Βιβλιο

Η Εθνική Βιβλιοθήκη στολίστηκε γιατί έχει επισκέψεις

Πάνω από 70 προσωπικότητες διαβάζουν ιστορίες και παραμύθια

320120-629278.jpg
Ηρώ Παρτσακουλάκη
ΤΕΥΧΟΣ 596
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
334567-694572.jpg

Αυτές τις γιορτές ό,τι όνομα καλλιτέχνη, συγγραφέα ή δημοσιογράφου σκεφτείς θα το συναντήσεις στην Εθνική Βιβλιοθήκη. Οι νέες εγκαταστάσεις της Βιβλιοθήκης της Ελλάδος στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος έχουν καλέσει στην κυριολεξία «όλο τον κόσμο», ανθρώπους των γραμμάτων, των τεχνών και της μουσικής, που θα χαρίσουν τη φωνή τους στα βιβλία. Αναγνώσεις κλασικών παραμυθιών από καλλιτέχνες, συγγραφείς και δημοσιογράφους μπαίνουν στο πλούσιο πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων της Εθνικής Βιβλιοθήκης. 

ΚΠΙΣΝ, εθνικη βιβλιοθηκη, χριστούγεννα, αναγνώσεις, δέντρο ευχών

Η Σώτη Τριανταφύλλου διαβάζει την «Εγγονή του Άη Βασίλη», ο Πέτρος Τατσόπουλος την «Πίκολα» από τις «Αγαπημένες χριστουγεννιάτικες ιστορίες», η Γωγώ Μπρέμπου, ο Κωνσταντίνος Τζούμας και ο Αλέξης Σταμάτης μαζί με την Εύα Σιμάτου το «Αστερόπαιδο», η Κατερίνα Πολέμη το «Πολικό εξπρές», ο Φοίβος Δεληβοριάς διαβάζει Τριβιζά τη «Φρικαντέλα, η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα», ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος και η Ελευθερία Αρβανιτάκη τη «Χριστουγεννιάτικη ιστορία» του Ντίκενς, η Λένα Διβάνη τα «Χριστούγεννα του Μαρουλάκη», η Κική Δημουλά το «Ταξίδι των μάγων» του T.S. Eliot, ο Χρήστος Χωμενίδης «Ελληνικά παραμύθια», ο Διονύσης Σαββόπουλος διαβάζει τη «Σταχομαζώχτρα» του Παπαδιαμάντη, η Μαρία Ναυπλιώτου το «Οι μήνες συναντήθηκαν», η Μόνικα το «Πώς γράφτηκε η Άγια Νύχτα» και η Στεφανία Γουλιώτη το «Ποντικάκι που ήθελε να αγγίζει ένα αστεράκι» του Τριβιζά. Αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.

Κι επειδή μια φορά κάθε χρόνο ο ουρανός ανοίγει αργά τη νύχτα κι όσες ευχές προλάβεις να ευχηθείς, εκείνη τη στιγμή πραγματοποιούνται, οι ευχές πρωταγωνιστούν στο στολισμό της Βιβλιοθήκης. Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος προσκάλεσε τα παιδιά όλων των Βιβλιοθηκών του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών να στείλουν τις ευχές τους για να τη συνοδεύουν στο καινούργιο της σπίτι το 2017. 100 Εργαστήρια Ευχών πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Ελλάδα, όπου λέξεις από αποσπάσματα βιβλίων έγιναν έμπνευση για χιλιάδες παιδιά που έφτιαξαν πρωτότυπες ευχές για το νέο έτος. 

ΚΠΙΣΝ, εθνικη βιβλιοθηκη, χριστούγεννα, αναγνώσεις, δέντρο ευχών

Οι δημιουργίες τους κατέφθασαν ταχυδρομικώς στο Βαλλιάνειο κτίριο, οι φάκελοι ανοίχτηκαν και οι ευχές τοποθετήθηκαν στα ράφια, προτού γεμίσουν με βιβλία στη νέα χρονιά. Έτσι, με ιστορίες, παραμύθια και ευχές υποδέχεται το ΚΠΙΣΝ το νέο έτος και είμαστε όλοι καλεσμένοι.

ΚΠΙΣΝ, εθνικη βιβλιοθηκη, χριστούγεννα, αναγνώσεις, δέντρο ευχών

Info: 22-25/12 & 29-1/01, Εθνική Βιβλιοθήκη ΚΠΙΣΝ, Λ. Ανδρέα Συγγρού 364, Καλλιθέα, 2168091001

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ