- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Ένα παιδικό βιβλίο για τον κορωνοϊό εντελώς δωρεάν
Τι είναι ο κορωνοϊός, πώς κολλάει, τι μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε και τι θα γίνει την επόμενη μέρα;
Οι εκδόσεις Ίκαρος φέρνουν δωρεάν το παιδικό βιβλίο «Κορωνοϊός» σε εικονογράφηση Alex Scheffler του εκδοτικού οίκου Nosy Crow, για να λύσουν κάθε απορία των παιδιών για τον Covid-19.
Αν είσαι γονιός, τότε μάλλον υπάρχει κάτι που αυτές τις μέρες σε έχει δυσκολέψει περισσότερο από το άγχος για τον κορωνοϊό και την απαγόρευση κυκλοφορίας. Αυτό είναι οι ερωτήσεις των παιδιών σου σχετικά με την όλη κατάσταση και ο τρόπος που μπορείς να τις απαντήσεις, όντας κατανοητός και συγχρόνως χωρίς να τα φοβίσεις.
Τη λύση φέρνει ο Nosy Crow. Ο εκδότης παιδικών βιβλίων αποφάσισε να δημιουργήσει το βιβλίο «Κορωνοϊός», σε εικονογράφηση Alex Scheffler, ώστε να δώσει στους μικρούς αναγνώστες τις απαντήσεις που ψάχνουν, διανέμοντας το εντελώς δωρεάν. Όλο το βιβλίο για παιδιά δημιουργήθηκε εθελοντικά τόσο από την πλευρά των κειμένων, τα οποία υπογράφουν οι Elizabeth Jenner, Kate Wilson και Nia Roberts, όσο και από αυτήν της επιστασίας του, την οποία ανέλαβε ο καθηγητής του London School of Hygiene & Tropical Medicine, Graham Medley, σε συνεργασία με δύο δασκάλους και έναν παιδοψυχίατρο.
Στη χώρα μας το παιδικό βιβλίο έρχεται από τις εκδόσεις Ίκαρος. Όλοι οι συντελεστές που εργάστηκαν για την ελληνική μεταφορά του «Κορονωϊός», το έκαναν επίσης εθελοντικά, έτσι ώστε να λύσουν κάθε απορία που τριγυρνάει στα μυαλά των μικρών ελλήνων αναγνωστών.
Τι απαντήσεις δίνει το παιδικό βιβλίο «Κορωνοϊός»;
Το παιδικό εικονογραφημένο βιβλίο «Κορωνοϊός» πιάνει τα πράγματα από την αρχή. Βοηθάει τους γονιούς να εξηγήσουν, μεταξύ άλλων, τι είναι ο κορωνοϊός, πώς μπορείς να τον κολλήσεις, γιατί όλοι ανησυχούν τόσο για αυτόν και γιατί έχει κλείσει το σχολείο. Παράλληλα, όμως, μιλάει στα παιδιά για τους τρόπους που εκείνα μπορούν να βοηθήσουν την κατάσταση, τόσο σε επίπεδο μη εξάπλωσης του ιού, όσο και σε ανθρώπινο και ψυχολογικό επίπεδο, με την καλή συμπεριφορά απέναντι στους γύρω τους. Το σημαντικότερο, ίσως, είναι ότι το βιβλίο λέει στα παιδιά για την επόμενη καλύτερη μέρα, η οποία μπορεί να μην ξέρουμε πότε ακριβώς θα έρθει, αλλά γνωρίζουμε ότι πλησιάζει.
Μπορείτε να βρείτε το παιδικό βιβλίο «Κορωνοϊός» από τις εκδόσεις Ίκαρος εντελώς δωρεάν σε μορφή pdf ή στην πλατφόρμα Issuu.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι λένε ένας συγγραφέας, ένας κβαντικός φυσικός και ένας φιλόσοφος του 18ου αιώνα για το σύμπαν
Η εκδήλωση αποτέλεσε αφορμή για μια ευρύτερη συζήτηση γύρω από τις αιτίες της κυκλοφοριακής ασφυξίας
Δείτε πώς συζητούν δύο συγγραφείς μεταξύ τους.
20 χρόνια μετά το «Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων», ο συγγραφέας και ακαδημαϊκός μιλά για τη μετανάστευση, την ελληνική κοινωνία και τις νέες πατρίδες
Ο καθηγητής και συγγραφέας Κάρλο Μασάλα μιλά στην ATHENS VOICE για τη στάση του Τραμπ και για το στοίχημα της Μόσχας στην κόπωση της Ευρώπης
Συνάντησαμε τον διάσημο Ελβετό συγγραφέα και φιλόσοφο και μιλήσαμε για τον έρωτα, την ευτυχία και την παιδική ηλικία
Ο συγγραφέας του «Λίνε» και podcaster της ATHENS VOICE μιλά για τα παιδιά, τα «πρέπει» που μαθαίνουμε από μικροί κι εκείνες τις μικρές «καμπύλες» που μας βοηθούν να ανακαλύψουμε ποιοι είμαστε.
Ένα μυθιστόρημα-λαβύρινθος που γοητεύει, τρομάζει, συναρπάζει και τέρπει, με άφθονα στοιχεία μύθου, παραλογισμού, χιούμορ και συγκίνησης
Από την έκδοση του Δόκτορα Ζιβάγκο το 1957 μέχρι την υπόθεση της Σάλι Ρούνεϊ και τη ματαίωση εκδήλωσης για την εβραϊκή λογοτεχνία στη Θεσσαλονίκη
Ένα εβδομαδιαίο podcast για τις νέες εκδόσεις, και τις νέες σειρές και ταινίες.
Στο Καφέ Φίλιον - Με τη συμμετοχή Ευάγγελου Βενιζέλου, Σπύρου Βούγια και Νίκης Λυμπεράκη
Οι τίτλοι που αγαπήσαμε περιμένουν την ψήφο μας
Ένα βιβλίο εκλαϊκευμένης επιστήμης από τον επιδραστικό Ιταλό φυσικό
Η σκληρή πραγματικότητα μιας απλήρωτης «δουλειάς»... ή μήπως μιας απλής απασχόλησης... ή ενός χόμπι;
Δευτέρα 19 Οκτωβρίου στο Καφέ Φίλιον - Με ομιλητές Βενιζέλο, Βούγια και Λυμπεράκη
Ένα οικουμενικό έργο, παιγνιώδες, που αναδεικνύει ζητήματα κοινωνικού φύλου και γλώσσας, διαστέλλοντας τα όρια των λέξεων
Ποιους συγγραφείς θεωρεί πιο ρεαλιστικούς
Η απόφαση αυτή ακολουθεί τη δέσμευση της συγγραφέα να δωρίσει τα έσοδα από τα βιβλία της στην οργάνωση Palestine Action
Από τον Καζαντζίδη και τον Άκη Πάνου μέχρι τον Νικ Κέιβ και τους Μπιτλς, ένα βιβλίο γεμάτο μουσικές, αναμνήσεις και μικρές ιστορίες της ζωής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.