Ο Νέστορας Πουλάκος μιλάει για το μέλλον της εκδοτικής αγοράς
Μιλήσαμε με τον άνθρωπο πίσω από τις εκδόσεις Βακχικόν
Ο Νέστορας Πουλάκος από τις Εκδόσεις Βάκχικον μιλάει για το μέλλον της εκδοτικής αγοράς και τους υποσχόμενους συγγραφείς του εκδοτικού του οίκου
Ο Covid-19 «στηρίζει» το βιβλίο; Πώς βλέπετε το μέλλον της εκδοτικής αγοράς με δεδομένη την πανδημία αλλά και την οικονομική κρίση που τη συνοδεύει;
Όχι φυσικά, δεν το στηρίζει καθόλου, το αντίθετο θα έλεγα. Όπως επίσης και να πάψει επιτέλους αυτός ο «μύθος» με τις μεγάλες πωλήσεις από τα e-shop. Δεν υφίσταται σύγκριση με την παραδοσιακή πώληση και ούτε οι αναλογίες είναι οι ίδιες. Δεν έχω καταλήξει αν διανύουμε μια μεταβατική περίοδο προς μια νέα συνθήκη ή προς την επιστροφή στην «κανονικότητα» που ζούσαμε. Σε κάθε περίπτωση είμαστε σε περίοδο αναμονής, η πτώση του τζίρου είναι δεδομένη και μεγάλη· το βιβλίο όπως αντίστοιχα το θέατρο και η μουσική, στηρίζεται στις δημόσιες εκδηλώσεις (παρουσιάσεις, events, εκθέσεις, φεστιβάλ, κ.ά.) και χωρίς αυτές δεν είναι θετικό το παρόν. Όπως έχουν τα πράγματα, είναι πολυτέλεια να συζητάμε για το μέλλον.
Ποιους θεωρείτε τους πιο πολλά υποσχόμενους συγγραφείς των εκδόσεών σας;
H Κατερίνα Κονιδάρη και ο Αλέξανδρος Πετρόχειλος είναι δύο πολλά υποσχόμενοι συγγραφείς μας, οι οποίοι με το ντεμπούτο τους –συλλογές διηγημάτων αμφότεροι– μας έχουν αφήσει με την αγωνία του επόμενου βιβλίου. Τους περιμένουμε!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αφορμή το τέλειο βιβλίο «H τελειότητα», υποψήφιο για το Διεθνές Βραβείο Booker
Το HBO επιστρέφει στο Γουέστερος με μια νέα σειρά βασισμένη στο βιβλίο του George R.R. Martin
«Δεν μπορείς να βελτιώσεις ένα εργαλείο του οποίου η μορφή ταυτίζεται απόλυτα με τη λειτουργία του»
Μια κλειστή κοινωνία που κρατά βαθιά θαμμένα μυστικά. Μια ντετέκτιβ που παλεύει με τον χρόνο. Κι ένας δολοφόνος που βρίσκεται πιο κοντά απ’ όσο όλοι πιστεύουν.
Με αφορμή τη δημοσιοποίηση 58 απόρρητων εγγράφων της ΚΥΠ, ο διακεκριμένος ιστορικός μιλά για τις κρίσιμες μέρες που σημάδεψαν την Κύπρο
Σήμερα Τετάρτη 28 Ιανουαρίου, στις 19.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Public Συντάγματος
Το μυθιστόρημα «Ο τέλειος γάμος» της Jeneva Rose (μετάφραση Χριστιάννα Σακελλαροπούλου, Εκδόσεις Διόπτρα) κυκλοφορεί στις 4 Φεβρουαρίου
Το χρονικό μιας φιλίας δεμένης με εκλέρ, πουράκια και ρεμπέτικα
Οι προσωπικότητες στη συζήτηση
Το βιβλίο, «Εμμηνόπαυση: Ένας αισιόδοξος οδηγός για τη δεύτερη άνοιξη της γυναίκας» της Davina McCall (μετάφραση Γιάννα Σκαρβέλη, Εκδόσεις Μίνωας), κυκλοφορεί στις 31 Ιανουαρίου
Οι λέσχες ανάγνωσης γίνονται η πιο όμορφη αφορμή για νέες γνωριμίες, συζητήσεις και έμπνευση στην πόλη
Θλίψη στον κόσμο των γραμμάτων για την απώλεια της σπουδαίας μεταφράστριας
Μια προσωπική συζήτηση μακριά από την επικαιρότητα για το οικονομικό-πολιτικό σκηνικό της μεταπολεμικής Ελλάδας και το αύριο της χώρας. Αφορμή το νέο του βιβλίο, «Ελλάδα 1953-2024 - Χρόνος και Πολιτική Οικονομία».
Οι σέκτες, οι αιρέσεις, οι απόκρυφες ομάδες ασκούν πάντα μια γοητεία στην ανθρώπινη φύση. Είναι το μυστήριο πίσω από την κλειστή πόρτα. Το απαγορευμένο.
Ένα βιβλίο που μας καλεί να ξανασκεφτούμε τι σημαίνει μάθηση
Η ελευθερία δεν είναι αφηρημένη ιδέα. Είναι η απουσία φόβου. Κι αυτό, τελικά, είναι το πιο δύσκολο πράγμα στον κόσμο.
Το 3,5% στους δρόμους του Ιράν: Σχολιασμός με αφορμή το βιβλίο του Marcel Dirsus, «Πώς ανατρέπονται οι τύραννοι» (Εκδόσεις Μίνωας)
Όσα συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή και επ' ουδενί δεν περιορίζονται εκεί
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.