- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
«Να το πεις της νύχτας σου»: Η πρώτη λογοτεχνική απόπειρα του Καθηγητή Παναγιώτη Πετράκη
Παρουσιάστηκε το βιβλίο του παρουσία πολλών Ακαδημαϊκών, δημοσιογράφων και φίλων του βιβλίου
Στο Public Συντάγματος παρουσιάστηκε το πρώτο βιβλίο του Καθηγητή Οικονομικών Παναγιώτη Πετράκη με τίτλο «Να το πεις της νύχτας σου» από τις εκδόσεις Ροπή. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και μίλησαν αρκετοί ακαδημαϊκοί Καθηγητές, ενώ τη συζήτηση συντόνισε η Ερασμία Σταυροπούλου, Ομότιμη Καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας.
Η μεταφυσική – αστυνομική ιστορία του Παναγιώτη Πετράκη διαδραματίζεται στην Αθήνα του 1998 και βασικό της θέμα είναι η εξιχνίαση ενός εγκλήματος με τα πράγματα να περιπλέκονται, όταν κάνουν την εμφάνιση τους καταστάσεις, όπως η τυχαιότητα, η συντροφικότητα, ο συλλογικός νους και η απώλεια.
Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης διαβάστηκαν από την ηθοποιό Μαρία Τζάνη δύο χαρακτηριστικά αποσπάσματα από το βιβλίο που αναδείκνυαν τα κεντρικά θέματα του μυθιστορήματος.
Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ροπή.
Περισσότερες πληροφορίες στο blog: https://nyxta.ppetrakis.gr
Περισσότερα για το βιβλίο, εδώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θλίψη στον κόσμο των γραμμάτων για την απώλεια της σπουδαίας μεταφράστριας
Μια προσωπική συζήτηση μακριά από την επικαιρότητα για το οικονομικό-πολιτικό σκηνικό της μεταπολεμικής Ελλάδας και το αύριο της χώρας. Αφορμή το νέο του βιβλίο, «Ελλάδα 1953-2024 - Χρόνος και Πολιτική Οικονομία».
Οι σέκτες, οι αιρέσεις, οι απόκρυφες ομάδες ασκούν πάντα μια γοητεία στην ανθρώπινη φύση. Είναι το μυστήριο πίσω από την κλειστή πόρτα. Το απαγορευμένο.
Ένα βιβλίο που μας καλεί να ξανασκεφτούμε τι σημαίνει μάθηση
Η ελευθερία δεν είναι αφηρημένη ιδέα. Είναι η απουσία φόβου. Κι αυτό, τελικά, είναι το πιο δύσκολο πράγμα στον κόσμο.
Το 3,5% στους δρόμους του Ιράν: Σχολιασμός με αφορμή το βιβλίο του Marcel Dirsus, «Πώς ανατρέπονται οι τύραννοι» (Εκδόσεις Μίνωας)
Όσα συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή και επ' ουδενί δεν περιορίζονται εκεί
Τα εκατό δωμάτια ενός βιβλίου
«Το βιβλίο αποτελεί ένα δημοσιογραφικό και πολιτικό οδοιπορικό»
Η μετάφραση του Παπαδιαμάντη ξεκίνησε το 1889
Ο συγγραφέας μιλάει στην Athens Voice για αθηναϊκές ιστορίες με ρεαλισμό και φαντασία
Τι συμβαίνει όταν μια σαρανταπεντάρα επιτυχημένη συγγραφέας αποφασίζει να κάνει μια ανατροπή στη ζωή της και να αναζητήσει μια νέα μορφή ελευθερίας;
Ένα φωτογραφικό οδοιπορικό στον κόσμο των πάγων, των ανθρώπων της Γροιλανδίας και ενός τοπίου που αλλάζει για πάντα
Ο συγγραφέας και ιστορικός μιλάει για τον Φρίντριχ Νίτσε, τον Ζαρατούστρα και την κληρονομιά του ονόματός του
Η δικαιοσύνη δεν είναι υπόθεση συναισθήματος, είναι αρχιτεκτονική.
Όψεις της πόλης, αναμνήσεις, πράγματα που συνέβησαν παλιά, και πράγματα που συμβαίνουν σήμερα γύρω μας
Μια πολιτισμική-ιστορική «εγκυκλοπαίδεια» φοβιών και εμμονών
Το Βιβλίο της Εβδομάδας, από τις Εκδόσεις Κέδρος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.