- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Θέατρο Άνεσις: Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της σεζόν 2024- 2025
3 νέες παραστάσεις και 1 επανάληψη από την προηγούμενη σεζόν στις σκηνές του
Θέατρο Άνεσις - σεζόν 2024- 2025: Οι παραστάσεις που θα δούμε το φθινόπωρο και τον χειμώνα
Με 3 καινούριες παραστάσεις και μια επανάληψη από την προηγούμενη σεζόν ξεκινά τον προγραμματισμό του το Θέατρο Άνεσις για τη φετινή σεζόν 2024- 2025.
Θέατρο Άνεσις: ο καλλιτεχνικός προγραματισμός της σεζόν 2024-2025
Οι C for Circus παρουσιάζουν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά την παράσταση «Εφύτευσεν ο Θεός Παράδεισον», σε κείμενο και σκηνοθεσία Βαλέριας Δημητριάδου. Ένα δυνατό κείμενο, εμπνευσμένο από πραγματικές ιστορίες θυμάτων, που πραγματεύεται ένα τραγικά επίκαιρο θέμα, μία από τις ισχυρότερες μορφές έμφυλης βίας, το sextrafficking. 11 ηθοποιοί επί σκηνής, λειτουργούν ως ένα σώμα, προσθέτοντας ο καθένας τη δική του σκοπιά στην ιστορία. Η ζωντανή μουσική επί σκηνής ενισχύει την υποβλητική ατμόσφαιρα.
Κάτω Σκηνή, Πρεμιέρα:4/10
Παραστάσεις: Παρασκευή 21:15, Σάββατο 18:00, Κυριακή: 21:00, Δευτέρα 20:00, Τρίτη 21:00
«Η Ορέστεια του Στρίντμπεργκ» σε σύλληψη και σκηνοθεσία της Λένας Κιτσοπούλου είναι μια παράσταση που συνδυάζει 3 κείμενα του Στρίντμπεργκ: «Ο Χορός του Θανάτου»-«Οι Δανειστές»-«Η Πιο Δυνατή». 4 ηθοποιοί επί σκηνής συμπράττουν σε μια παράσταση που φαίνεται ότι θα συζητηθεί. Το σημείωμα της Λένας Κιτσοπούλου άλλωστε το γράφει ξεκάθαρα: «Τέσσερις ηθοποιοί με ένα μόνο μηνιάτικο θα ερμηνεύουν και θα κοπανιούνται όλη νύχτα μέσα σε τρία έργα εξίσου κουραστικά και τα τρία, εξίσου ανεπίκαιρα και τα τρία, ενώ οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν την λεωφόρο Κηφισιάς, αφού σίγουρα θα μπαινοβγαίνουν, γιατί ποιος αντέχει να βλέπει τρία έργα το ένα μετά το άλλο;». Πρωταγωνιστές της παράστασεις είναι οι ακόλουθοι: Ευδοκία Ρουμελιώτη, Χρήστος Σαπουντζής, Χρήστος Μαλάκης, Μαρία Μοσχούρη.
Κάτω Σκηνή, Πρεμιέρα 2/11
Παραστάσεις: Τετάρτη 21:00, Πέμπτη 20:00, Παρασκευή 19:00, Σάββατο 21:00, Κυριακή 18:00
Ο «Άνθρωπος Ελέφαντας», σε κείμενο της Τζούλιας Διαμαντοπούλου και σκηνοθεσία του Δημήτρη Αγιοπετρίτη Μπογδάνου, θα παίζεται στην πάνω σκηνή του θεάτρου Άνεσις. Ένα έργο βασισμένο στην αληθινή ιστορία ενός φρικτά παραμορφωμένου άντρα, που έγινε γνωστή από την κινηματογραφική της μεταφορά από τον David Lynch. Διανομή: Βίκυ Παπαδοπούλου, Γιώργος Στάμος σε ένα θίασο 4 ηθοποιών που θα ανακοινωθεί σύντομα
Πάνω Σκηνή, Πρεμιέρα 30 Οκτωβρίου
Παραστάσεις: Τετάρτη 20:00, Πέμπτη 21:00, Παρασκευή 19:00, Σάββατο 21:00, Κυριακή: 18:00
Το έργο «ANNA - X» είναι και αυτό βασισμένο σε αληθινή ιστορία και συγκεκριμένα της Άννας Σορόκιν, μιας πλούσιας -δήθεν- κληρονόμου που εξαπάτησε την ελίτ της Νέας Υόρκης. Μια ιστορία αγάπης βασισμένη στο ψέμα. Η Άννα Σοροκίν εξαπατά τους πάντες και ζει τον έρωτά της μέσα στη χλιδή, την πολυτέλεια και την εικόνα που έχει χτίσει μέσω των κοινωνικών δικτύων. Η Λίλλυ Μελεμέ σκηνοθετεί την παράσταση ενώ πρωταγωνιστούν η Αναστασία Παντούση και ο Γιώργος Νούσης.
Πάνω Σκηνή, Πρεμιέρα:7/10
Παραστάσεις: Παρασκευή 21:15, Σάββατο 18:00, Κυριακή 21:00, Δευτέρα 21:00, Τρίτη 20:00
Παράλληλα, ανακοινώθηκε από το θέατρο προσφορά προπώλησης 12€ ανά παράσταση για αγορές που θα γίνουν το διάστημα 19-29 Σεπτεμβρίου. Η προσφορά ισχύει για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Είδαμε την παράσταση σε σκηνοθεσία Κώστα Σπυρόπουλου και φτιάξαμε… συκώτι
Η γνωστή ηθοποιός παίζει στην παράσταση «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ» στο θέατρο Ζίνα
Τελευταίες παραστάσεις στην Εθνική Λυρική Σκηνή
Σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Το σπίτι στην Εθνική- Ένα ήσυχο μέρος» στο θέατρο Άλφα- Ληναίος Φωτίου
Ο γνωστός ηθοποιός υποδύεται τον Χουάν στο «Τεστ», σε σκηνοθεσία Χρήστου Σούγαρη
Η γνωστή ηθοποιός μας μιλά για τον ρόλο της στην παράσταση της Χαράς Ρόμβη στο Από Μηχανής Θέατρο
Δυνατά κείμενα, μεγάλοι σκηνοθέτες, σπουδαίες ερμηνείες
Μιλήσαμε με τον πρωταγωνιστή του «Festen» στο θέατρο Άλμα
Μιλήσαμε με τον σκηνοθέτη με αφορμή τον «Αρχιμάστορα Σόλνες» του Ερρίκου Ίψεν
Ο Δημήτρης Τάρλοου μεταφέρει την επιδαυρική παραγωγή σε εσωτερικό περιβάλλον, μεταφέροντάς μας «πιο μέσα» στο παλάτι, στους χώρους υποδοχής του.
Μιλήσαμε με τον γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη με αφορμή το «Intra muros» στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
Κωμωδίες, ρομαντικές και ανθρώπινες ιστορίες, κλασικά έργα, μουσικές και παιδικές παραστάσεις στα θέατρα της Αθήνας
Μια σόλο τελετουργία της Χριστίνας Κυριαζίδη στο σταυροδρόμι του χορού, του θεάτρου και της ποίησης.
Η ηθοποιός πρωταγωνιστεί στην «Ήμερη» του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι, σε σκηνοθεσία Γιάννη Νταλιάνη
Με την παράσταση αυτή ολοκληρώνεται η τριλογία «Μια Σπουδή Πάνω στην Γυναικότητα» της Χριστίνας Κυριαζίδη
Είδαμε το νέο έργο της Συντεχνίας Γέλιου και μιλήσαμε με τον σκηνοθέτη Βασίλη Κουκαλάνι
Μιλήσαμε με τον γνωστό ηθοποιό με αφορμή την παράσταση «Καλά εσύ σκοτώθηκες νωρίς» του Χρόνη Μίσσιου
Το έργο του Tiago Rodrigues έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές
Ο ηθοποιός μάς μίλησε με αφορμή τον ρόλο του στην «Ηλέκτρα εντός» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου
Εκεί όπου ένα ζευγάρι αποζητά την ηρεμία, αλλά τελικά αυτή αποδεικνύεται σύντομη και πολύ επικίνδυνη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.