Βιβλιο

«Πίσσα και πούπουλα»

Ακόμα περισσότερος ΚΥΡ για όλο το 2018

Athens Voice
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 638
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
kyr3d.jpg

Ένα κλασικό πια δώρο, το λεύκωμα - ημερολόγιο για τη νέα χρονιά με τις γελοιογραφίες του ΚΥΡ, που ποτέ δεν τις ξεπερνάει ο χρόνος. Τα ανθρωπάκια του, με μίνιμαλ σκίτσο που όμως λέει τόσα πολλά, περιφέρονται στην Αθήνα (πάντα), απορημένα και στωικά, σχολιάζοντας την πολιτική και κοινωνική επικαιρότητα με καυστικές ατάκες των 20 λέξεων. Είναι ένα μεγάλο χάρισμα αυτό που έχει ο Γιάννης ΚΥΡιακόπουλος και οι καθημερινοί του ήρωες, να συμπυκνώνουν μέσα σε λίγες λέξεις και λίγες γραμμές τη ζωή όπως συμβαίνει.

Το φετινό του ημερολόγιο για το 2018 έχει τίτλο «Πίσσα και πούπουλα» (όλοι ξέρουμε για ποιους τα προορίζει) και έναν πατέρα, στο εξώφυλλο, να εξηγεί στο γιο του: «Οι αρχαίοι Έλληνες ήταν παντού πρώτοι! Σε έναν τομέα απέτυχαν! Στους απογόνους τους…»

Το άλμπουμ ξεκινάει με ένα σκίτσο ενός άλλου, εξαιρετικού έλληνα σκιτσογράφου, του Ανδρέα Πετρουλάκη, αφιερωμένο «Στο δάσκαλο ΚΥΡ» με όλη του την αγάπη: Ο ΚΥΡ σε ένα μονοθέσιο αεροπλάνο-πενάκι πετάει βόμβες, η κάθε βόμβα με το πρόσωπο ενός από τους ήρωες του ΚΥΡ.

Και μέσα στις σελίδες, διάσπαρτες ανάμεσα στις μέρες και τους μήνες της νέας χρονιάς, οι γελοιογραφίες του έτσι όπως τις παρουσιάζει καθημερινά στη σελίδα του i-kyr.gr/ και στο athensvoice.gr. Έλληνες σε απόγνωση. Όπως οι δύο κύριοι που συζητούν σε ένα παγκάκι:
-Την Ελλάδα θα την κυβερνάει ή ο Τσίπρας ή η Φώφη ή ο Κυριάκος…
-Τελειώσαμε. ΚΙΜ!!! ΠΑΤΑ ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ!!!

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αλίκη Βουγιουκλάκη
Αλίκη Βουγιουκλάκη: Ο αδελφός της, Αντώνης, αποκαλύπτει άγνωστες ιστορίες από τη ζωή της

Η αγαπημένη σταρ του ελληνικού κινηματογράφου και του θεάτρου μέσα από τις αναμνήσεις του αδελφού της, που έζησε από κοντά τις πιο προσωπικές και σημαντικές στιγμές της ζωής της

Λίνε
Κυριάκος Μούρτζης: «Κι αν η σωστή γραμμή δεν είναι πάντα ίσια;»

Ο συγγραφέας του «Λίνε» και podcaster της ATHENS VOICE μιλά για τα παιδιά, τα «πρέπει» που μαθαίνουμε από μικροί κι εκείνες τις μικρές «καμπύλες» που μας βοηθούν να ανακαλύψουμε ποιοι είμαστε.

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY