Αθλητισμος

AEK - Μίλαν, 11 χρόνια μετά

Το σημερινό ματς στο ΟΑΚΑ ξυπνά αναμνήσεις από το 2006 και τη νίκη της «Ένωσης»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
379477-782944.jpg
ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSΙ

Έντεκα χρόνια παρά 19 μέρες από σήμερα, η ΑΕΚ υποδέχθηκε τη Μίλαν σε ένα κατάμεστο Ολυμπιακό Στάδιο για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Η ιταλική ομάδα δεν είχε καμία σχέση με τη σημερινή, έχοντας τότε στο ρόστερ της μεγαθήρια του παγκοσμίου ποδοσφαίρου: Ντίντα, Καφού, Μαλντίνι, Γκατούζο, Ιντσάγκι, Ζέεντορφ, Νέστα, Πίρλο, Ρονάλντο (αν και τραυματίας συνήθως) και φυσικά ο Κακά στα καλύτερά του ήταν μερικοί από τους παίκτες που είχε στη διάθεσή του ο Κάρλο Αντσελότι!

Κι όμως, η ΑΕΚ του Σέρα Φερέρ κατάφερε να νικήσει αυτή τη dream team με 1-0, χάρη σε ένα εξαιρετικό χτύπημα φάουλ του Ζούλιο Σέζαρ που μνημονεύεται ως και σήμερα.

Μάλιστα, αυτή η φάση έχει μείνει ιστορική. Παρότι το 2006 το youtube βρισκόταν στους πρώτους μήνες λειτουργίας του και τα περισσότερα κινητά δεν είχαν κάμερα, είναι αρκετοί αυτοί που σκέφτηκαν να απαθανατίσουν το φάουλ του Σέζαρ, προβλέποντας ότι κάτι… καλό θα συμβεί. Μάλιστα, το πλέον αστείο της υπόθεσης είναι ότι κανείς δεν ήθελε να χτυπήσει το φάουλ ο Λυμπερόπουλος, ο οποίος βρέθηκε κι αυτός κοντά στην μπάλα.

Το παρακάτω βίντεο είναι κατατοπιστικό: 

Δυστυχώς, η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να προκριθεί στην επόμενη φάση, αφού η Μίλαν έχασε… μυστηριωδώς και την τελευταία αγωνιστική από τη Λιλ εντός έδρας, με αποτέλεσμα να περάσουν οι Γάλλοι αντί για την ελληνική ομάδα.

Εκείνη τη σεζόν, η Μίλαν επισκέφτηκε ξανά το Ολυμπιακό Στάδιο, στις 23 Μαϊου του 2007, όταν και νίκησε με 2-1 τη Λίβερπουλ στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Σήμερα, οι «κιτρινόμαυροι» φιλοξενούν ξανά τους «ροσονέρι», αυτή τη φορά για το Γιουρόπα Λιγκ. Τίποτα δεν είναι όπως τότε, ειδικά για τη Μίλαν που έχει ένα πολύ χειρότερο ρόστερ, έναν μέτριο προπονητή που βρίσκεται κοντά στην απόλυση (Μοντέλα), αλλά δεν παύει να παραμένει μια τεράστια ομάδα.

H AEK πήρε ισοπαλία 0-0 στο «Σαν Σίρο» πριν από 15 μέρες, αλλά θέλει έστω έναν βαθμό για να παραμείνει φαβορί για την πρόκριση.

Η βαθμολογία αυτή τη στιγμή έχει ως εξής: Μίλαν 7, ΑΕΚ 5, Ριέκα 3, Αούστρια 1.

Παράλληλα με το παιχνίδι του ΟΑΚΑ, στις 8 το βράδυ κοντράρονται Ριέκα-Αούστρια στην Κροατία.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ