Βιβλιο

Το παιδικό βιβλίο η «Χρυσόμυγα» του Τζόρτζιο Παρίζι ζωντανεύει σε μια μαγική παρουσίαση

Παραμύθια και φυσική ενώνονται σε μια ξεχωριστή εκδήλωση στo βιβλιοπωλείο των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης

Athens Voice
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το βιβλίο η «Χρυσόμυγα» του Τζόρτζιο Παρίζι παρουσιάζεται στις 29 Νοεμβρίου με αφήγηση και επιστημονικές εξηγήσεις για παιδιά από 6 ετών
Οι Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης προσκαλούν μικρούς και μεγάλους στην παρουσίαση του παιδικού βιβλίου η «Χρυσόμυγα

Το βιβλίο η «Χρυσόμυγα» του Τζόρτζιο Παρίζι παρουσιάζεται στις 29 Νοεμβρίου με αφήγηση και επιστημονικές εξηγήσεις για παιδιά από 6 ετών

Μια ξεχωριστή εκδήλωση για μικρούς και μεγάλους φίλους του παιδικού βιβλίου διοργανώνουν οι Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2025, στις 12:00, στο βιβλιοπωλείο τους στην Ιπποκράτους 10-12, στην Αθήνα.

Αφορμή, η παρουσίαση του παιδικού βιβλίου «Η Χρυσόμυγα και άλλες ιστορίες για όποιον δεν θέλει να κοιμηθεί» του νομπελίστα φυσικού Τζόρτζιο Παρίζι.

Η αφηγήτρια και συγγραφέας Εύη Γεροκώστα θα ζωντανέψει ιστορίες από το βιβλίο, ενώ η Γεωργία Μουτσιανά, διαστημική φυσικός και ερευνήτρια, θα απαντήσει σε ερωτήματα που γεννά ο κόσμος γύρω μας: τι είναι τα σύννεφα που στροβιλίζονται πάνω από τα δέντρα, τι συνδέει μια μύγα με ένα ελικόπτερο και άλλα «μαγικά» της φυσικής.

Το βιβλίο γεννήθηκε από τις βραδινές αφηγήσεις του Παρίζι στα παιδιά και τα εγγόνια του, που δεν ήθελαν να κοιμηθούν. Με αφορμή τις ερωτήσεις τους, ο παππούς εξηγεί έννοιες της φυσικής – όπως η ώθηση, η άνωση και η περιστροφική κίνηση – και τις ενσωματώνει σε παραμυθένιες ιστορίες με αναφορές στους αδελφούς Γκριμ, τον Αίσωπο και τους Ιππότες της Στρογγυλής Τραπέζης.

Η «Χρυσόμυγα» απευθύνεται σε παιδιά από 6 ετών και είναι εικονογραφημένη από την Καμίλα Πιντονάτο. Πρόκειται για μια μοναδική συνάντηση επιστήμης και φαντασίας, που υπόσχεται να εμπνεύσει και να διασκεδάσει.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Κατερίνα Αγυιώτη μιλάει για το βιβλίο της «Η τσουλήθρα και άλλες ιστορίες» (εκδόσεις τεχνοδόμιον), για τη ζωή της, τη γραφή, την έμπνευση και το παράδοξο.
Κατερίνα Αγυιώτη: «Το χιούμορ κάνει πιο ανεκτή την ειλικρίνεια πάνω σε θέματα που πονάνε»

Η Κατερίνα Αγυιώτη μιλάει για το βιβλίο της «Η τσουλήθρα και άλλες ιστορίες» (εκδόσεις Τεχνοδόμιον), για τη ζωή της, τη γραφή, την έμπνευση και το παράδοξο

Λάουρα Τσβιέρτνια
Λάουρα Τσβιέρτνια: «Η Ιστορία χάνεται όταν δεν μιλάμε γι’ αυτήν»

«Στον δρόμο μάς φωνάζουν αλλιώς»: Μια ιστορία για το πώς είναι να ζεις ως δύο διαφορετικοί άνθρωποι, μέσα και έξω από το σπίτι, και για όσα κληροδοτεί αυτή η αυτολογοκρισία στα παιδιά

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY