Visual Browsing
Athens 102.5 Voice

Το HuaweiP20 Pro δεν έχει ένα χρώμα γιατί είναι ντεγκραντέ

Από μωβ σε μπλε και μετά γαλαζοπράσινο, τα χρώματα του φάσματος του ορατού φωτός εμφανίζονται διαδοχικά στη γυάλινη πλάτη της συσκευής

Επειδή έχει μια από τις πλέον κορυφαίες κάμερες της αγοράς, δε θα βρεθείς σε διλήμματα και αμφιβολίες αυτού του είδους. Δηλαδή ξέρεις ότι η σειρά P της HUAWEI είναι γνωστή για την εκπληκτική εμπειρία φωτογραφίας που προσέφερε διαχρονικά, κάτι που παραμένει αναλλοίωτο και στα πρόσφατα HUAWEIP20. Αυτό που πρέπει όμως να μάθεις είναι ότι εκτός από κάμερα με μοναδικές δυνατότητες, θα έχεις μια συσκευή με ανεπανάληπτη ντεγκραντέ απόχρωση κι έτσι δε θα βρεθείς σε δίλημμα ούτε για τη χρωματική επιλογή. Αναλόγως το φωτισμό, το smartphone σου θα μεταμορφώνεται διαδοχικά, από μωβ σε μπλε και στη συνέχεια γαλαζοπράσινο, θυμίζοντας Βόρειο Σέλας με έμπνευση από τους νόμους της Φυσικής και τη σειρά των χρωμάτων στο φάσμα του ορατού φωτός.

Το HUAWEIP20 Pro έρχεται δε εξοπλισμένο με την πρώτη τριπλή κάμερα στον κόσμο από τη Leica και συνδυάζει το άψογο hardware με τον έξυπνο βοηθό φωτογραφίας τεχνητής νοημοσύνης από τη HUAWEI, αποδίδοντας τέλεια σε κάθε σενάριο. Για όλους αυτούς τους λόγους λοιπόν η βαθμολογία του στο DxOMark ήταν 109, η υψηλότερη που έχει συγκεντρώσει ποτέ smartphone.

Το HuaweiP20 Pro δεν έχει ένα χρώμα γιατί είναι ντεγκραντέ

Υπάρχει όμως και κάτι ακόμα που κάνει το φετινό HUAWEIP20 Pro να ξεχωρίζει, κάτι που τράβηξε το ενδιαφέρον του Τύπου και μαγνήτισε τα βλέμματα του κοινού παγκοσμίως. Η απόχρωση «Twilight» που διατίθεται αποκλειστικά για το P20 Pro, αποτελεί σίγουρα ένα λαμπερό φινίρισμα, αυτό που πυροδότησε συζητήσεις επί συζητήσεων από την πρώτη στιγμή της ανακοίνωσης. Σε ντεγκραντέ τόνους που μεταβάλλονται βαθμιαία σε διάφορες αποχρώσεις του μπλε και του πράσινου, η γυάλινη επιφάνεια της πλάτης της συσκευής κυριολεκτικά μεταμορφώνεται, για ακόμα πιο premium εμπειρίες. Μάλιστα, κανείς δε μένει ασυγκίνητος στο θέαμα, αφού η εν λόγω έκδοση του P20 Pro εξαντλήθηκε σχεδόν αμέσως στην Κίνα.

Τι ενέπνευσε όμως τη HUAWEI να δημιουργήσει αυτό το δημοφιλές χρώμα;

Η απάντηση βρίσκεται ακριβώς έξω απ’ το παράθυρό μας: πρόκειται για τη φύση, τον μεγαλύτερο καλλιτέχνη όλων των εποχών. Καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας σχεδιασμού, η ομάδα σχεδιαστών της HUAWEI αντλούσε την έμπνευσή της από τους καλύτερους. Σε ό,τι αφορά δε το χρώμα Twilight, η έμπνευση προήλθε από τη φύση και συγκεκριμένα από το Βόρειο Σέλας.

Το HuaweiP20 Pro δεν έχει ένα χρώμα γιατί είναι ντεγκραντέ

Κατά τη διάρκεια των αιώνων, η φύση έχει εμπνεύσει αμέτρητους ζωγράφους, αποτελώντας τη βάση των αριστουργημάτων τους. Στις δυναστείες της Κίνας, οι ζωγράφοι των ανακτόρων αποτύπωναν τις εντυπώσεις τους από τα κάθε λογής τοπία χρησιμοποιώντας μελάνι, νερό και ένα πινέλο. Βουνά που έστεκαν αγέρωχα, απόκρημνες χαράδρες και μικρά ποταμάκια ζωντάνευαν στο χαρτί με χρώματα νερού και μελάνι σε μία αρχαία μορφή τέχνης που σήμερα είναι γνωστή ως guohua και αποτελεί μία μορφή κλασσικής κινεζικής τέχνης που χαίρει παγκόσμιας εκτίμησης.

Το HuaweiP20 Pro δεν έχει ένα χρώμα γιατί είναι ντεγκραντέ

Στη δύση, ζωγράφοι όπως ο Claude Monet και ο Vincent Van Gogh είχαν αναπτύξει στενή σχέση με τη φύση. Ο Monet απέρριψε τις στιλιστικές νόρμες της εποχής του, και αποτύπωσε την ομορφιά της φύσης με τον δικό του, ξεχωριστό τρόπο, προτιμώντας να στηριχθεί στις εναλλαγές του φωτισμού. Ο Van Gogh, μία τραγική ιδιοφυΐα που δεν χρειάζεται περαιτέρω συστάσεις, έγραψε κάποτε στον αδελφό του: «Αν δεν αγαπούσα τη φύση και τη δουλειά μου, τότε θα ήμουν δυστυχής». Σε πολλά από τα έργα του απεικονίζονται αντικείμενα της φύσης με τα Ηλιοτρόπια, το Σιταροχώραφο με Κοράκια και τις Ίριδες να είναι μερικά μόνο από τα έργα του που ξεχωρίζουν.

Ο Joon Suh Kim, επικεφαλής Σχεδιασμού στη Huawei και η ομάδα του, όπως και πολλοί άλλοι καλλιτέχνες κατά το παρελθόν, εμπνεύστηκαν από τη φύση με τη μοναδική ντεγκραντέ απόχρωση του P20 Pro να αποτελεί πνευματικό τους δημιούργημα. Σύμφωνα με τον Joon «οι σχεδιαστές της HUAWEIδεν είναι μόνο σχεδιαστές αλλά και ονειροπόλοι. Ως σχεδιαστές αντλούμε την έμπνευσή μας από παντού αλλά ως ονειροπόλοι, είμαστε υποχρεωμένοι να σκεφτούμε ιδέες και κόνσεπτ που να αρέσουν στους καταναλωτές χωρίς οι ίδιοι να τα γνωρίζουν, όπως το χρώμα Twilight».

Το HuaweiP20 Pro δεν έχει ένα χρώμα γιατί είναι ντεγκραντέ

Το ονειρώδες αυτό χρώμα, δημιουργήθηκε με στόχο να αποτυπώσει την τελειότητα αλλά και το μυστήριο που περιβάλλει το Σέλας. Χρειάστηκαν πολλές προσεκτικές αποφάσεις προκειμένου το ντεγκραντέ να προσαρμοστεί στις διαστάσεις μίας φορητής συσκευής και να αποτυπωθεί σε όλο του το μεγαλείο, διατηρώντας τη φυσική του γοητεία.

Μέχρι να καταλήξει στο μοναδικό αυτό εφέ, η HUAWEI δημιούργησε αμέτρητα πρωτότυπα. Εν τέλει αποφασίστηκε η χρήση μίας καινοτόμου οπτικής, μη αγώγιμης επίστρωσης NCVM η οποία ήταν σε θέση να αποδώσει το εφέ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Το αποτέλεσμα είναι μία από τις αρτιότερες και πιο πιστές αποτυπώσεις της φυσικής ομορφιάς του Σέλας και μάλιστα στην πλάτη ενός smartphone.


Η έκδοση Twilight του P20 Pro είναι διαθέσιμη σε επιλεγμένες αλυσίδες καταστημάτων και παρόχους. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στα τοπικά σας καταστήματα και τον πάροχό σας.

Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5