- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Bazaar βιβλίων για τη στήριξη του «Παλαιοπωλείου Αστέγων»
Για 2 ημέρες, με περισσότερα από 4.000 βιβλία για όλες τις θεματολογίες
Διήμερο bazaar βιβλίων από το «Παλαιοβιβλιοπωλείο των αστέγων» στις 11 & 12 Ιουλίου
Το «Παλαιοβιβλιοπωλείο των αστέγων» διοργανώνει ένα διήμερο Bazaar βιβλίων από δεύτερο χέρι, στο νεοκλασικό κτίσμα της οδού Σμύρνης 4 και Αριστοτέλους, στην πλατεία Βικτωρίας, το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Ιουλίου.
Το bazaar θα είναι ανοιχτό από τις 12.00 ως τις 20.00 και τις δύο ημέρες, ενώ οι επισκέπτες θα βρουν περισσότερα από 4.000 βιβλία για όλες τις θεματολογίες.
Τα έσοδα από το bazaar θα συγκεντρωθούν για να στηρίξουν τη λειτουργία και τη συνέχιση αυτής της προσπάθειας καθώς και την εγκατάσταση και μεταστέγαση σε μόνιμο χώρο (προς το παρόν στεγάζεται προσωρινώς, καθώς μέχρι τώρα στεγάζεται προσωρινά στον χώρο που έχει παραχωρηθεί στην οδό Πειραιώς 132, στο Γκάζι.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θλίψη στον κόσμο των γραμμάτων για την απώλεια της σπουδαίας μεταφράστριας
Μια προσωπική συζήτηση μακριά από την επικαιρότητα για το οικονομικό-πολιτικό σκηνικό της μεταπολεμικής Ελλάδας και το αύριο της χώρας. Αφορμή το νέο του βιβλίο, «Ελλάδα 1953-2024 - Χρόνος και Πολιτική Οικονομία».
Οι σέκτες, οι αιρέσεις, οι απόκρυφες ομάδες ασκούν πάντα μια γοητεία στην ανθρώπινη φύση. Είναι το μυστήριο πίσω από την κλειστή πόρτα. Το απαγορευμένο.
Ένα βιβλίο που μας καλεί να ξανασκεφτούμε τι σημαίνει μάθηση
Η ελευθερία δεν είναι αφηρημένη ιδέα. Είναι η απουσία φόβου. Κι αυτό, τελικά, είναι το πιο δύσκολο πράγμα στον κόσμο.
Το 3,5% στους δρόμους του Ιράν: Σχολιασμός με αφορμή το βιβλίο του Marcel Dirsus, «Πώς ανατρέπονται οι τύραννοι» (Εκδόσεις Μίνωας)
Όσα συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή και επ' ουδενί δεν περιορίζονται εκεί
Τα εκατό δωμάτια ενός βιβλίου
«Το βιβλίο αποτελεί ένα δημοσιογραφικό και πολιτικό οδοιπορικό»
Η μετάφραση του Παπαδιαμάντη ξεκίνησε το 1889
Ο συγγραφέας μιλάει στην Athens Voice για αθηναϊκές ιστορίες με ρεαλισμό και φαντασία
Τι συμβαίνει όταν μια σαρανταπεντάρα επιτυχημένη συγγραφέας αποφασίζει να κάνει μια ανατροπή στη ζωή της και να αναζητήσει μια νέα μορφή ελευθερίας;
Ένα φωτογραφικό οδοιπορικό στον κόσμο των πάγων, των ανθρώπων της Γροιλανδίας και ενός τοπίου που αλλάζει για πάντα
Ο συγγραφέας και ιστορικός μιλάει για τον Φρίντριχ Νίτσε, τον Ζαρατούστρα και την κληρονομιά του ονόματός του
Η δικαιοσύνη δεν είναι υπόθεση συναισθήματος, είναι αρχιτεκτονική.
Όψεις της πόλης, αναμνήσεις, πράγματα που συνέβησαν παλιά, και πράγματα που συμβαίνουν σήμερα γύρω μας
Μια πολιτισμική-ιστορική «εγκυκλοπαίδεια» φοβιών και εμμονών
Το Βιβλίο της Εβδομάδας, από τις Εκδόσεις Κέδρος
Ένα βιβλίο που δεν γράφτηκε για παιδιά αλλά κατέκτησε τα παιδιά σε ολόκληρο τον κόσμο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.