- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Ο αγαπημένος θεσμός των βιβλιόφιλων της πόλης θα πραγματοποιηθεί για 46η χρονιά στον υπαίθριο χώρου του Ζαππείου. Το 46ο Φεστιβάλ Βιβλίου ανοίγει τις πύλες τους από την πρώτη Σεπτεμβρίου και θα πλουτίσει την πολιτιστική ζωή της πόλης ως τις 17 Σεπτεμβρίου.
Κάθε χρόνο το Φεστιβάλ, πέραν την έκθεσης και παρουσίασης του καλού βιβλίου, επιδιώκει να επιτελέσει τον πνευματικό, κοινωνικό και πολιτιστικό του στόχο με τη συμπαράσταση όλων όσοι μοχθούν για την παραγωγή και την προβολή του βιβλίου.
Δεκάδες εκθέτες παρουσιάζουν χιλιάδες τίτλους, για όλα τα γούστα και τις ηλικίες. Εκεί θα βρείτε και την Α.V. (χορηγός επικοινωνίας της έκθεσης) με το περίπτερο των εκδόσεων ATHENS VOICE BOOKS.

Το αφιέρωμα της φετινής διοργάνωσης είναι «Βιβλίο - Θέατρο - Κινηματογράφος». Το βιβλίο χρωστάει ένα μεγάλο κεφάλαιο στη σκηνή και την οθόνη, που έδωσαν αφορμή να αναπτυχθεί μια πλούσια βιβλιογραφία γύρω από τις δύο αυτές τέχνες.
Οι κεντρικές εκδηλώσεις του 46ου Φεστιβάλ Βιβλίου περιλαμβάνουν θέατρο, μουσική, παρουσιάσεις βιβλίων και διάφορα άλλα δρώμενα και, με φόντο τους χιλιάδες τίτλους βιβλίων, είναι το ιδανικό περιβάλλον αναψυχής και πνευματικής αναβάθμισης.
Στο πλαίσιο του κεντρικού αφιερώματος θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις:
1. «Η ΕΡΤ και η συμβολή της στο βιβλίο, το θέατρο και τον κινηματογράφο»
Εκδήλωση ΕΡΤ
2. «-Τι διαβάζετε, Κύριέ μου;
-Λόγια, λόγια, λόγια...»
Εκδήλωση Εθνικού Θεάτρου
3. «Από τη σελίδα στη σκηνή και ο ρόλος ενός κρατικού θεάτρου σε μια εποχή αλλαγών»
Εκδήλωση Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος
4. «Θέατρο Τέχνης - Έλληνες θεατρικοί συγγραφείς τα τελευταία 30 χρόνια»
Εκδήλωση Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν
5. «Βιβλίο, Κινηματογράφος και κινηματογραφική εκπαίδευση»
Επίσης θα πραγματοποιηθούν αφιερώματα στον μεγάλο συγγραφέα Νίκο Καζαντζάκη, ενώ για την επέτειο των 100 χρόνων από την Οκτωβριανή Επανάσταση θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση «Οκτωβριανή Επανάσταση, 100 χρόνια: Διαρκής έμπνευση για συγγραφείς και κινηματογραφιστές.
Για το 46ο Φεστιβάλ Βιλίου θα πραγματοποιηθεί τιμητική εκδήλωση για τον ποιητή Γιώργο Χρήστου με τίτλο «Ο ποιητής σε ένδειας τον καιρό. Δεν είναι που προέχει η ποίηση;».

Το 46ο Φεστιβάλ Βιβλίου διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β) σε συνεργασία με την Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF, την ΕΡΤ, το Εθνικό Θέατρο, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και το Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν.
Τη φετινή αφίσα του φεστιβάλ Βιβλίου κοσμεί έργο του κορυφαίου έλληνα ζωγράφου Θεόδωρου Πανταλέων.

Τα επίσημα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017, 20.00, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.
Δείτε πληροφορίες για το φεστιβάλ στο Guide της Athens Voice
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Όσα είπαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς στοχαστές της εποχής μας
Ο τόμος προς τιμήν του σε επιμέλεια των πανεπιστημιακών καθηγητών Burkhard Fehr και Παναγιώτη Ροϊλού
Ποτέ δεν με απογοήτευσε αυτός ο Εβραίος συγγραφέας από την Πολωνία, που το 1978 πήρε το Νόμπελ Λογοτεχνίας
Δεν πρόκειται για μια αυστηρή πραγματεία, αλλά για ένα βιβλίο που μετατρέπει τη σύνθετη διαδικασία της αγοράς κατοικίας σε ανθρώπινη κουβέντα.
Από τις Εκδόσεις Βακχικόν, σε μετάφραση Σωτήρη Μηνά
Ένα μυθιστόρημα για όλους όσοι ζουν «σημαδεμένοι» — από την εμφάνιση, από το παρελθόν, από τις συνθήκες
Το Βιβλίο της Ημέρας, από τις Εκδόσεις Gutenberg
Με αφορμή το βιβλίο «Με τη δική σου ματιά μονάχα», η συγγραφέας μιλά αποκλειστικά στην Athens Voice για την πρόκληση να μετατρέψει την κρυφή ζωή της Μάιερ σε μια δυνατή μυθοπλαστική αφήγηση
Το δοκίμιο της συγγραφέα και ιστορικού που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη
Το Βιβλίο της Ημέρας, από τις Εκδόσεις Bell
H συλλογή διηγημάτων «Ουμπίκικους» του Γιώργου Τσακνιά (192 σελίδες, Εκδόσεις Κίχλη), κυκλοφορεί στις 5 Δεκεμβρίου
Η τιμητική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 9 Δεκεμβρίου 2025
Η συλλογή διηγημάτων «Οι Αόρατοι της Γης» είναι το αποτέλεσμα του δημιουργικού διαλόγου των συγγραφέων με ένα έργο της ομότιτλης έκθεσης της Σμαρώς Τζενανίδου
Ο συγγραφέας και μεταφραστής μιλά για το νέο του μεταφραστικό έργο, τη συλλογή του Γεωργιανού συγγραφέα Έρλομ Αχβλεντιάνι «Ο άντρας που έχασε τα λογικά του», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Βακχικόν.
Το «Last Rites» είναι το βιβλίο που έγραψε ο Όζι λίγο πριν φύγει από τη ζωή
Από ένα δάνειο 70.000 λιρών σε πέντε Νόμπελ Λογοτεχνίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.