- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Εθνική Λυρική Σκηνή: Δωρεάν όπερα για ένα μήνα με το GNO TV
Από τον «Ριγολέτο» και την «Τόσκα» μέχρι τη «Χρυσή Εποχή» του Ρήγου, δείτε το πρόγραμμα
GNO TV της Εθνικής Λυρικής Σκηνής: γιορτάζει 5 χρόνια λειτουργίας με δωρεάν προβολές όπερας, μπαλέτου και μουσικού θεάτρου
Η GNO TV της Εθνικής Λυρικής Σκηνής συμπληρώνει πέντε χρόνια λειτουργίας και γιορτάζει μαζί με το κοινό της σε όλο τον κόσμο, προσφέροντας δωρεάν πρόσβαση σε ολόκληρο το περιεχόμενό της από 1 έως 31 Μαρτίου 2026. Για έναν ολόκληρο μήνα, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν –ή να ξαναζήσουν– μοναδικές παραγωγές όπερας, χορού και μουσικού θεάτρου μέσα από την ανανεωμένη ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΛΣ.
GNO TV της ΕΛΣ: Δείτε το πρόγραμμα των δωρεάν προβολών
Η GNO TV εγκαινίασε την πλήρη λειτουργία της τον Μάρτιο του 2021, εν μέσω πανδημίας, αποτελώντας όχι απλώς μια λύση στην αναστολή των ζωντανών παραστάσεων, αλλά ένα ουσιαστικό ψηφιακό άλμα εξωστρέφειας. Από τότε έως σήμερα, περισσότεροι από μισό εκατομμύριο θεατές παγκοσμίως έχουν παρακολουθήσει διαδικτυακά πάνω από 130 διαφορετικές παραγωγές – όπερες, παραστάσεις χορού, μουσικό θέατρο, συναυλίες και διαδικτυακά φεστιβάλ – σε άριστες συνθήκες εικόνας και ήχου. Η υλοποίηση της πλατφόρμας κατέστη δυνατή χάρη στη δωρεά του Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με στόχο την ενίσχυση της διεθνούς παρουσίας της ΕΛΣ.
Το επόμενο διάστημα, το κοινό θα μπορεί να απολαύσει νέες σημαντικές παραγωγές, όπως τις όπερες Τόσκα και Ριγολέττος, τη συναυλιακή παρουσίαση της Flora mirabilis, τις παραγωγές χορού Ζιζέλ και Epilogue, την Τελετή Απονομής 2025 των International Opera Awards, καθώς και παραγωγές μουσικού θεάτρου όπως Ο Καραγκιόζης Ριγολέττος, Ταξίδι στη χώρα των άσχημων και Τα ζωάκια της αποκάλυψης.
Παράλληλα, παραμένουν διαθέσιμες εμβληματικές παραγωγές όπως η όπερα Η δύναμη του πεπρωμένου, η Χρυσή εποχή του Μπαλέτου της ΕΛΣ, έργα της Εναλλακτικής Σκηνής όπως Θέλω να δω τον Πάπα!, Madre Salonico, The Fall of the House of Commons, Μακάριοι οι μαστοί οι ουκ εθήλασαν…, οι χορευτικές παραγωγές Winterreise και W(H)OMAN, καθώς και διαδικτυακά φεστιβάλ όπως Κύματα φωτός (Αλιβέρι & Μεγαλόπολη), GETAWAY, Η μυρτιά και ο καθρέφτης, Το νερό του ήλιου, το Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής και το ρεσιτάλ «Μαρία Κάλλας: το ρεπερτόριο που ποτέ δεν ακούσαμε».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το πρώτο σκηνοθετικό εγχείρημα της Κόρας Καρβούνη, με τους Μιχάλη Συριοπούλο, Βάσω Καβαλλιεράτου, Στάθη Κόικα επί σκηνής
Ο Γιώργος Καπουτζίδης στήνει έναν καθρέφτη απέναντι στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα
Ο σταρ του «Μπόρατ» συνεργάζεται με τον Αμερικανό σκηνοθέτη στο Γουέστ Εντ του Λονδίνου
Ο Λάζαρος Βαρτάνης και ο Στέφανος Παπατρέχας ανεβάζουν ένα από τα πιο ποιητικά έργα του Ονορέ ντε Μπαλζάκ
Η κριτικός θεάτρου απαντά στην ανάρτηση του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών για το άρθρο της στην Athens Voice
Μια διαδραστική, αλλοπρόσαλλη κωμωδία όπου το κοινό αποφασίζει ποιος είναι ο δολοφόνος
Η ηθοποιός μίλησε για τη θεατρική μεταφορά του έργου της νομπελίστριας Σβετλάνα Αλεξίεβιτς
Ο Οκτώβριος είναι ο μήνας που ξεκινούν οι περισσότερες θεατρικές παραστάσεις της σεζόν
Είναι ώριμη πλέον η εποχή να δούμε με σοβαρότητα τι σημαίνει υποκειμενικότητα στην καλλιτεχνική κριτική
Η ζωή μετά τη Λυρική, ο Μαζωνάκης, οι Dreamers και ο Μάης του ’68
Μιλήσαμε με τη σκηνοθέτρια της παράστασης «Χρόνος από δεύτερο χέρι» στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Για άλλη μια χρονιά παρουσιάζονται σπουδαία έργα, διεθνείς συνεργασίες και οπτικές που καλύπτουν κάθε γούστο
Η κινηματογραφημένη εκδοχή της Ηλέκτρας του Δημήτρης Τάρλοου θα ξεκινήσει το ταξίδι της στις 11 Οκτωβρίου στην Αμερική
Η συζήτηση για τα όρια ανάμεσα σε fans και καλλιτέχνες
Μπήκαμε στις πρόβες της νέας παράστασης της Βαλέριας Δημητριάδου και μιλήσαμε μαζί της
Ο Σωτήρης Τσαφούλιας σκηνοθετεί τους Βλαδίμηρο Κυριακίδη, Έφη Μουρίκη, Σπύρο Σταμούλη και Ελεάνα Στραβοδήμου
Μια παράσταση βασισμένη στο έργο του Αύγουστου Στρίντμπεργκ «Δεσποινίς Τζούλια», σε διασκευή και σκηνοθεσία του Θωμά Μοσχόπουλου
Η εμβληματική παράσταση επιστρέφει από τις 5 Νοεμβρίου, με τον Τάσο Δήμα και δύο νεότερους ηθοποιούς, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.
Από το «The Crown» στον Σαίξπηρ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.