Βιβλιο

1922: Ιστορίες ανθρώπων - Διαγωνισμός συγγραφής και εικονογράφησης παιδικού βιβλίου

Όσοι θα συμμετάσχουν καλούνται να γράψουν μια ιστορία, για παιδιά, αντλώντας έμπνευση από αντικείμενα που μπορεί να έφεραν μαζί τους οι Έλληνες της Μικράς Ασίας στον ξεριζωμό του 1922

Athens Voice
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
1922: Ιστορίες ανθρώπων - Διαγωνισμός συγγραφής και εικονογράφησης παιδικού βιβλίου

Διαγωνισμός συγγραφής και εικονογράφησης παιδικού βιβλίου από τη Βιβλιοθήκη του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας.

H Βιβλιοθήκη του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου (2/4) έχουν προκήρυξαν για ένατη χρονιά, διαγωνισμό συγγραφής και εικονογράφησης παιδικού βιβλίου από ενήλικες, με τίτλο «1922: Ιστορίες ανθρώπων».

Φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή και το θέμα του διαγωνισμού αποτελεί μικρή συμβολή στη μνήμη αυτής της τραγικής σελίδας στην ιστορία του ελληνισμού. Όσοι θα συμμετάσχουν καλούνται να γράψουν μια ιστορία, για παιδιά, αντλώντας έμπνευση από αντικείμενα που μπορεί να έφεραν μαζί τους οι Έλληνες της Μικράς Ασίας στον ξεριζωμό του 1922. Οι συμμετέχοντες θα αφηγηθούν προσωπικές ιστορίες που κρύβονται πίσω από αντικείμενα και ρούχα όπως ένα νυφικό, ένα ημερολόγιο, μια φωτογραφία.

Ο διαγωνισμός ξεκίνησε στις 4 Απριλίου 2022 και θα ολοκληρωθεί σε δύο φάσεις:

A' φάση

  • Δευτέρα 4/4/2022 έως Παρασκευή 9/9/2022: Υποβολή ιστοριών.
  • Παρασκευή 7/10/2022: Ανακοίνωση αποτελεσμάτων από την επιτροπή του διαγωνισμού και διάθεση του κειμένου που θα έχει επιλεχθεί στο κοινό.

Β' φάση

  • Δευτέρα 10/10/2022 έως Παρασκευή 9/12/2022: Υποβολή σχεδίων για την εικονογράφηση του παιδικού βιβλίου.
  • Δευτέρα 19/12/2022: Ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού για την εικονογράφηση του παιδικού βιβλίου. 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 210 3739651, ή ηλεκτρονικά στη διεύθυνση Tirlav@piraeusbank.gr.

Για να δείτε τους όρους του διαγωνισμού, πατήστε εδώ

Για την αίτηση συγγραφής, πατήστε εδώ
Για την αίτηση εικονογράφησης, πατήστε εδώ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φραντσέσκα Ντιοταλέβι
Φραντσέσκα Ντιοταλέβι: Το να γράψω για τη Βίβιαν Μάιερ υπήρξε άσκηση λεπτότητας, σεβασμού και θάρρους

Με αφορμή το βιβλίο «Με τη δική σου ματιά μονάχα», η συγγραφέας μιλά αποκλειστικά στην Athens Voice για την πρόκληση να μετατρέψει την κρυφή ζωή της Μάιερ σε μια δυνατή μυθοπλαστική αφήγηση

Σμαρώ Τζενανίδου,  «Η Βενετία αλλιώς»
15 συγγραφείς συνομιλούν με τον αγαπημένο τους πίνακα στο Ίδρυμα Κακογιάννης

Η συλλογή διηγημάτων «Οι Αόρατοι της Γης» είναι το αποτέλεσμα του δημιουργικού διαλόγου των συγγραφέων με ένα έργο της ομότιτλης έκθεσης της Σμαρώς Τζενανίδου

Δημήτρης Τσεκούρας: Είναι αδιανόητο να μην νικάει το καλό
Δημήτρης Τσεκούρας: Είναι αδιανόητο να μη νικάει το καλό

Ο συγγραφέας και μεταφραστής μιλά για το νέο του μεταφραστικό έργο, τη συλλογή του Γεωργιανού συγγραφέα Έρλομ Αχβλεντιάνι «Ο άντρας που έχασε τα λογικά του», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Βακχικόν.

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY