- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Οι Αθηναϊκές Διαδρομές Βιβλίου επιστρέφουν
Πόλη που διαβάζει, βιβλία που περπατούν, συγγραφείς που ξεναγούν, δρόμοι που ζωντανεύουν
Οι Αθηναϊκές Διαδρομές Βιβλίου, συνεργασία του Δήμου Αθηναίων με εκδοτικούς οίκους, συγγραφείς, καλλιτέχνες και χώρους της Αθήνας, επιστρέφουν στην πόλη.
Μετά τη μεγάλη επιτυχία που είχαν οι Αθηναϊκές Διαδρομές Βιβλίου με αφορμή την «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου», ο Δήμος Αθηναίων και το Δίκτυο Πολιτισμού Δήμου Αθηναίων Athens Culture Net ετοίμασαν για τους Αθηναίους μια σειρά από νέες, συναρπαστικές διαδρομές για όλη τη χρονιά παρέα με γνωστούς, αγαπημένους συγγραφείς και τα βιβλία τους.
Ετοιμαστείτε για νέες συναρπαστικές βόλτες στο κέντρο της πόλης με «Τα μηχανάκια» του Μένη Κουμανταρέα, όπως και να περπατήσετε στην Αθήνα συντροφιά με τον Νίκο Βατόπουλο. Να ανακαλύψετε την Αθήνα του πολέμου με τη Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου, να ακολουθήσετε την καθημερινή διαδρομή του Κωστή Παπαγιώργη, να περιηγηθείτε στην «επεισοδιακή» Αθήνα του 2012 με τη Ρέα Γαλανάκη, στον Κολωνό και στο Μεταξουργείο με τον Κώστα Κατσουλάρη και στα σημεία «πατρικής μνήμης» με τον Χρήστο Χρυσόπουλο.
Έλατε! «Με ένα άλλο βλέμμα» θα μυηθείτε στον άξονα Σύνταγμα - Ομόνοια με τον Αλέξη Σταμάτη, με έναν περίπατο στον Εθνικό Κήπο παρέα με τον Θοδωρή Γκόνη θα σας αποκαλυφθεί μια άλλη φύση, κι αν αγαπάτε τη «Σκοτεινή Αθήνα στο ελληνικό νουάρ» μαζί με τους συγγραφείς του βιβλίου θα νιώσετε τι πάει να πει αστυνομικό στιλ! Ακόμη: θα κάνουμε τη διαδρομή ενός φοιτητή στην Αθήνα του 19ου και 20ού αιώνα σε συνεργασία με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, θα κάνουμε αναπαραστάσεις της πόλης με τον αρχιτέκτονα Γιώργο Πρεβελάκη, θα αναζητήσουμε το «Χθες στο σήμερα» της πόλης με τον Γιώργο Κυριακόπουλο και θα βαδίσουμε στα ίχνη των Μικρασιατών προσφύγων στην Αθήνα με οδηγό την Αγγελική Δαρλάση και το «Το αγόρι στο θεωρείο».
Η συμμετοχή είναι δωρεάν με ηλεκτρονική κράτηση (μέχρι 40 άτομα η κάθε διαδρομή).
Να η ευκαιρία και για γνωριμία μα και για μια λογοτεχνική πεζοπορία, αφού οι κάτοικοι σε κάθε γειτονιά της πόλης έχουν την ευκαιρία να συνδεθούν με το βιβλίο, έχοντας άμεση επαφή με τους συγγραφείς που αναλαμβάνουν τον ρόλο ξεναγού και συνοδοιπόρου στις διαδρομές, αλλά και να συνδεθούν περισσότερο με την ίδια την Αθήνα, γνωρίζοντάς την καλύτερα μέσα από τις αφηγήσεις, τις ιστορίες της, τα μικρά και μεγάλα μυστικά της!
«Οι καλύτερες βόλτες και τα μεγαλύτερα ταξίδια γίνονται με ένα βιβλίο. Σε αυτά τα ταξίδια, ο Δήμος της Αθήνας θα συνεχίσει να είναι επιβάτης και οδηγός. Θα συνεχίσει να δίνει το δικό του στίγμα σε κάθε δράση που φέρνει όλους μας πιο κοντά στον πολιτισμό, τη φαντασία και τη γνώση. Είναι οι δράσεις που μας χαρίζουν ποιότητα ζωής που τόσο έχουμε ανάγκη» τονίζει ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το μυθιστόρημα «Οι φόνοι του Μαρμπλ Χολ» του Anthony Horowitz (μετάφραση Χριστιάννα Σακελλαροπούλου, Εκδόσεις Διόπτρα), κυκλοφορεί στις 4 Μαρτίου
Μιλήσαμε μαζί του με αφορμή το «Φονικό στους Κορφούς», την αστυνομική νουβέλα σε 69 σκαλοπάτια
Μια συνέντευξη με τον Ιταλό συγγραφέα με αφορμή το βιβλίο του «Τασμανία», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη
Η Γερμαναρμένισσα συγγραφέας, στο λογοτεχνικό ντεμπούτο της δίνει φωνή σε μια ολόκληρη γενιά από παιδιά και εγγόνια μεταναστών εργατών.
Ένα βιβλίο που προσφέρει μια ριζοσπαστική αλλά και πρακτική επανεκτίμηση της σχέσης των γυναικών με το χρήμα
Ο Διευθύνων σύμβουλος της Lamda Developmet και συγγραφέας μιλάει με αφορμή το βιβλίο «Γιατί αυτοί πέτυχαν», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο
Ο βραβευμένος Σουηδός μεταφραστής γράφει στην Athens Voice για το Φεστιβάλ Λογοτεχνίας του Μπέργκεν της Νορβηγίας αλλά και για τη λογοτεχνία εν καιρώ πολέμου στην πολύπαθη Ουκρανία
Η εκπληκτική ιστορία τού πιο παραγωγικού κλέφτη βιβλίων στην ιστορία
Η «τέλεια» απόδοση ενός κειμένου σε μια άλλη γλώσσα υπάρχει και είναι εφικτή
Είχε τιμηθεί με το Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας το 1963
Ένα βιβλίο για τη μνήμη, τον χρόνο, την αγάπη και τη σημασία να φεύγεις την κατάλληλη στιγμή
Τα βιβλία «Όσα ξέρουμε μα δεν τα λέμε», «Το αντίδωρον» και «Το όμορφό μας αύριο» κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Βακχικόν
Από «πατέρας» της σημειολογίας, συγγραφέας best seller
Ένα βιβλίο που αν ήταν ταινία θα είχε τη μορφή δραματοποιημένου ντοκιμαντέρ
Ένα άγνωστο χρονικό για την Ελλάδα του 1850, γραμμένο από την πρωτοπόρο της σύγχρονης νοσηλευτικής
Μια συζήτηση με τη Φωτεινή Τσαλίκογλου για το Απόλυτο Κακό, τα ανείπωτα τραύματα του Εμφυλίου και τη λογοτεχνία ως τρόπο να κοιτάξουμε κατάματα όσα δεν αντέχουμε
Τρεις προτάσεις για τον Φεβρουάριο από τον Εκδοτικό Οίκο
Όψεις της πόλης, αναμνήσεις, πράγματα που συνέβησαν παλιά, και πράγματα που συμβαίνουν σήμερα γύρω μας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.