Smart Life

Home Detox: Τα αντικείμενα που μπορείτε να αποχωριστείτε

Θέλετε να αποτοξινώσετε τον χώρο σας; Τα βήματα για τα πράγματα που πρέπει να χαρίσετε ή να ανακυκλώσετε.

woman_guest.jpg
Έφη Αλεξίου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε.: Που να ανακυκλώσεις τα ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά
© Unsplash

H Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε. διαθέτει το μεγαλύτερο σύστημα εναλλακτικής διαχείρισης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών αποβλήτων στην Ελλάδα.

Η αποτοξίνωση δεν αφορά μόνο στη διατροφή, στην υγεία και στην ψυχολογία αλλά στο ίδιο μας το σπίτι. Ειδικά τα τελευταία δύο χρόνια, που το σπίτι μας έγινε ο χώρος εργασίας, γυμναστικής και όλων των άλλων δραστηριοτήτων μας, εμφανίστηκε και μια μεγάλη ανάγκη να το ανακαινίσουμε και να το ομορφύνουμε. Σε αυτό το πλαίσιο, παρακάτω, σας παρουσιάζουμε κάποια εύκολα και χρήσιμα tips ώστε το home detox να γίνει «παιχνιδάκι». 

Ξεκινάμε από τις ντουλάπες. Ξεφορτωθείτε απαρχαιωμένα ρούχα και παπούτσια που έχετε χρόνια να φορέσετε. Ξέρω ότι με πολλά από αυτά έχετε συνδέσει ωραίες αναμνήσεις ή τα έχετε χρυσοπληρώσει αλλά αν δεν σας χρησιμεύουν πια, γιατί να τα “κοιτάτε” απλώς στις κρεμάστρες όταν κάποιος άλλος συνάνθρωπός σας θα μπορούσε να τα χρησιμοποιήσει και να τα ευχαριστηθεί; Χαρίστε λοιπόν ρούχα, παπούτσια, τσάντες και αξεσουάρ που δεν πρόκειται να ξαναφορέσετε. 

Στη συνέχεια, περνάμε στα συρτάρια με τα παλιά καλώδια, τις καμένες λάμπες, το λαπτοπ των φοιτητικών μας χρόνων που από τότε έχουμε να ανοίξουμε και γενικά όλες αυτές τις μικρές ή μεγαλύτερες συσκευές που έχουν χαλάσει. Θα σας πω τον λόγο που σας είναι δύσκολο να «διώξετε» όλα αυτά τα άχρηστα αντικείμενα που καταλαμβάνουν τόσο χώρο: δεν ξέρετε που να τα πετάξετε. Πάνε στον πράσινο κάδο; Όχι. Πάνε στον μπλε κάδο της ανακύκλωσης; Πάλι όχι. Ο προορισμός τους είναι ένας και συγκεκριμένα βρίσκεται σε περισσότερα από 15.500 σημεία της Ανακύκλωσης Συσκευών Α.Ε. σε όλη την Ελλάδα. 

Η Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε. κάνει το home detoxing πιο εύκολο και απλό διότι αναλαμβάνει δωρεάν την εναλλακτική διαχείριση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών αποβλήτων, καλύπτοντας όλη τη χώρα αλλά και όλες τις κατηγορίες ηλεκτρικών συσκευών. 

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για μια εγκεκριμένη από τον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης εταιρεία, η οποία εδώ και 18 χρόνια συνεργάζεται με όλες τις εταιρείες ηλεκτρικών ειδών, με καταστήματα σούπερ μάρκετ, δήμους, οργανισμούς και φροντίζει για την ανακύκλωση των ηλεκτρικών συσκευών. Είναι ο «αφανής ήρωας» που διασφαλίζει την ορθή ανακύκλωση όλων των ηλεκτρικών συσκευών, λαμπτήρων και τόνερ. Έτσι, οπουδήποτε και αν βρίσκεστε, σίγουρα ένα σημείο της Ανακύκλωσης Συσκευών Α.Ε. θα βρίσκεται κοντά σας και εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να αφήσετε εκεί όλες τις χαλασμένες συσκευές. Με αυτόν τον τρόπο, και χώρο θα κερδίσετε στο σπίτι σας, και θα έχετε κάνει κάτι καλό για την προστασία του περιβάλλοντος. 

Τέλος, για να ολοκληρώστε την αποτοξίνωση του σπιτιού σας, μπορείτε να προσθέστε στους διαθέσιμους πλέον χώρους, φυτά σε καλάθια από ρατάν και αρωματικά φυτικά κεριά με αιθέρια έλαια. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ