Αθλητισμος

Ο 14χρονος που έγραψε Ιστορία (video)

Ο Λευτέρης Μαντζούκας είναι ο νεότερος σκόρερ της Α1 στο μπάσκετ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
promiteas_-_paninios_2018_antreas_alexopulos.jpg
EUROKINISSI/ ΑΝ. ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ

Το παιχνίδι του Προμηθέα Πατρών με τον Πανιώνιο όδευε προς το τέλος του, οι γηπεδούχοι προηγούνταν με διαφορά ασφαλείας και ο προπονητής Μάκης Γιατρής αποφάσισε να ρίξει στο ματς τον Λευτέρη Μαντζούκα.

Πρόκειται για έναν μαθητή Γυμνασίου, με ύψος 2.05, που παίζει στις θέσεις 2 και 3, κάτι που σημαίνει ότι διαθέτει τεράστιο ταλέντο, που δεν θα επηρεαστεί αν ψηλώσει κι άλλο στο μέλλον.

Ο πιτσιρικάς μπήκε μέσα, κέρδισε φάουλ, ευστόχησε σε δύο βολές και έγινε ο νεότερος παίκτης στην Ιστορία της Α1 μπάσκετ που σκοράρει. Τη μέρα του ματς ήταν 14 ετών, επτά μηνών και έξι ημερών.

 

 

Παρ’ όλα αυτά δεν είναι ο νεότερος μπασκετμπολίστας που έχει αγωνιστεί. Το ρεκόρ κρατά ο Γιώργος Παπαγιάννης που αγωνίστηκε με τη φανέλα του Περιστερίου απέναντι στη μετέπειτα ομάδα του, τον Παναθηναϊκό, σε ηλικία 14 ετών έξι μηνών και δύο ημερών.

«Έμαθα ότι θα είμαι στη δωδεκάδα το μεσημέρι πριν από το ματς, όταν γύρισα από το σχολείο. Ομολογώ ότι ταράχτηκα», είπε ο Μαντζούκας, που αποτελεί μία μεγάλη ελπίδα για το ελληνικό μπάσκετ. Πάντως, ο Προμηθέας Πατρών έχει κάνει εξαιρετικό… παιδομάζωμα απ’ όλη την Ελλάδα και διαθέτει στις ακαδημίες του αρκετούς παίκτες που έχουν τα φόντα να κάνουν μεγάλη καριέρα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ