- CITY GUIDE
- PODCAST
-
21°
«156 Μαθήματα για τις τεχνικές παρουσίασης»: Το βιβλίο του Ανδρέα Θεοδωρακόπουλου (Εκδόσεις Περίπλους - Διονύσης Βίτσος) για να «κερδίζετε» πάντα το κοινό
Το «156 Μαθήματα για τις τεχνικές παρουσίασης» είναι παραπάνω από ξερός οδηγός παρουσιάσεων – με την έννοια ότι δεν εξηγεί απλώς με ποιόν τρόπο πρέπει να μιλάς στον κόσμο για να σε πάρει στα σοβαρά, αλλά πώς φαίνεσαι ενώ γίνεσαι καλύτερος επαγγελματίας ΚΑΙ στο καπάκι, καλύτερο άτομο, προς τα έξω και προς τα μέσα. Όπως λέει ο Ανδρέας, παλιά καραβάνα ο ίδιος στις επιχειρήσεις, στο μάρκετινγκ, στις δημόσιες σχέσεις και στην εκπαίδευση ενηλίκων:
«Όλο και περισσότεροι, όλο και περισσότερο έχουν ανάγκη να βελτιώσουν τις ικανότητές τους στη δημόσια ομιλία. Εκτός από τους επαγγελματίες, οι οποίοι μας έρχονται άμεσα στο μυαλό (δικηγόροι, διδάσκοντες, πολιτικοί…) είναι και πάρα πολλοί άλλοι. Φοιτητές από τους οποίους ζητούν να παρουσιάσουν μια εργασία σε κάποιο μάθημα, υποψήφιοι διδάκτορες που χρειάζεται να υποστηρίξουν τη διδακτορική διατριβή τους, μέλη των startups που μέσα σε δεκαπέντε λεπτά πρέπει να πείσουν ένα επενδυτικό σχήμα να τους χρηματοδοτήσει με μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ή και εκατομμύρια ευρώ, αλλά και επιστήμονες που καλούνται σε συνέδρια, πωλητές, ομιλητές σε όλα αυτά τα φόρουμ όπου πρέπει μέσα σε είκοσι λεπτά να εντυπωσιάσουν το κοινό. Δύσκολο, πολύ δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο. Ευκολότερο αν διαβάσει κάποιος, ενστερνιστεί και εφαρμόσει τα ‘156 μαθήματα για τις τεχνικές παρουσίασης’!»
Τον Ανδρέα Θεοδωρακόπουλο τον ξέρουμε εκατό χρόνια από τις (πάντα υψηλές) θέσεις του στα εκδοτικά, όπως λέει στο βιογραφικό του: «…έχει εργαστεί ως ανώτερο/ανώτατο στέλεχος σε επιχειρήσεις ΜΜΕ και διαφήμισης, είναι καθηγητής, εισηγητής στη Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, στην Πυροσβεστική Ακαδημία και σε πολλές επιχειρήσεις. Έχει εργαστεί πολλά χρόνια στην πολιτική επικοινωνία και διδάσκει στο Athens International College, είναι ομιλητής σε συνέδρια και αρθρογραφεί σε κλαδικά έντυπα. Έχει εκδώσει πέντε βιβλία για την Ηγεσία , την Πώληση, την Προσωπική Ανάπτυξη, το Γάμο, το Μάρκετινγκ και δύο ποιητικές συλλογές. Είναι ακτιβιστής αιμοδότης .»
Αυτό που δεν αναφέρει το βιογραφικό του είναι ότι ο Ανδρέας είναι σούπερ άτομο, έχει πλάκα, χιούμορ, ιδιαίτερη ματιά και κοινωνική ευαισθησία, εκτός από ενσυναίσθηση… Το βιβλίο του είναι το τέλειο εργαλείο για οποιονδήποτε προσπαθεί να «βγει προς τα έξω» με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Το «156 μαθήματα για τις τεχνικές παρουσίασης» του Ανδρέα Θεοδωρακόπουλου (εκδόσεις ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ- ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΒΙΤΣΟΣ) παρουσιάζεται την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 20:00, στο ίδρυμα Θεοχαράκη, (Βας. Σοφίας και Μέρλιν).
Στην παρουσίαση θα μιλήσουν οι: Ξένια Κούρτογλου, MSc., Iδρύτρια Focus Bari & Resilience Expert, Τάκης Σπηλιόπουλος,Δημοσιογράφος, ο Κωνσταντίνος Κεσεντές Managing director τουAthens International College και ο συγγραφέας.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι λένε ένας συγγραφέας, ένας κβαντικός φυσικός και ένας φιλόσοφος του 18ου αιώνα για το σύμπαν
Η εκδήλωση αποτέλεσε αφορμή για μια ευρύτερη συζήτηση γύρω από τις αιτίες της κυκλοφοριακής ασφυξίας
Δείτε πώς συζητούν δύο συγγραφείς μεταξύ τους.
20 χρόνια μετά το «Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων», ο συγγραφέας και ακαδημαϊκός μιλά για τη μετανάστευση, την ελληνική κοινωνία και τις νέες πατρίδες
Ο καθηγητής και συγγραφέας Κάρλο Μασάλα μιλά στην ATHENS VOICE για τη στάση του Τραμπ και για το στοίχημα της Μόσχας στην κόπωση της Ευρώπης
Συνάντησαμε τον διάσημο Ελβετό συγγραφέα και φιλόσοφο και μιλήσαμε για τον έρωτα, την ευτυχία και την παιδική ηλικία
Ο συγγραφέας του «Λίνε» και podcaster της ATHENS VOICE μιλά για τα παιδιά, τα «πρέπει» που μαθαίνουμε από μικροί κι εκείνες τις μικρές «καμπύλες» που μας βοηθούν να ανακαλύψουμε ποιοι είμαστε.
Ένα μυθιστόρημα-λαβύρινθος που γοητεύει, τρομάζει, συναρπάζει και τέρπει, με άφθονα στοιχεία μύθου, παραλογισμού, χιούμορ και συγκίνησης
Από την έκδοση του Δόκτορα Ζιβάγκο το 1957 μέχρι την υπόθεση της Σάλι Ρούνεϊ και τη ματαίωση εκδήλωσης για την εβραϊκή λογοτεχνία στη Θεσσαλονίκη
Ένα εβδομαδιαίο podcast για τις νέες εκδόσεις, και τις νέες σειρές και ταινίες.
Στο Καφέ Φίλιον - Με τη συμμετοχή Ευάγγελου Βενιζέλου, Σπύρου Βούγια και Νίκης Λυμπεράκη
Οι τίτλοι που αγαπήσαμε περιμένουν την ψήφο μας
Ένα βιβλίο εκλαϊκευμένης επιστήμης από τον επιδραστικό Ιταλό φυσικό
Η σκληρή πραγματικότητα μιας απλήρωτης «δουλειάς»... ή μήπως μιας απλής απασχόλησης... ή ενός χόμπι;
Δευτέρα 19 Οκτωβρίου στο Καφέ Φίλιον - Με ομιλητές Βενιζέλο, Βούγια και Λυμπεράκη
Ένα οικουμενικό έργο, παιγνιώδες, που αναδεικνύει ζητήματα κοινωνικού φύλου και γλώσσας, διαστέλλοντας τα όρια των λέξεων
Ποιους συγγραφείς θεωρεί πιο ρεαλιστικούς
Η απόφαση αυτή ακολουθεί τη δέσμευση της συγγραφέα να δωρίσει τα έσοδα από τα βιβλία της στην οργάνωση Palestine Action
Από τον Καζαντζίδη και τον Άκη Πάνου μέχρι τον Νικ Κέιβ και τους Μπιτλς, ένα βιβλίο γεμάτο μουσικές, αναμνήσεις και μικρές ιστορίες της ζωής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.