- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Tριήμερο εκδηλώσεων στη Βόρεια Εύβοια από την Εθνική Λυρική Σκηνή
Οι μοναδικές λυρικές βραδιές και το ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί
Εθνική Λυρική Σκηνή: Στη Βόρεια Εύβοια για ένα τριήμερο εκδηλώσεων - Οι μοναδικές λυρικές βραδιές και το ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί
Οι Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ταξιδεύουν στη Βόρεια Εύβοια, στη Λίμνη Ευβοίας και στα Λουτρά Αιδηψού, για ένα τριήμερο εκδηλώσεων στις 18, 19 και 21 Ιουλίου 2024, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Οι δημότες, αλλά και οι επισκέπτες, της ευρύτερης περιοχής θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το ντοκιμαντέρ Εκείνη τη μέρα των Στρατή Βογιατζή και Δημήτρη Κούρτη, καθώς και να απολαύσουν δύο λυρικές βραδιές με αγαπημένες άριες και ντουέτα από δημοφιλείς όπερες από τις σοπράνο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Έλενα Κελεσίδη και Μαρία Μητσοπούλου.
Τριήμερο εκδηλώσεων στη Βόρεια Εύβοια από την Εθνική Λυρική Σκηνή
Το τριήμερο των εκδηλώσεων εντάσσεται στο πλαίσιο του δεύτερου κύκλου εκπαιδευτικών και καλλιτεχνικών δράσεων Μέλισμα, ο οποίος επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού.
Το ντοκιμαντέρ, έχοντας προβληθεί στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (Τμήμα Ανοιχτοί Ορίζοντες) και στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ, επιστρέφει εκεί απ’ όπου ξεκίνησε.
Πρόκειται για την κινηματογραφική καταγραφή του κύκλου εκπαιδευτικών και καλλιτεχνικών δράσεων Μέλισμα που πραγματοποίησε η Εθνική Λυρική Σκηνή στη Βόρεια Εύβοια, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2021, η οποία παράλληλα χαρτογραφεί τον τόπο μέσα από μύθους και ιστορίες. Οι σκηνοθέτες παρακολούθησαν τις διαδικασίες σύνθεσης της συλλογικής μουσικοχορευτικής αφήγησης Τόπος Ατελείωτος, που φωτίζει την καταστροφή και την αναγέννηση, και η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Ιούλιο του 2023 στις Κεχριές Ευβοίας.
Παράλληλα, περιηγήθηκαν σε τόπους καμένους, αλλά και αναγεννημένους, περπατώντας σε μονοπάτια και αναζητώντας μύθους και ιστορίες. Παρασύρθηκαν σε περιπετειώδεις συναντήσεις με τους φύλακες αυτού του τόπου: έναν ξυλουργό που επαναλειτουργεί το καμένο του ξυλουργείο, έναν ξυλογλύπτη που σκαλίζει καμένους κορμούς μετουσιώνοντας την καταστροφή σε αναγεννημένες περίεργες μορφές και μια γητεύτρια αλόγων που μιλάει με τα ζώα. Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί την Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024 στις 20.45 στο θερινό σινεμά του Κινηματοθεάτρου Λίμνης «Ελύμνιον» και την Κυριακή 21 Ιουλίου 2024 στις 21.00 στο Σινέ Απόλλων στα Λουτρά Αιδηψού.
Δύο μοναδικές λυρικές βραδιές με αγαπημένες άριες και ντουέτα του διεθνούς ρεπερτορίου θα μας χαρίσουν οι διακεκριμένες πρωταγωνίστριες της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Έλενα Κελεσίδη και Μαρία Μητσοπούλου την Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024 στις 20.45 στην Πλατεία Ηρώων Λίμνης και την Κυριακή 21 Ιουλίου 2024 στις 22.00 στο Σινέ Απόλλων στα Λουτρά Αιδηψού. Στο πιάνο θα τις συνοδεύσει η Μαριλένα Σουρή.
Η υψίφωνος Έλενα Κελεσίδη έχει συμμετάσχει ως πρωταγωνίστρια σε πολυάριθμες παραγωγές και καλλιτεχνικές δράσεις. Επιπλέον, έχει ερμηνεύσει πολυάριθμους πρωταγωνιστικούς ρόλους σε σπουδαία θέατρα παγκοσμίως όπως Κρατική Όπερα Βιέννης, Μητροπολιτική Όπερα Νέας Υόρκης, Όπερα Βαστίλλης, σε Βερολίνο, Αμβούργο, Μόναχο, Άμστερνταμ, Ζυρίχη, Τόκυο, καθώς επίσης και σε σημαντικά φεστιβάλ.
Η υψίφωνος Μαρία Μητσοπούλου έχει ερμηνεύσει αναρίθμητους ρόλους, ενώ το ρεπερτόριό της εμπλουτίζεται διαρκώς. Επιπλέον έχει συνεργαστεί με Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, Καμεράτα, Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, Ορχήστρα των Χρωμάτων, ενώ εκτός Ελλάδας έχει εμφανιστεί σε ρόλους και συναυλίες σε Λίμα (Περού), Πάρμα, Τορίνο, Λονδίνο, Κατάνια.
Η πιανίστα Μαριλένα Σουρή έχει δώσει ατομικά ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και έχει συμπράξει ως σολίστ με τη LUCA Chamber Orchestra και την Ελληνική Συμφωνιέτα.
Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις Εθνικής Λυρικής Σκηνής
Η Λυρική στη Βόρεια Εύβοια
18, 19 και 21 Ιουλίου 2024
Προβολή ντοκιμαντέρ Εκείνη τη μέρα
Σκηνοθεσία: Στρατής Βογιατζής, Δημήτρης Κούρτης
18 Ιουλίου 2024 · Ώρα έναρξης: 20.45 · Θερινό σινεμά | Κινηματοθέατρο Λίμνης «Ελύμνιον»
21 Ιουλίου 2024 · Ώρα έναρξης: 21.00 · Σινέ Απόλλων Λουτρών Αιδηψού
Λυρική βραδιά
Ερμηνεύουν: Έλενα Κελεσίδη, Μαρία Μητσοπούλου · Πιάνο: Μαριλένα Σουρή
19 Ιουλίου 2024 · Ώρα έναρξης: 20.45 · Πλατεία Ηρώων Λίμνης
21 Ιουλίου 2024 · Ώρα έναρξης: 22.00 · Σινέ Απόλλων Λουτρών Αιδηψού
Για τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο Κινηματοθέατρο Λίμνης «Ελύμνιον» και το Σινέ Απόλλων Λουτρών Αιδηψού η είσοδος είναι ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας, τα οποία θα διανέμονται μία ώρα πριν την έναρξη των εκδηλώσεων στις εισόδους των κινηματογράφων.
Η Λυρική βραδιά στην Πλατεία Ηρώων Λίμνης στις 19 Ιουλίου 2024 είναι χωρίς δελτία εισόδου.
Σε συνεργασία με τους Δήμους Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας και Ιστιαίας – Αιδηψού
Μέγας Δωρητής Εκπαιδευτικών & Κοινωνικών Δράσεων ΕΛΣ
Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο δημοφιλής ηθοποιός μιλά για τον ρόλο του στη νέα παράσταση της Νεφέλης Μαϊστράλη, τον παραλογισμό, την αποκτήνωση και την επιρροή των social media
Από τις μπουάτ της Πλάκας στα τηλεοπτικά πλατό, υπήρξε πάντα κάτι παραπάνω από καλλιτέχνης
Μια παραβολή για τα γηρατειά, μια κωμωδία που εγείρει μια ολόκληρη σειρά προβληματισμών για τη συχνά σκληρή μοίρα των ηλικιωμένων στην κοινωνία μας
Ο Ακύλλας Καραζήσης και η Νεφέλη Μαϊστράλη δουλεύουν με ένα ensemble ηθοποιών, πάνω στο «Καπούτ» του Κούρτσιο Μαλαπάρτε
Η Ελένη Ευθυμίου σκηνοθετεί το τελευταίο μυθιστόρημα του Γιώργου Σκαμπαρδώνη
Ο ηθοποιός σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Άμλετ-Σώμα σε αναίρεση» στο θέατρο Άβατον
Η Άννα Σωτρίνη σκηνοθετεί το διαχρονικό έργο του Ευγενίου Λαμπίς
Μία ιστορία έλξης και κυριαρχίας, όπου η επιθυμία γίνεται πεδίο μάχης
Η παράσταση κάνει πρεμιέρα στις 7 Μαρτίου στη Μονή Λαζαριστών
Ο «Μισάνθρωπος», η «Βότκα Μολότοφ», η «Κυρά της Ρω» στο Θέατρο Φιλίπ και η «Αλίκη στη Χώρα των Ψαριών» στον Ελληνικό Κόσμο
Η ξεχωριστή ηθοποιός του ελληνικού κινηματογράφου και του θεάτρου διηγείται τη ζωή της
Από την «Αχόρταγη σκιά» του Μαριάνο Πενσότι μέχρι τον «Σωσμένο» σε σκηνοθεσία Βασίλη Μπισμπίκη
Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης συναντά τη Λένα Κιτσοπούλου στην πολύκροτη διασκευή του «Σωσμένου» και μιλάει στην Athens Voice για το θέατρο, το σινεμά και τη ζωή του
Μιλήσαμε με τον πρωταγωνιστή της παράστασης «Αγώνες και μεταμορφώσεις μιας γυναίκας στο θέατρο Τζένη Καρέζη
Το έργο ζωντανεύει με έναν εξαιρετικό θίασο και την ηχηρή παρουσία του κειμένου του συγγραφέα Γιώργου Διαλεγμένου
Ο γνωστός ηθοποιός πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Εσύ και τα σύννεφά σου» στο θέατρο Μετς
Ο Λευτέρης Γιοβανίδης μεταφέρει το παγκόσμιας εμβέλειας μυθιστόρημα για πρώτη φορά σε σκηνή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος
Η Ελένη Ράντου κλείνει το μάτι στους θεατές για τη θεατρική «έκρηξη» γέλιου και συγκίνησης που ετοιμάζονται να βιώσουν.
Η Φωτεινή Μπαξεβάνη ζωντανεύει επί σκηνής τη ζωή της Δέσποινας Αχλαδιώτη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.