Αυτοκινηση

Renault Austral: Ένα τεχνολογικά προηγμένο SUV που ξεχωρίζει

Ένας συνδυασμός σχημάτων, καμπυλών, πλευρών και αριστοτεχνικά μελετημένων σχεδιαστικών λεπτομερειών

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Renault Austral

Το νέο Renault Austral έχει σπορ σχεδίαση, είναι τεχνολογικά προηγμένο και διαθέτει όλα τα στοιχεία εκείνα που οριοθετούν ένα γνήσιο SUV.

Το νέο Renault Austral με βάση τη νέα σχεδιαστική προσέγγιση Sensual Tech είναι ένας συνδυασμός σχημάτων, καμπυλών, πλευρών και αριστοτεχνικά μελετημένων σχεδιαστικών λεπτομερειών. Ένα τεχνολογικά προηγμένο SUV, με sport σχεδίαση που στοχεύει στην κορυφή της μικρομεσαίας κατηγορίας C.

Renault Austral

Intro

Το νέο Renault Austral έχει σπορ σχεδίαση, είναι τεχνολογικά προηγμένο και διαθέτει όλα τα στοιχεία εκείνα που οριοθετούν ένα γνήσιο SUV.

Οι σχεδιαστές επιδίωξαν να του χαρίζουν μια ισχυρή προσωπικότητα που συνδυάζει κομψότητα και δύναμη, ενώ αντικατοπτρίζει την ανανέωση της μάρκας, έτσι όπως αυτή έχει αποτυπωθεί στο πλάνο στρατηγικού σχεδιασμού «Renaulution».

Σύμφωνα με την Renault, το ολοκαίνουργο Austral είναι μέρος της παράδοσης «αυτοκίνητα για τη ζωή» και σηματοδοτεί το επόμενο ορόσημο στην επίθεση C-segment που ξεκίνησε από την Αρκάνα και το ολοκαίνουργο Megane E-TECH Electric, με μια αποφασιστικά σύγχρονη προσέγγιση.

Την προσέγγιση «Nouvelle Vague» που έχει ως στόχο να μετατρέψει το εμπορικό σήμα σε σημείο αναφοράς της βιομηχανίας για την τεχνολογία, την καθαρή ενέργεια και τις υπηρεσίες.

Ξεχωρίζει η αποκλειστική έκδοση, Esprit Alpine με πιο σπορ εμφάνιση, αλλά και με δυναμικά και «σαγηνευτικά» σύμφωνα με τους σχεδιαστές χαρακτηριστικά.

Renault Austral

Γνωριμία

Το Το νέο Austral έχει μια πολύ σύγχρονη εμφάνιση. Οι μεγάλοι τροχοί τονίζουν τη μυώδη σιλουέτα του με μια γραμμή κοντά στους θόλους, που δίνει στο όχημα δύναμη και χαρακτήρα.

Το μπροστινό μέρος του νέου Austral συνδυάζει τον δυναμισμό με το εκλεπτυσμένο design. Μια επιχρωμιωμένη οριζόντια γραμμή διασχίζει την κορυφή της μεγάλης μάσκας και εκτείνεται μέχρι τους προβολείς.

Το νέο λογότυπο της Renault επισφραγίζει τη σύγχρονη εποχή της μάρκας.

Renault Austral

Οι αναλογίες της σχεδίασης χαρίζουν στο νέο Austral μια αίσθηση ευρυχωρίας, στιβαρότητας και σπορ χαρακτήρα, η οποία ενισχύεται από το «κόψιμο» του πίσω παραθύρου.

Οι κεντρικοί και πλευρικοί αεραγωγοί στον μπροστινό προφυλακτήρα, η κλίση της οροφής και οι ακμές του προφίλ, υπογραμμίζουν την αεροδυναμική αρτιότητα του συνόλου.

Οι δύο μεγάλες οθόνες 12'' συν την οθόνη head-up 9,3'' αποτελούν συνολικό χώρο οθόνης σχεδόν 1.000cm2 για μια διαισθητική, καθηλωτική και συνδεδεμένη εμπειρία οδήγησης.

Η οθόνη OpenR είναι μία από τις μεγαλύτερες οθόνες στην αγορά αυτοκινήτων. ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα της καθηλωτικής εμπειρίας της ζωής στα οχήματα που ανήκουν στο Renault «Nouvelle Vague».

Renault Austral

Ένα λεπτό «κενό» μεταξύ του οδηγού και του συνοδηγού, δίνει σε κάθε άτομο το δικό του υπερσύγχρονο προστατευτικό «κουκούλι», αλλά εξακολουθεί να είναι αρκετά ανοιχτό ώστε να μπορεί ακόμα να απολαμβάνει ο ένας την παρέα του άλλου.

Στυλιστικό αλλά εντυπωσιακό είναι και το περιβάλλον στο εσωτερικό Austral το οποίο προσαρμόζεται στο εξωτερικό φως και αλλάζει αυτόματα χρώμα κάθε 30 λεπτά!

Το Austral διαθέτει 35 λίτρα για μικροαντικείμενα στην καμπίνα και 500-575 λίτρα πορτμπαγκάζ με συρόμενο το πίσω κάθισμα το οποίο μετακινείται κατά 16 εκ. Ενώ χωρίζεται σε ποσοστό 40/60 το καθένα ξεχωριστά, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε την δυνατότητα της ρύθμισης της πλάτης του καθίσματος.

Renault Austral

Σε επίπεδο ασφάλειας, το Austral είναι το αποκορύφωμα της νεωτερικότητας με 32 βοηθήματα οδήγησης (ADAS) που χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες: Οδήγηση, Πάρκινγκ και Ασφάλεια.

Renault Austral

Κινητήρια σύνολα

Το All-New Austral παρουσιάζει έναν ολοκαίνουργιο κινητήρα αυτοφόρτισης E-Tech «πλήρως υβριδικού» που έχει τελειοποιηθεί για να λειτουργεί στο αυτοκίνητο με καλύτερη απόδοση και μεγαλύτερη οδηγική απόλαυση, μειώνοντας παράλληλα τη χρήση καυσίμου και τις εκπομπές CO2 ενώ έχει συνδυασμένη ισχύ από 160 ή και 200 ίππους.

Παράλληλα, η γκάμα των επιλογών θα διαθέτει δύο ακόμη βενζινοκινητήρες. Έναν 130 ίππων 48V Mild Hybrid Advanced και έναν με δύο ιπποδυνάμεις, 140 και 160 ίππων 12V Mild Hybrid.

Renault Austral

Κοστίζει

Στις Ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται στα τέλη της Χρονιάς, με τιμές που θα ανακοινωθούν αργότερα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ