Visual Browsing
Σύρος

Πάνω από 4.000 οι αθλητές που κολύμπησαν το 2018 σε 60 αγώνες ανοικτής θαλάσσης

Άνδρες και γυναίκες από 7 έως και άνω των 80 ετών, με ή χωρίς στολή
Σύρος

Πλησίασαν τους 4.000 μοναδικούς κολυμβητές, εκείνοι που συμμετείχαν το 2018 στους 60 αγώνες ανοικτής θαλάσσης που διοργανώθηκαν σε όλη την Ελλάδα. Άνδρες και γυναίκες από 7 έως 80+ ετών, με ή χωρίς στολή, αγωνίστηκαν στις Ελληνικές θάλασσες.

Το ραγδαία αναπτυσσόμενο κίνημα της Κολύμβησης Ανοικτής Θαλάσσης (O.W.S.) είχε την τιμητική του σε μια μεγάλη γιορτή.  

Με αθλοθέτη την XTERRA Greece και χορηγό της την Arena, βραβεύτηκαν οι πρώτοι των πρώτων στα -ανά πενταετία- AGE GROUPS, βάση του αναγνωρισμένου τρόπου βαθμολόγησης  που εφαρμόζει ο κ. Γιάννης Κωτσιόπουλος, εμπνευστής  του Grand Prix Open Water Swimming και πρόεδρος του Συλλόγου Μαραθώνιας Κολύμβησης «ΛΕΑΝΔΡΟΣ».

Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν οι 181 βραβεύσεις.

Σχετικα
Είσαι για φθινοπωρινό μπανάκι στη Βάρκιζα; Είμαι!
Είσαι για φθινοπωρινό μπανάκι στη Βάρκιζα; Είμαι!

Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση πρωταθλητές κολύμβησης, διοργανωτές αγώνων από όλη την Ελλάδα, εκπρόσωποι συλλόγων και προσωπικότητες με επίδραση στο χώρο του κολυμβητικού κινήματος και ασφαλώς η δύναμη του χώρου: όλοι οι υπόλοιποι κολυμβητές που ήταν και τα τιμώμενα πρόσωπα.

Ιδιαίτερη στιγμή αποτέλεσε η προβολή του βίντεο που μας ταξίδεψε στον μαγικό κόσμο της Underwater Gallery - Με μία Ανάσα. Πρόκειται για την πρώτη υποβρύχια έκθεση φωτογραφίας στον κόσμο, με θέμα τον Ελληνικό βυθό, που αποκαλύπτει γενναιόδωρα στους επισκέπτες της, τις αφανείς μαγείες και τις κρυμμένες ομορφιές του Αιγαίου. Εντυπωσιακές φωτογραφίες από τον βυθό του Αιγαίου πελάγους που τοποθετήθηκαν σε ένα υποθαλάσσιο σπήλαιο στον Άγιο Παύλο της Αμοργού, αποτελούν μέρος του καλλιτεχνικού έργου του  φωτογράφου και ελεύθερου δύτη Στέφανου Κόντου ο οποίος φωτογραφίζει υποθαλάσσιες τοποθεσίες καταδυόμενος με την τεχνική της «μίας ανάσας» («singlebreath»).

Σχετικα
Οκτώβριος για μπάνια με θερμοκρασίες Ιουνίου οι θάλασσες
Οκτώβριος για μπάνια με θερμοκρασίες Ιουνίου οι θάλασσες

Επίσης στις ειδικές βραβεύσεις τιμήθηκαν: τα αστέρια της Εθνικής Ελλάδος OWS Κέλλυ Αραούζου και Γιώργος Αρνιακός, ο υπερμαραθωνοκολυμβητής Σπύρος Χρυσικόπουλος για την κατάρριψη του ρεκόρ με 88,2 Km σε 24 ώρες, οι 2 επιτυχημένοι διοργανωτές αγώνων OWS της δεκαετίας Δρ Κουταρέλλη Λήδα και Δρ Παλάντζας Γιάννης. Τελευταίος εν μέσω συγκίνησης πήρε το βραβείο της πρώτης γυναίκας κατηγορίας 80+ ο γιός της Λίλας Κολοκοτρώνη, η οποία από το βάθρο του νικητή μετά λίγες εβδομάδες ανέβηκε στις συνοικίες των αγγέλων.

Ο κ. Γιάννης Κωτσιόπουλος, εμπνευστής  του Grand Prix Open Water Swimming και πρόεδρος του Συλλόγου Μαραθώνιας Κολύμβησης «ΛΕΑΝΔΡΟΣ» δήλωσε: «Οι 181 βραβεύσεις των καλύτερων μαραθωνοκολυμβητών του Grand Prix OWS 2018 έγιναν θεσμός. Ο αθλοθέτης XTERRA Greece μοίρασε παντού χαμόγελα και χαρά. Εμείς για 6η χρονιά ακούραστοι συνεχίζουμε να συντονίζουμε τις προσπάθειες όλων των εμπλεκόμενων στους φετινούς 89 αγώνες OWS 2019. Μοναδικό ζητούμενο όλων είναι ο ασφαλής και ευχαριστημένος λάτρης της κολύμβησης στις μαγικές Ελληνικές λίμνες και θάλασσες. Αισιοδοξούμε ότι φέτος θα κολυμπήσουν περίπου 4000 άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών.  Όλες οι λεπτομέρειες για φέτος, αναγράφονται στην προκήρυξη, στο site του συλλόγου μας.leandrosswim.wordpress.com».

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5