Βιβλιο

«Από φύλο σε φύλο - 10 ιστορίες για την ελευθερία και την ισότητα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας» στο Zatopek

Η Athens Voice και το Free Thinking Zone παρουσιάζουν την συνέκδοσή τους

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Από φύλο σε φύλο - 10 ιστορίες για την ελευθερία και την ισότητα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας» την Τρίτη 6/6 στο Zatopek με την Athens Voice και το Free Thinking Zone
Λίγες ημέρες πριν το φετινό Pride, η Athens Voice και το Free Thinking Zone παρουσιάζουν στο Zatopek το «Από φύλο σε φύλο - 10 ιστορίες για την ελευθερία και την ισότητα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας»

«Από φύλο σε φύλο - 10 ιστορίες για την ελευθερία και την ισότητα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας» την Τρίτη 6/6 στο Zatopek με την Athens Voice και το Free Thinking Zone

Μια σημαντική όσο και ενδιαφέρουσα εκδήλωση για τους βιβλιόφιλους, τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, αλλά και για την ίδια πόλη της Αθήνας πραγματοποιείται αύριο στο όμορφο φιλαναγνωστικό στέκι του Zatopek, στην Καλλιθέα.

Λίγες ημέρες πριν το φετινό Pride, η Athens Voice και το Free Thinking Zone παρουσιάζουν στο Zatopek, την Τρίτη 6 Iουνίου, στις 19:30, το «Από φύλο σε φύλο - 10 ιστορίες για την ελευθερία και την ισότητα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας», το βιβλίο που κυκλοφορεί σε  συνέκδοσή τους.

Παράλληλα θέτουν στη δημόσια ατζέντα για μία ακόμη φορά θέματα όπως ο ρατσιστικός λόγος, το μίσος, η πολιτική ορθότητα, η πολιτισμική οικειοποίηση και άλλα.

Στην εκδήλωση θα βρεθούν και θα συνομιλήσουν με το κοινό οι συγγραφείς του βιβλίου: Άννα Αφεντουλίδου, Χρήστος Αρμάντο Γκέζος, Λύο Καλοβυρνάς, Άννα Κουρουπού, Έλενα Μαρούτσου, Χίλντα Παπαδημητρίου, Βασίλης Σωτηρόπουλος και η Εύα Στάμου, που είχε και τη συνολική επιμέλεια της έκδοσης.

Από φύλο σε φύλο - 10 ιστορίες για την ελευθερία και την ισότητα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας

Το βιβλίο «Από φύλο σε φύλο - 10 ιστορίες για την ελευθερία και την ισότητα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας», μια συνέκδοση της Athens Voice και του Free Thinking Zone –με αφορμή τα 20 χρόνια λειτουργίας της εφημερίδας και τα 10 χρόνια του βιβλιοπωλείου–, είναι ένα μικρό, συμβολικό «wake up call», μια υπενθύμιση για όλα όσα μένουν και όσα χρωστάμε σε εκείν@ που δεν τα κατάφεραν. Είναι αφιερωμένο στη μνήμη της Μαρίνας Γαλανού και του Ζακ Κωστόπουλου.

Τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα το ΛΟΑΤΚΙ+ κίνημα ή τουλάχιστον κάποιες ομάδες του φάσματος έχουν τύχει μιας σημαντικής προσοχής. Αυτή η ορατότητα είναι, όμως, ταυτόχρονα και ο μεγάλος κίνδυνος. Ο κίνδυνος του να μείνουμε ικανοποιημέν@ «από το τίποτα, στο κάτι» είναι να «τυφλωθούμε» από την αντανάκλαση της εποχικής ορατότητας στον καθρέφτη μας, και να περιορίσουμε τις δράσεις για να φτάσουμε στον μεγάλο στόχο, δηλαδή την ισότητα σε όλα τα επίπεδα, στο τέλος κάθε είδους αποκλεισμών.

Όπως θα διαβάσετε και στα εισαγωγικά κείμενα της έκδοσης, ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς, γεμάτος εμπόδια και απώλειες, όπως του Ζακ/Zackie και πολλών ακόμη φίλων και γνωστών που μένουν στην αφάνεια, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Χρειάζονται επομένως επαγρύπνηση, αλληλεγγύη και συντονισμένες κινήσεις απ’ όλ@ μας.

Το βιβλίο περιέχει 10 αφηγήσεις από συγγραφείς που καλύπτουν όλο το φάσμα της σεξουαλικότητας, σε μία συλλογή η οποία επιχειρεί να στείλει μέσα από τη λογοτεχνία το μήνυμα της συμπερίληψης και της ανάγκης για εξάλειψη των αποκλεισμών και των στερεοτύπων.

Τα κείμενα υπογράφουν οι Άννα Αφεντουλίδου, Χρήστος Αρμάντο Γκέζος, Φώτης Θαλασσινός, Λύο Καλοβυρνάς, Άννα Κουρουπού, Έλενα Μαρούτσου, Χίλντα Παπαδημητρίου, Εύα Στάμου, Δημήτρης Σωτάκης και Bασίλης Σωτηρόπουλος.

Χαιρετισμό απευθύνει ο νομικός με ειδίκευση στα ανθρώπινα δικαιώματα Μάνος Αθανασίου, ενώ την εισαγωγή υπογράφει η ψυχολόγος και εμπνεύστρια της έκδοσης Εύα Στάμου.

Το έργο Synthesis στο εξώφυλλο είναι του Σταμάτη Θεοχάρη από την έκθεση «Made in Heaven», ευγενική παραχώρηση του καλλιτέχνη και της Alma Contemporary Art Gallery.

Τα έσοδα μετά φόρων θα δοθούν σε οργάνωση που εκπροσωπεί τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.

Προμηθευτείτε το «Από φύλο σε φύλο - 10 ιστορίες για την ελευθερία και την ισότητα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας» από το webstore της Athens Voice

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ