Θεατρο - Οπερα

Ο Ορέστης Τάτσης νέος καλλιτεχνικός διευθυντής στο Θεσσαλικό Θέατρο

Το Θεσσαλικό Θέατρο εμπιστεύεται τα ηνία του θεσμού στο νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Ορέστης Τάτσης νέος καλλιτεχνικός διευθυντής στο Θεσσαλικό Θέατρο
Ο Ορέστης Τάτσης νέος καλλιτεχνικός διευθυντής στο Θεσσαλικό Θέατρο

Ορέστης Τάτσης: Νέος καλλιτεχνικός διευθυντής στο Θεσσαλικό Θέατρο - To βιογραφικό του

Το Θεσσαλικό Θέατρο εμπιστεύεται τα ηνία του θεσμού στο νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου. Ο σκηνοθέτης Ορέστης Τάτσης είναι ο νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Θεσσαλικού Θεάτρου, σύμφωνα με την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του φορέα. Η θητεία του Καλλιτεχνικού Διευθυντή είναι τριετής.

Θα ενισχύσει το καλλιτεχνικό αποτύπωμα του Θεσσαλικού Θεάτρο σε πανελλαδικό και όχι μόνο επίπεδο

«Επιλέξαμε να αναλάβει την καλλιτεχνική διεύθυνση του Θεσσαλικού μας Θεάτρου, για την επόμενη τριετία, ο κ. Ορέστης Τάτσης. Ένας άνθρωπος νέος μα ταυτόχρονα καταξιωμένος στον χώρο του θεάτρου, με ηγετικά χαρακτηριστικά, αλλά και ομαδικό πνεύμα, ο οποίος πιστεύουμε ότι, σε αγαστή συνεργασία με το Διοικητικό Συμβούλιο, θα συμβάλλει τα μέγιστα στην ενίσχυση της εξωστρέφειας, αλλά και του καλλιτεχνικού αποτυπώματος του Θεσσαλικού Θεάτρου σε πανελλαδικό -και όχι μόνο- επίπεδο», σημειώνει ο Πρόεδρος του Θεσσαλικού Θεάτρου, Φώτιος Τζατζάκης.

Ορέστης Τάτσης: Ποιος είναι ο νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Θεσσαλικού Θεάτρου

Ο Ορέστης Τάτσης γεννήθηκε στα Γιάννενα. Είναι Πτυχιούχος της Φιλοσοφικής σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Πολιτιστική Διαχείριση του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου. Τελευταίες του σκηνοθεσίες ήταν οι «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ, του Έντουαρντ Άμπι, (ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΗΣ ΘΕΑΤΡΟ Φθινόπωρο 2023), «Το τέλος της μικρής μας πόλης» του Δημήτρη Χατζή, (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΙΩΑΝΝΙΝΝΩΝ Καλοκαιρινή περιοδεία 2023), «Ο πύργος» του Φρανς Κάφκα, (ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΘΕΑΤΡΟ, Αθήνα Άνοιξη 2019). Από το 2008 διατελεί Καλλιτεχνικός διευθυντής του πολιτιστικού οργανισμού «Ρέον» ο οποίος δραστηριοποιείται σταθερά στην Ελλάδα και το εξωτερικό, πραγματοποιώντας παραγωγές δεκάδων θεατρικών παραστάσεων σε σκηνοθεσία του Ορέστη Τάτση, της Ιόλης Ανδρεάδη, του Άρη Τρουπάκη, της Ελένης Μποζά κ.ά., οργανώνοντας αντίστοιχα και τις παραγωγές παραστάσεων σύγχρονου χορού της ομάδας «Creo Dance Company» της χορογράφου Πωλίνας Κρεμαστα. Η «Ρέον» για τη δράση της έχει επιχορηγηθεί και υποστηριχθεί από το Ε.ΚΕ.ΘΕ.Χ., το ΥΠ.ΠΟ.Α., τα Ιδρύματα Σταύρος Νιάρχος, Καρέλια, Κωστόπουλου, το Ι.Ε.Π., το Υπουργείο Παιδείας και την Ε.Ε., ενώ έχει συνεργαστεί με πολλούς κρατικούς και ιδιωτικούς φορείς, όπως Εθνικό Θέατρο, Εθνική Λυρική Σκηνή, ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας και Ιωαννίνων, Κέντρο Μελέτης και Χορού Ι.Ρ.Ντάνκαν, Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών κ.ά.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

GNO Ballet - Future Cargo - photo Giannis Antonoglou (1)
Το SNF Nostos του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) παρουσιάζει τρεις μεγάλες πρεμιέρες της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ)

Λεωφορείον ο Πόθος – 21/6, Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος - Future Cargo – 23-28/6, Πάρκο Σταύρος Νιάρχος - Τόσαις φοραίς τόσο κοντά να είμαι – 27 & 28/6, Εναλλακτική Σκηνή

ethniki_lyriki_skini-2026-27
Εθνική Λυρική Σκηνή: Ανακοινώθηκε ο προγραμματισμός για τη σεζόν 2026-2027

Τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2027, για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει τη Missasolemnis του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν, με αφορμή τα 200 χρόνια από τον θάνατό του

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY