- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Πρίγκιπας του Μπελ Αιρ γίνεται παιδικός ήρωας
Με την συνδρομή του Γουίλ Σμιθ κυκλοφορεί σειρά παιδικών βιβλίων
Μία νέα σειρά παιδικών βιβλίων εμπνευσμένη από την τηλεοπτική επιτυχία «The Fresh Prince of Bel Air» αναμένεται να κυκλοφορήσει με τον Γουίλ Σμιθ, πρωταγωνιστή του δημοφιλούς τηλεοπτικού σίριαλ της δεκαετίας του ’90, να βοηθά στη δημιουργία της.
Τα βιβλία έχουν πρωταγωνίστρια τη Destiny που περιγράφεται ως «μία άνετη, δραστήρια νεαρή κοπέλα με ισχυρή θέληση, η οποία προσεγγίζει την κάθε μέρα με το δικό της μοναδικό στυλ. Αυτό συμβαίνει έως τη μετακόμισή της σε μία νέα γειτονιά, όπου τίποτα δεν είναι ίδιο με το παλιό της σπίτι».
Ενώ ο Γουίλ Σμιθ βοήθησε στην υλοποίηση του project, δεν γράφει τα βιβλία. Συγγραφέας είναι η Ντενίν Μίλνερ βραβευμένη δημοσιογράφος και blogger, βιβλία της οποίας έχουν γίνει bestsellers.
«Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ενθουσιασμένος που ο χαρακτήρας που υποδυόμουν για τόσο καιρό αποτέλεσε έμπνευση για ένα τόσο διασκεδαστικό και εμψυχωτικό βιβλίο για παιδιά σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Σμιθ στο EW.
«Ξέρω ότι όλα τα παιδιά μου θα αγαπούσαν να δουν τη French Princess να μεγαλώνει και επειδή είμαι πατέρας που μεγάλωσε μια ισχυρή κόρη ξέρω πόσο σημαντικό είναι να βλέπεις αυτόν τον τύπο δύναμης που περιγράφεται στις ιστορίες».
«Είναι αυτό που πάντα προωθούσαμε και δείχναμε στα παιδιά μας εγώ και η Τζάντα σε όλη τη ζωή τους» τόνισε ο ηθοποιός, ράπερ και κινηματογραφικός παραγωγός.
Η Μάργκαρετ Αναστάς, διευθύντρια του εκδοτικού οίκου παιδικών βιβλίων HarperCollins δήλωσε: «Ο Γουίλ Σμιθ ανέδειξε τον Fresh Prince σε έναν από τους πιο αξιομνημόνευτους χαρακτήρες στην τηλεόραση με τη ζωντάνια του για τη ζωή και τη βούλησή του να είναι ο εαυτός του. H Destiny φέρνει την ίδια ενέργεια σε μια ολόκληρη νέα γενιά ζώντας τη ζωή της με χαρά και αυτοπεποίθηση - ένα μεγάλο μήνυμα για τα κορίτσια σήμερα».
Το πρώτο βιβλίο θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ στις 2 Απριλίου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια συλλογή διηγημάτων που δεν θα σε αφήσει να ησυχάσεις ούτε λεπτό
Μια νουβέλα γραμμένη σαν μια σχοινοτενής ευχή με τη μορφή νουβέλας: μακάρι ένα παιδί να στραφεί νωρίς μέσα του και να αναρωτηθεί βαθιά και ουσιαστικά ποια είμαι, πού πάω, τι θέλω, γιατί το θέλω
Μια συνέντευξη με τον δρα Θεόδωρο Παπακώστα με αφορμή το νέο του βιβλίο, «Πόση Μεγάλη Ελλάδα θέλετε; — Ναι!» (344 σελίδες, Εκδόσεις Key Books)
Ο Ρουμάνος ποιητής αποτυπώνει την αγωνία μιας ταυτότητας που διαρκώς αμφισβητείται
Μεγαλώνοντας στη Μόσχα στις αρχές του αιώνα και γνωρίζοντας τον μεγάλο συνθέτη Σκριάμπιν
Το βιβλίο «Θεραπευτικές Ιστορίες-Τετράδιο Ασκήσεων Ποιητικού Λόγου» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μπαρτζουλιάνος (Αθήνα, 2026)
Ένα βιβλίο παιδαγωγικής του Διαφωτισμού που επηρέασε την εκπαίδευση στη Δύση
Μετά από δύο δεκαετίες στην εξουσία, ο Ερντογάν έχει αλλάξει την Τουρκία - κι όπως λέει ο ιστορικός Στέφαν Ίρινγκ, δεν έχει πια τρόπο να φύγει
Πώς γίνεται ένα πραγματικό δημοσιογραφικό ρεπορτάζ;
«Woman, Life, Freedom»: 17 Ιρανοί και διεθνείς κομίστες περιγράφουν τον αγώνα για ελευθερία στο Ιράν
Τα «Διηγήματα (1995-2025)» κυκλοφορούν σε επετειακή έκδοση για τα 30 χρόνια του στην ελληνική λογοτεχνία (εκδ. Ανοιχτή Τέχνη)
Ένα βιβλίο για την εμμονή των γυναικών της Κορέας με την ομορφιά τους
Ισορροπώντας ανάμεσα στη λογοτεχνία και τη δημοσιογραφία, ο συγγραφέας μιλάει στην ATHENS VOICE για το πρώτο του βιβλίο «Επτά μέρες στην κόλαση»
Λαμπερή τελετή στο Μουσείο Μπενάκη για τη γιορτή του βιβλίου - Όλοι οι νικητές της βραδιάς
Η παρουσίασή του θα γίνει τη Δευτέρα 8 Ιουνίου 2026, στις 19:00, στην Αίγλη Ζαππείου
Ένα ιστορικό διήγημα γεμάτο ένταση, μυστήριο και πάθος, από τις εκδόσεις Πηγή
Το μόνο podcast χωρίς συγκεκριμένο αντικείμενο, γιατί το θέμα του το διαμορφώνουν κάθε φορά οι ακροατές με τις ερωτήσεις τους!
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.