Αυτοκινηση

Rally Acropolis 2021, η μεγάλη επιστροφή

Μία γιορτή που συμμετέχουν όχι μόνο οι σχετιζόμενοι με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, αλλά και μη γνώστες, οι πρωτάρηδες, οι μυημένοι, ακόμα και οι απορούντες

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
ΤΕΥΧΟΣ 796
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ένα αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια ενός αγώνα.
© RBCP, Κακολύρης

Το Ράλλυ Ακρόπολις 2021 επανέρχεται στα «σαλόνια του WRC, του παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι μετά από οκτώ χρόνια απουσίας.

Το περιμέναμε χρόνια. Και επανήλθε! Το Ράλλυ Ακρόπολις, μετά από οκτώ χρόνια απουσίας από τα «σαλόνια» του WRC, του παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι δηλαδή, επέστρεψε εκεί όπου ανήκει: Στην κορυφή του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Και ανήκει εκεί όχι γιατί φέτος είναι η 65η διοργάνωσή του, άρα εξ ορισμού ένας από τους τρεις παλαιότερους αγώνες στην ιστορία των ράλι, αλλά και γιατί το Ράλλυ Ακρόπολις στο πέρασμα των χρόνων έχει δημιουργήσει μία ιδιαίτερα ισχυρή «προσωπικότητα», λόγω της σύνδεσής του με τους αγωνιζόμενους, με τους θεατές σε όλο τον κόσμο, αλλά και τον ελληνικό λαό. Τον απλό κόσμο που για δεκαετίες το τίμησε με την παρουσία του.

Το Ράλλυ Ακρόπολις είναι για την Ελλάδα ένα κοινωνικό γεγονός, μία γιορτή που συμμετέχουν με ενθουσιασμό όχι μόνο οι σχετιζόμενοι με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, αλλά και μη γνώστες, οι πρωτάρηδες, οι μυημένοι, ακόμα και οι απορούντες. Είναι ένα γεγονός που βγάζει από τα σπίτια των χωριών από όπου περνάει ακόμα και τους παππούδες και τις γιαγιάδες. Γιατί θέλουν να δουν. Να ακούσουν. Να μυρίσουν. Αυτό που για κάποιες στιγμές τούς συγκλονίζει. Αυτή την εσάνς και την αχλή της σκόνης, της μυρωδιάς των ελαστικών και των φρένων, όπως και τους ήχους των εξατμίσεων που μιλάνε μέσω αντιλάλου στα βουνά μας.Αυτό είναι το Ράλλυ Ακρόπολις, που, με τις άοκνες προσπάθειες ανθρώπων της πολιτείας και στελεχών του ελληνικού μηχανοκίνητου αθλητισμού, επανήλθε στο WRC!

Από την άλλη, η συχνά ακατανόητη αγάπη των αγωνιζομένων για τη σκληρότητά του, την ονομαστή του, σχεδόν τιμωρητική σκληρότητά του παραπέμπει σε ανθρώπινες σχέσεις και όχι μεταφυσικές. Κι αυτό γιατί, ακόμα και όταν εγκατέλειπαν, κανένας δεν βαρυγκωμούσε για τον αγώνα και όλοι έλεγαν φωναχτά «του χρόνου»! Για να το ακούσουν τα αυτιά τους, να «δεσμευτούν» για την υπόσχεσή τους, να έχουν έναν ακόμα λόγο να ξανασυμμετάσχουν.

Το Ράλλυ Ακρόπολις επανήλθε με βροντερό «παρών». Όπως ξέρουν οι Έλληνες να κάνουν. Κι αν ο φετινός αγώνας είναι ένα απόλυτα αντιπροσωπευτικό σε αγωνιστική προσέγγιση Ακρόπολις, η Σούπερ Ειδική Διαδρομή Cosmote 5G Athens Stage στο Σύνταγμα θέτει νέες βάσεις προβολής. Όπως και η γιορτινή ατμόσφαιρα την προηγουμένη της εκκίνησης που στην Πλατεία Συντάγματος «άνοιξε το σπορ» για τον απλό κόσμο. Να το μάθει. Να εντρυφήσει. Όπως και στις εκδηλώσεις για την οδική ασφάλεια στο Ζάππειο παρουσία του προέδρου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA) Jean Todt. Και τέλος, να εξάρουμε τη δημιουργία του Pop Up καναλιού Acropolis Rally της Cosmote TV Sport από 6-13 Σεπτεμβρίου.

Καλό Ακρόπολις σε όλους μας!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ