- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Εμφανίζονται κάθε απόγευμα και κατεβαίνουνε μαζί τη σκάλα προς την παραλία σιγά σιγά. Είναι κι οι δυο γύρω στα 70 – 75. Αυτός την υποβαστάζει, σχεδόν αγκαλιαστή την πάει, καθώς εκείνη κατεβαίνει δύσκολα, με μεταλλικά ορθοπεδικά υποστηρίγματα, που αγκαλιάζουν τα πόδια της απ΄ τα γόνατα και κάτω.
Μετά τη σκάλα, βαδίζουν βέβαια απ΄ τα πιο σκληρά, για να μη χώνονται τα μέταλλα στην άμμο. Μόλις φτάνουνε κοντά στη θάλασσα, αυτός φέρνει μια πλαστική καρέκλα. Κρατάει τη γυναίκα όρθια και της βγάζει το φόρεμα ή τη ρόμπα που φοράει. Την καθίζει στην καρέκλα και της φοράει ολόσωμο σωσίβιο, τύπου πλοίου, και σκουφί. Μετά τής βγάζει τα στηρίγματα. Την παίρνει μαζί του και μπαίνουνε στη θάλασσα αργά αργά. Εκεί αυτή πλατσουρίζει στα ρηχά, καθιστή, ενώ εκείνος κολυμπάει γύρω της. Δορυφόρος.
Μόλις τελειώσουνε το μπάνιο, αυτός πλησιάζει και την ορθώνει μες τη θάλασσα. Τη βγάζει έξω και πάνε στην καρέκλα. Εκεί, στα όρθια, της βγάζει σωσίβιο και σκουφάκι, τη σκουπίζει απ΄τα νερά προσεχτικά και της φοράει το ρούχο, ενώ εκείνη τον ψευταγκαλιάζει, αλλάζοντας την αγκαλιά της για να τον διευκολύνει. Μετά αυτός την καθίζει και τής βάζει τα υποστηρίγματα. Κρεμάει στον ώμο την τσάντα με το σωσίβιο και ει τι άλλο, τη σηκώνει και ξεκινάνε να φύγουνε, ανάποδα, το ίδιο αργά όπως είχανε ΄ρθει. Κάθε απόγευμα.
(Από το ανέκδοτο βιβλίο «Αυτά και οι μετακομίσεις»)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο συγγραφέας, τινάζοντας τη σκόνη του χρόνου, μας δείχνει την ιστορία του διαβόητου πιστολά από την αρχή
Η εκδήλωση συγκέντρωσε διακεκριμένους ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό
Πολιτική, χρήμα, εξουσία και η κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση
Η γλώσσα ως εργαλείο εξουσίας και χειραγώγησης στην εποχή των Ναζί αλλά και σήμερα
Το αρχέτυπο του αστυνομικού μυθιστορήματος γεννήθηκε από την πένα του κορυφαίου Αμερικανού λογοτέχνη
«Ποιος στην Ελλάδα λέει πάρτε 90.000 βιβλία;» - Η έκκληση του Λεωνίδα Κουρσούμη για το Πικέρμι και το μουσείο ελληνικής λογοτεχνίας
Η αυτοβιογραφία της καλύπτει μια πληθώρα θεμάτων της ζωής της με τον ίδιο ωμό, ευθύ, χιουμοριστικό και συχνά σοκαριστικό τρόπο.
«Playlist»: Το νέο ψυχολογικό θρίλερ του Sebastian Fitzek κυκλοφορεί στις 22 Απριλίου από τις Εκδόσεις Διόπτρα
Η άφθαρτη ιεροτελεστία του χειρόγραφου
Η ποιητική συλλογή κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Άγρα
Ντιπ τίποτα δεν μου έμαθαν οι έρωτες, εμένα προσωπικά – αλλά στη Δήμητρα Ζάφειρα έμαθαν διάφορα πράγματα, τα οποία μοιράζεται μαζί μας με το χρήσιμο, τελικά, βιβλίο της.
Η Μάγκυ Κριθαρέλλη έγραψε ένα βιβλίο για τον καπνό, την ιστορία του, και την σύνδεσή του με την Ιστορία της Καβάλας
Burnout: Τι είναι, ποιους χτυπάει, και πώς μπορούμε να απαλλαγούμε από αυτό
Το βιβλίο «Μια βόλτα ρε γαμώτο, μια βόλτα να με κάψει ο Μάρτης – Ιστορίες από το παράθυρο» είναι μικρό αλλά με μεγάλη ψυχή
Το Βιβλίο της Εβδομάδας, από τις Εκδόσεις Ίκαρος
Βιβλία για κάθε διάθεση: από επιστημονική φαντασία μέχρι βαθιά ανθρώπινες ιστορίες
Η woke ιστορία του Μεσαίωνα από δύο Αμερικανούς ιστορικούς
Τελετουργικές δολοφονίες με αναφορές στα παραμύθια του Άντερσεν συγκλονίζουν την Ευρώπη στο πρώτο μέρος της Τριλογίας των Δολοφόνων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.