιαφέρον των γερμανικών ΜΜΕ και δεν άργησε η στιγμή που το τηλέφωνο χτύπησε και στην άλλη γραμμή βρίσκονταν δημοσιογράφοι που ζητούσαν συνέντευξη.

Τα ραντεβού έκλεισαν και οι συνεντεύξεις δόθηκαν. Σε μια από αυτές, στην Die Welt, η Ίμκε Βίμπενχορστ μίλησε για τις πολλαπλές απορρίψεις που βίωσε όταν ζητούσε να προπονήσει ανδρικές ομάδες ποδοσφαίρου. Όπως εξηγεί, τα περισσότερα «ΟΧΙ» οφείλονταν στο γεγονός ότι ήταν γυναίκα.

Η πρόταση που τα άλλαξε όλα

Πριν ασχοληθεί με την προπονητική, ήταν παίκτρια της γυναικείας ομάδας στην κωμόπολη Κλόπενμπουργκ.

Στις αρχές της σεζόν, και ενώ για μερικά χρόνια αγωνιζόταν ως ποδοσφαιριστής-βοηθός προπονητή, η διοίκηση της ομάδας την καλεί στο γραφείο και της ανακοινώνει ότι θα προπονεί τη γυναικεία ομάδα που αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία του γερμανικού πρωταθλήματος.

Imke Wübbenhorst
Imke Wübbenhorst/BV Cloppenburg/Facebook

Λαμβάνοντας υπ' όψιν τις επιδόσεις της και το πόσο καλά πήγαινε η γυναικεία ομάδα, και δεδομένου ότι οι άνδρες βολόδερναν στην 5η κατηγορία και ήταν με το 1,5 πόδι στον υποβιβασμό, η διοίκηση αποφάσισε να τη βάλει να τους προπονεί.

«Ήταν μια εύκολη απόφαση να αφήσουμε στην άκρη το φύλο κατά τη διαδικασία αξιολόγησης» τόνισε στη Welt ο Χέρμπερτ Σρόντερ, μέλος του ΔΣ της Κλόπενμπουργκ, εξηγώντας ότι το ζητούμενο ήταν να προσλάβουμε ένα άτομο, το οποίο «θα έκανε την καλύτερη δουλειά». «Μας ενδιέφερε η ποιότητα» πρόσθεσε.

Imke Wübbenhorst
Imke Wübbenhorst

Το μέγεθος μετράει

Στη συνέντευξή της στη γερμανική εφημερίδα, η Ίμκε Βίμπενχορστ τόνισε ότι παρόλο που οι παίκτες της τη στηρίζουν, δεν ήταν όλοι οι άνδρες στον χώρο του ποδοσφαίρου τόσο «προοδευτικοί».

Θυμήθηκε μεταξύ άλλων την ιστορία ενός βοηθού προπονητή, ο οποίος της είπε πως «δεν πρόκειται να κουβαλήσει κορίνες για μια γυναίκα». Όπως είπε, ο άνθρωπος αυτός έχει φύγει πλέον από την ομάδα.

Σε μια άλλη περίπτωση, ένας άλλος την είχε ρωτήσει αν έχει στο κεφάλι της κάποιο κουδούνι πριν μπει στα αποδυτήρια, προκειμένου να ειδοποιεί τους παίκτες να βάζουν κάτι πάνω τους. 

Προπονήτρια ποδοσφαίρου απαντά σε σεξιστή
Προπονήτρια ποδοσφαίρου απαντά σε σεξιστή

Αποστομωτική η απάντησή που του είχε δώσει: «Φυσικά και όχι. Είμαι επαγγελματίας. Διαλέγω τους παίκτες του μου ανάλογα με το μέγεθος του πέους τους».

Νέες ιδέες - Δίψα για παραμονή

Όπως αναφέρει η Die Welt, η Ίμκε Βίμπενχορστ έχει εισάγει διάφορες καινοτομίες τόσο στην προπόνηση όσο και στον τρόπο που προετοιμάζει την ομάδα για τον επόμενο αγώνα.

Εξατομικευμένες ασκήσεις, νέες τακτικές, καταγραφή προπόνησης και ανάλυση φάσεων σε video, είναι ορισμένα μόνο από τα νέα στοιχεία που έχει φέρει σε σχέση με τον προκάτοχό της.

«Δουλεύω με διαφορετικό τρόπο σε σχέση με τα όσα ήξεραν οι παίκτες μου μέχρι τώρα. Φανταστείτε ότι δεν είχαν ακούσει ποτέ για την ανάλυση φάσεων σε video» τόνισε η 30χρονη προπονήτρια.

Imke Wübbenhorst
Imke Wübbenhorst/Facebook

Με 12 παιχνίδια να απομένουν και την ομάδα να βρίσκεται έξι βαθμούς κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού, παίκτες, διοίκηση και προπονητικό τιμ ξεκαθαρίζουν ότι υπάρχει ελπίδα και τα πάντα μπορούν να συμβούν.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ