- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Ο Νίκος Μανούσος διαβάζει βιβλία στην καραντίνα
«Εκτίμησα πολύ περισσότερο το ουσιαστικότερο νόημα του βιβλίου»
Ο Νίκος Μανούσος από τις Εκδόσεις Anubis αποκαλύπτει ποια βιβλία διάβασε εν μέσω καραντίνας
Είκοσι χρόνια αργότερα, ξαναδιαβάζω «επαγγελματικά» το «Τέλος της Αιωνιότητας», αυτή τη φορά γιατί το εντάξαμε στο εκδοτικό μας πρόγραμμα, και ήθελα να έχω αίσθηση από πρώτο χέρι σε σχέση με το τελικό αποτέλεσμα. Χαίρομαι που μπορώ να σας πω ότι οι συνεργάτες της Anubis που ασχολήθηκαν με τον συγκεκριμένο τίτλο έκαναν εξαιρετική δουλειά κι έτσι το «The End of Eternity» παίρνει τη θέση του στη βιβλιοθήκη της Anubis, δίπλα στην τριλογία του «Foundation» και του «Εγώ, το Ρομπότ», τρία έργα που για πολλούς αποτελούν και τα σημαντικότερα του μεγάλου αυτού συγγραφέα, που φέτος κλείνουν εκατό χρόνια από τη γέννησή του. Το βιβλίο εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1955 κι έγινε αμέσως δεκτό με ενθουσιασμό από τη λογοτεχνική κοινότητα. Στο μεσοδιάστημα γράφτηκαν πολλά βιβλία με φανερές τις έντονες επιρροές της «Αιωνιότητας», ενώ θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι το σύνολο σχεδόν της μυθοπλαστικής παρουσίασης του χρόνου στην ΕΦ, είτε σε βιβλία είτε σε ταινίες, έχει τις βάσεις του στον «Χρόνο», όπως αυτός παρουσιάσθηκε από τον Ασίμωφ στην «Αιωνιότητα».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου
Δύο πρώην νικητές και τρεις νέες υποψηφιότητες διεκδικούν το μεγάλο λογοτεχνικό βραβείο
Το πολύτιμο αντίτυπο του «Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια» πέρασε πλέον στη Βρετανική Βιβλιοθήκη
Ένα εβδομαδιαίο podcast για τις νέες εκδόσεις, και τις νέες σειρές και ταινίες.
Η Μαρία Μπούρη, επιμελήτρια της έκδοσης, μιλάει για την ανθρωπιστική διάσταση της ιατρικής, τη σχέση γιατρού-ασθενούς και τον ρόλο της παιδείας στην άσκηση της ιατρικής.
Ο Δρ. Zaldy Tan μιλά για την απώλεια μνήμης, την άνοια και το Αλτσχάιμερ, δίνοντας πρακτικές συμβουλές για ασθενείς, οικογένειες και φροντιστές.
Η αγάπη για τα βιβλία ως κοινός τόπος ή ως ακόμη ένα κριτήριο κατηγοριοποίησης;
Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει στις 2 Οκτωβρίου 2026 από τις εκδόσεις Μίνωας
Το μυθιστόρημα του Carsten Henn «Ο φούρναρης που ζύμωνε ιστορίες» (μετάφραση Μαρία Μαντή) κυκλοφορεί την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου, από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο
Πίσω από το θαυμαστό οικοδόμημα της Τεχνητής Νοημοσύνης βρίσκεται μια πρωτοφανής επιχείρηση συγκέντρωσης του ανθρώπινου πνευματικού κεφαλαίου
Νέες κυκλοφορίες, πολυαναμενόμενες επανεκδόσεις και μεγάλα ονόματα από την Ελλάδα και τον κόσμο. Τι φέρνουν οι εκδοτικοί οίκοι στο φθινοπωρινό αναγνωστικό ραντεβού.
Στο βιβλίο «Το μυστικό των μυστικών» οι δύο ήρωες μπλέκονται σε μια περιπέτεια που ξεπερνάει τη φαντασία της τεχνητής νοημοσύνης – ή μήπως όχι;
Ο Δοξιάδης χρησιμοποιεί ένα σύνθετο αφηγηματικό οικοδόμημα για να μιλήσει για τη λογοτεχνία, την ιστορική μνήμη, τον μύθο και την πραγματικότητα, την ιδεολογική χειραγώγηση και τη διαφθορά της πνευματικής ελίτ.
Ένα βιβλίο για παιδιά και για μεγάλους, το τρυφερό ντεμπούτο της Ιωάννας Κράνια
Ένα εβδομαδιαίο podcast για τις νέες εκδόσεις, και τις νέες σειρές και ταινίες.
Ποίηση, νέοι συγγραφείς, Creative Europe, αστυνομική λογοτεχνία, μουσική και δράσεις για παιδιά στο πρόγραμμα από 14 έως 20 Σεπτεμβρίου
Στα ράφια του φιλοξενούνται περισσότεροι από 20.000 τίτλοι, κυρίως εκπαιδευτικά βιβλία για όλες τις δημοφιλείς γλώσσες, αλλά και για λιγότερο διαδεδομένες, όπως τα κινεζικά, τα κορεατικά και τα αραβικά
Το «Μόνιτορ» και «Οι έξι καμπίνες του “Καλυψώ”» κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Βακχικόν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.