- CITY GUIDE
- PODCAST
-
22°
8 νέα βιβλία ελληνικής λογοτεχνίας από τις εκδόσεις Βακχικόν
Τι θα διαβάσουμε τις ημέρες των γιορτών
Νέες κυκλοφορίες ελληνικής λογοτεχνίας από τις εκδόσεις Βακχικόν
Ροζ, μυθιστόρημα, Σόφη Μιχαηλίδου
Μια ρομαντική συγγραφέας, μια γοητευτική μεταφράστρια, μια εκρηκτική διακοσμήτρια, κι ένας αντισυμβατικός σχεδιαστής, όλοι μαζί, δεμένοι με μία αληθινή φιλία, σε ένα παιχνίδι ζωής γεμάτο πάθη, σκανδαλιές και ψυχωτικούς εραστές, αναζητούν τον κύριο Τέλειο. Στο πρώτο της μυθιστόρημα, η Σόφη Μιχαηλίδου μας οδηγεί σε ένα περιπετειώδες ταξίδι προς την ωριμότητα μέσα από εμπειρίες και σταθμούς στις νέες τάσεις της κοινωνικής εξέλιξης και της σεξουαλικής συμπεριφοράς.
Σκοτεινά θαύματα, μυθιστόρημα, Γιάννης Δεμίρης
Η Ελπινόη ζούσε μόνιμα κάτω από την καταπίεση του πατριού της, χαμένη μέσα στη μονοτονία της δουλειάς της, μέχρι που μια μέρα ένα γράμμα έφτασε στα χέρια της. Ήταν η μοναδική κληρονόμος της έπαυλης της Γκίλσια, μιας πόλης μυστήριο που βρισκόταν κρυμμένη ανάμεσα σε δύο βουνά. Με τη θεά - προστάτιδά της να απουσιάζει, η πόλη ήταν παραδομένη στις δυνάμεις δύο αιώνιων αντιπάλων: του μάγου Όγκμα, που έκλεψε τα παιδιά των κατοίκων, και του ξεροκέφαλου δημάρχου και θανάσιμου εχθρού του, του Κλάους. Με τη βοήθεια ενός τρελού άντρα, του Λέβι, η Ελπινόη θα φέρει στο φως όχι μόνο τα αρχέγονα μυστικά της πόλης, αλλά και τον ρόλο της στη μοίρα που της επιφύλασσε η Γκίλσια.
Όταν ο χρόνος ψιθύρισε, νουβέλα, Ευθυμία Καλαϊτζίδου
Γιατί ξεκινά ένας πόλεμος; Γιατί οπλίζεται ένα χέρι μέσα σε μια κατοικία; Γιατί συγκρούονται δύο τρένα; Γιατί βυθίζεται η Γη στην ίδια της τη λάσπη; Μία εικόνα και λίγες σκόρπιες λέξεις αρκούν για να σε οδηγήσουν στην απάντηση. Έτσι, το μικρό παιδί, ένα παιδί δίχως όνομα, φύλο, θρησκεία, χωρίς καμία πατρίδα, ξεκινά για το μεγάλο ταξίδι της ζωής, μιας ζωής που, ωστόσο, δεν είναι μόνο δική του.
Ο κόσμος των τρελών, διηγήματα, Δαμιανός Λαουνάρος
Ένας φαντάρος που παλεύει με τους δαίμονές του, ένας πατέρας που καταπιέζει την κόρη του, ένας υπάλληλος που θα πουλούσε και την ψυχή του ακόμα για να αποκτήσει χρήματα, ένας άστεγος που τα βάζει με το σύστημα, ένας υπερήρωας-εκδικητής και ένα μικρό παιδί σε ένα ψυχιατρικό ίδρυμα. Σε δεκατέσσερις αυτοτελείς ιστορίες (κάποιες βασισμένες σε πραγματικά γεγονότα) Ο κόσμος των τρελών παρουσιάζει την αποσύνθεση των κοινωνικών δομών που ορίζουν τη ζωή του σύγχρονου ανθρώπου.
Ανεξίτηλα ραγίσματα, ποιήματα, Παναγιώτα Κεκκέ
Λέξεις/θα αποδώσουν τον πόνο της ψυχής μου./Λέξεις/θα αποτυπώσουν της καρδιάς μου τον Έρωτα/και του μυαλού μου τις αναζητήσεις./Λέξεις/για όσους τολμήσουν/να κοιτάξουν τον κόσμο μέσα από τα μάτια μου. Τα Ανεξίτηλα Ραγίσματα είναι η πρώτη ποιητική συλλογή της Παναγιώτας Κεκκέ.
Αντικατοπτρισμοί, ποιήματα, Άγγελος Γαλάνης
Δεν έφτασα με την πρώτη στον Ισθμό/κι ας έτρεξε μίλια και φαράγγια/εκείνο το πρώτο τρένο…/Σαν ήρθε όμως ο χρόνος/στήθηκα μικρός μπροστά στην έκσταση/και δεν ήξερα από ποιες εικόνες να πιαστώ./Ύστερα πλήθυναν τα ταξίδια μου/πολλές φορές πέρασα τον Ισθμό/κι ακόμα δεν στάθηκα κάπου να ξαποστάσω./Κι αναρωτιέμαι αν έκαναν καλύτερα/όσοι δεν κίνησαν ποτέ το ταξίδι! Οι Αντικατοπτρισμοί είναι η πρώτη ποιητική συλλογή του Άγγελου Γαλάνη.
Ντέρτια, θαλάσση και πατρίς, ποιήματα, Στέλιος Νικολάου
Μη φοβού, μονάχα αγάπα∙ τις αξίες σου,/τον συνάνθρωπό σου, τον τόπο σου/και τη Μεσόγειο, που σας φιλάει απαλά/ολημερίς κι ολονυχτίς. Τα Ντέρτια, θαλάσση και πατρίς είναι η δεύτερη ποιητική συλλογή του Κύπριου συγγραφέα Στέλιου Νικολάου.
60 ποιήματα, Θανάσης Μανούσης
Έχοντας πει όλα αυτά:/Δεν είμαι βέβαιος πως έχω δίκιο./Δεν είμαι βέβαιος αν είναι πρόβλημα./Δεν είμαι βέβαιος για την απάντηση./Δεν είμαι βέβαιος αν το γνωρίζω./Έτσι, σας ζητώ:/Να κοιτάξετε μέσα σας./Να σκεφτείτε τους φίλους σας./Να απαντήσετε στο ερώτημα./Να χρησιμοποιήσετε τις γνώσεις σας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αγαπημένη σταρ του ελληνικού κινηματογράφου και του θεάτρου μέσα από τις αναμνήσεις του αδελφού της, που έζησε από κοντά τις πιο προσωπικές και σημαντικές στιγμές της ζωής της
Στο πρώτο βιβλίο της τριλογίας «Ως τα πέρατα της γης», ένα πλοίο σαλπάρει από την Αγγλία για την Αυστραλία, στα πρώτα χρόνια του 19ου αιώνα.
Τι λένε ένας συγγραφέας, ένας κβαντικός φυσικός και ένας φιλόσοφος του 18ου αιώνα για το σύμπαν
Η εκδήλωση αποτέλεσε αφορμή για μια ευρύτερη συζήτηση γύρω από τις αιτίες της κυκλοφοριακής ασφυξίας
Δείτε πώς συζητούν δύο συγγραφείς μεταξύ τους.
20 χρόνια μετά το «Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων», ο συγγραφέας και ακαδημαϊκός μιλά για τη μετανάστευση, την ελληνική κοινωνία και τις νέες πατρίδες
Ο καθηγητής και συγγραφέας Κάρλο Μασάλα μιλά στην ATHENS VOICE για τη στάση του Τραμπ και για το στοίχημα της Μόσχας στην κόπωση της Ευρώπης
Συναντήσαμε τον διάσημο Ελβετό συγγραφέα και φιλόσοφο και μιλήσαμε για τον έρωτα, την ευτυχία και την παιδική ηλικία
Ο συγγραφέας του «Λίνε» και podcaster της ATHENS VOICE μιλά για τα παιδιά, τα «πρέπει» που μαθαίνουμε από μικροί κι εκείνες τις μικρές «καμπύλες» που μας βοηθούν να ανακαλύψουμε ποιοι είμαστε.
Ένα μυθιστόρημα-λαβύρινθος που γοητεύει, τρομάζει, συναρπάζει και τέρπει, με άφθονα στοιχεία μύθου, παραλογισμού, χιούμορ και συγκίνησης
Από την έκδοση του Δόκτορα Ζιβάγκο το 1957 μέχρι την υπόθεση της Σάλι Ρούνεϊ και τη ματαίωση εκδήλωσης για την εβραϊκή λογοτεχνία στη Θεσσαλονίκη
Ένα εβδομαδιαίο podcast για τις νέες εκδόσεις, και τις νέες σειρές και ταινίες.
Στο Καφέ Φίλιον - Με τη συμμετοχή Ευάγγελου Βενιζέλου, Σπύρου Βούγια και Νίκης Λυμπεράκη
Οι τίτλοι που αγαπήσαμε περιμένουν την ψήφο μας
Ένα βιβλίο εκλαϊκευμένης επιστήμης από τον επιδραστικό Ιταλό φυσικό
Η σκληρή πραγματικότητα μιας απλήρωτης «δουλειάς»... ή μήπως μιας απλής απασχόλησης... ή ενός χόμπι;
Δευτέρα 19 Οκτωβρίου στο Καφέ Φίλιον - Με ομιλητές Βενιζέλο, Βούγια και Λυμπεράκη
Ένα οικουμενικό έργο, παιγνιώδες, που αναδεικνύει ζητήματα κοινωνικού φύλου και γλώσσας, διαστέλλοντας τα όρια των λέξεων
Ποιους συγγραφείς θεωρεί πιο ρεαλιστικούς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.