- CITY GUIDE
- PODCAST
-
24°
Αδημοσίευτες επιστολές του Κάρολου Ντίκενς αποκαλύπτουν ότι είχε επίγνωση για τη φήμη του
Ποια στοιχεία μάς δίνουν για την προσωπικότητά του
Κάρολος Ντίκενς: Οι αδημοσίευτες επιστολές ως τεκμήρια για τη ζωή και τα ζητήματα που απασχολούσαν τον σπουδαίο συγγραφέα.
Για πρώτη φορά στο φως έρχεται το περιεχόμενο από αδημοσίευτες επιστολές του Κάρολου Ντίκενς. Σε αυτές, ο σπουδαίος συγγραφέας εμφανίζεται να έχει επίγνωση της φήμης του. Στις 11 αυτές επιστολές του αποκαλύπτονται οι αναγνωστικές συνήθειες του, αλλά και η απογοήτευσή του για την απώλεια μιας κυριακάτικης ταχυδρομικής υπηρεσίας.
Σε μία από τις επιστολές, με ημερομηνία 10 Φεβρουαρίου 1866, ο Κάρολος Ντίκενς αναφέρεται στην κατάργηση μιας κυριακάτικης ταχυδρομικής υπηρεσίας. «Αντιτίθεμαι πιο αποφασιστικά και σθεναρά στην πρόκληση οποιασδήποτε τέτοιας ταλαιπωρίας στον εαυτό μου», γράφει ο Ντίκενς.
«Έχω τις καλύτερες σχέσεις με τους γείτονές μου, φτωχούς και πλούσιους, και πιστεύω ότι θα λυπόταν να με χάσουν», γράφει ο συγγραφέας σε επιστολή του. Σε ένα γράμμα που έγραψε ο Κάρολος Ντίκενς από τη Λωζάνη στις 5 Αυγούστου 1846, στον φίλο και δικηγόρο του Τόμας Μίτον, περιγράφει λεπτομερώς την παραμονή του στην Ελβετία.
Κάρολος Ντίκενς: Πώς ήρθαν στο φως οι αδημοσίευτες επιστολές του
Περισσότερα από 300 αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένων προσωπικών αντικειμένων, πορτρέτων, σκίτσων, παιχνιδιών και βιβλίων, αποκτήθηκαν από έναν συλλέκτη στις ΗΠΑ το 2020. Η Έμιλι Ντάνμπαρ, επιμελήτρια στο Μουσείο του Τσαρλς Ντίκενς, λέει ότι η επιστολή που παραπονιέται για τις ταχυδρομικές υπηρεσίες είναι «ένα σπουδαίο παράδειγμα του Ντίκενς που δείχνει αυτοπεποίθηση. Η επίγνωση για τη μεγάλη του φήμη και τη θέση του στην κοινωνία έρχεται στο προσκήνιο. Ένα από τα καλύτερα πράγματα» που προκύπτουν από τα γράμματα είναι ότι δείχνει τον συγγραφέα να γράφει στα 30, 40 και 50 του και «την ποικιλία των θεμάτων που απασχολούσαν το μυαλό του». Τα γράμματα, έχουν αποκτηθεί από το Μουσείο Καρόλου Ντίκενς.
Ο Κάρολος Ντίκενς υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους συγγραφείς του 19ου αιώνα, γνωστός για τα κλασικά έργα, όπως ο Όλιβερ Τουίστ. Η επιρροή του ξεπερνά πολύ τη λογοτεχνία και πολλές από τις φράσεις, τους χαρακτήρες και τις ιδέες του έχουν ριζώσει στη σύγχρονη κουλτούρα.
Με πληροφορίες από BBC
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα ιστορικό μυθιστόρημα που ζωντανεύει το δουκάτο της Αθήνας του 1453
Νά ποιο είναι το μέσο εισόδημα ενός επαγγελματία συγγραφέα
Έρωτας και απελπισία στη new wave Θεσσαλονίκη της δεκαετίας του ’80
Η αγαπημένη σταρ του ελληνικού κινηματογράφου και του θεάτρου μέσα από τις αναμνήσεις του αδελφού της, που έζησε από κοντά τις πιο προσωπικές και σημαντικές στιγμές της ζωής της
Στο πρώτο βιβλίο της τριλογίας «Ως τα πέρατα της γης», ένα πλοίο σαλπάρει από την Αγγλία για την Αυστραλία, στα πρώτα χρόνια του 19ου αιώνα.
Τι λένε ένας συγγραφέας, ένας κβαντικός φυσικός και ένας φιλόσοφος του 18ου αιώνα για το σύμπαν
Η εκδήλωση αποτέλεσε αφορμή για μια ευρύτερη συζήτηση γύρω από τις αιτίες της κυκλοφοριακής ασφυξίας
Δείτε πώς συζητούν δύο συγγραφείς μεταξύ τους.
20 χρόνια μετά το «Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων», ο συγγραφέας και ακαδημαϊκός μιλά για τη μετανάστευση, την ελληνική κοινωνία και τις νέες πατρίδες
Ο καθηγητής και συγγραφέας Κάρλο Μασάλα μιλά στην ATHENS VOICE για τη στάση του Τραμπ και για το στοίχημα της Μόσχας στην κόπωση της Ευρώπης
Συναντήσαμε τον διάσημο Ελβετό συγγραφέα και φιλόσοφο και μιλήσαμε για τον έρωτα, την ευτυχία και την παιδική ηλικία
Ο συγγραφέας του «Λίνε» και podcaster της ATHENS VOICE μιλά για τα παιδιά, τα «πρέπει» που μαθαίνουμε από μικροί κι εκείνες τις μικρές «καμπύλες» που μας βοηθούν να ανακαλύψουμε ποιοι είμαστε.
Ένα μυθιστόρημα-λαβύρινθος που γοητεύει, τρομάζει, συναρπάζει και τέρπει, με άφθονα στοιχεία μύθου, παραλογισμού, χιούμορ και συγκίνησης
Από την έκδοση του Δόκτορα Ζιβάγκο το 1957 μέχρι την υπόθεση της Σάλι Ρούνεϊ και τη ματαίωση εκδήλωσης για την εβραϊκή λογοτεχνία στη Θεσσαλονίκη
Ένα εβδομαδιαίο podcast για τις νέες εκδόσεις, και τις νέες σειρές και ταινίες.
Στο Καφέ Φίλιον - Με τη συμμετοχή Ευάγγελου Βενιζέλου, Σπύρου Βούγια και Νίκης Λυμπεράκη
Οι τίτλοι που αγαπήσαμε περιμένουν την ψήφο μας
Ένα βιβλίο εκλαϊκευμένης επιστήμης από τον επιδραστικό Ιταλό φυσικό
Η σκληρή πραγματικότητα μιας απλήρωτης «δουλειάς»... ή μήπως μιας απλής απασχόλησης... ή ενός χόμπι;
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.