- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η «Σταχτοπούτα» για 15 μοναδικές παραστάσεις στο Μέγαρο
Τα Χριστούγεννα στην Αθήνα και πάλι παραμυθένια
Η αριστουργηματική μουσική του Σεργκέι Προκόφιεφ και η απαράμιλλη τέχνη του κλασικού χορού θα μας παρασύρουν σε έναν ονειρικό κόσμο μέσα από τη «Σταχτοπούτα», το αγαπημένο παραμύθι των παιδικών μας χρόνων! Τα πλούσια σκηνικά, οι υποβλητικοί φωτισμοί, τα λαμπερά κοστούμια, οι εξαίρετοι σολίστ και το corps de ballet του Μπαλέτου της Εθνικής Όπερας του Κιέβου συνθέτουν μια εντυπωσιακή παραγωγή, ένα αληθινό χριστουγεννιάτικο θέαμα που θα γοητεύσει μικρούς και μεγάλους!

Η φαντασμαγορική ατμόσφαιρα της «Σταχτοπούτας», του κοσμαγάπητου παραμυθιού του Σαρλ Περρώ που συγκινεί εδώ και δύο σχεδόν αιώνες το κοινό σε όλο τον κόσμο, ζωντανεύει στη σκηνή της Αίθουσας Χρήστος Λαμπράκης τα φετινά Χριστούγεννα, σε 15 πρωινές, απογευματινές και βραδινές παραστάσεις την Παρασκευή 19, το Σάββατο 20, την Κυριακή 21, τη Δευτέρα 22, την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου, καθώς και ανήμερα τα Χριστούγεννα αλλά και τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων. Οι παραστάσεις θα επαναληφθούν επίσης το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28/12. Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους της Σταχτοπούτας και του Πρίγκιπα θα ερμηνεύσουν εναλλάξ οι σολίστ του Μπαλέτου της Εθνικής Όπερας του Κιέβου, Τζούλια Μοσκαλένκο και Γκεννάντι Πετρόφσκι, καθώς και Ολέσια Σαϊτάνοβα και Νικίτα Σουχορούκοφ. Η δραματουργική επεξεργασία είναι του Νικολάι Βολκόφ, τη χορογραφία υπογράφει ο Βίκτορ Λιτβίνοφ, τα σκηνικά και τα κοστούμια φιλοτέχνησε η Μαρία Λεβίτσκα και οι φωτισμοί έγιναν από τον Ίγκορ Σάμαρετς.

Μια φορά και έναν καιρό…
… ήταν ένα παραμύθι που το έλεγαν «Σταχτοπούτα». Το έγραψε ένας διάσημος παραμυθάς, ο Σαρλ Περρώ (1628-1703), που έζησε στη Γαλλία και του άρεσε να περιδιαβαίνει τα χωριά και να ακούει λαϊκές ιστορίες. Στα 1697, δημοσίευσε τη συλλογή Τα παραμύθια της Μητέρας Χήνας, όπου περιλαμβάνονταν, μεταξύ άλλων, η «Σταχτοπούτα», η «Κοκκινοσκουφίτσα», ο «Παπουτσωμένος γάτος» και άλλες διηγήσεις για μικρά και μεγάλα παιδιά, οι οποίες αγαπήθηκαν από πολλές γενιές αναγνωστών. Οι ιστορίες του Περρώ μάγεψαν κατά καιρούς μεγάλους συνθέτες –και όχι μόνο– από διάφορες χώρες. Ένας από αυτούς ήταν ο Σεργκέι Προκόφιεφ (1891-1953), ο σπουδαίος Ρώσος μουσουργός που συνέθεσε υπέροχες μελωδίες –σοβαρές και κωμικές– για τη χορευτική εκδοχή της «Σταχτοπούτας». Του πήρε τέσσερα χρόνια να γράψει τη μουσική (1940-1944). Το έργο του πρωτοπαρουσιάστηκε από το Μπαλέτο Μπολσόι με μεγάλη επιτυχία στα 1945 σε χορογραφία του Ροστισλάβ Ζαχάροφ με τη θρυλική μπαλαρίνα Γκαλίνα Ουλάνοβα στον πρωταγωνιστικό ρόλο.


Συμπαραγωγή: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών & Prime Art
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ: Βραδινές (20:30), 19-20/12, 22/12, 25/12, 26-27/12. Απογευματινές (16:30)19-21/12, 23/12, 26-28/12. Πρωινές (11:30) 21/12, 28/12.
Πληροφορίες για ομαδικές κρατήσεις και εκπτώσεις για συγκεκριμένες παραστάσεις: 210 7282 367
210 7282 367 & 210 7282 348
210 7282 348
Για περισσότερες πληροφορίες:
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: 210 72.82.333
210 72.82.333, www.megaron.gr
https://www.facebook.com/megaron.gr
http://www.pinterest.com/megaronathens/
https://twitter.com/MegaronAthens
You'll need Skype CreditFree via Skype
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η παράσταση είχε αναβληθεί λόγω πυρκαγιών
Οι πρεμιέρες και οι επαναλήψεις στα θέατρα Άνεσις, Νέος Ακάδημος και Χορν
Η αριστοφανική κωμωδία γίνεται μια σύγχρονη αντιπολεμική παραβολή, γεμάτη μουσική, χιούμορ και μικρές αλήθειες που δύσκολα ξεχνιούνται
Γιώργος Γάλλος και Καρυοφυλλιά Καραμπέτη πρωταγωνιστούν στη σκοτεινότερη τραγωδία του Σαίξπηρ
Ένα έργο για τα όρια του ανθρώπου, της μνήμης και της τεχνητής νοημοσύνης, σε σκηνοθεσία του Γκαλίν Στόεφ
Η αγαπημένη ηθοποιός μιλά για τη «Λυσιστράτη», τη σοβαρότητα της κωμωδίας και την εσωτερική ελευθερία που φέρνει ο χρόνος στη σκηνή και τη ζωή
Μια παράσταση χωρίς αποκλεισμούς από το Εθνικό Θέατρο και την Alpha Bank
Μετά τη Νέα Υόρκη, ταξιδεύει σε Λονδίνο και Ρώμη, για να επιστρέψει εκ νέου στην Αθήνα τον Δεκέβριο
Ο Αστέριος Πελτέκης σκηνοθετεί το έργο του Αριστοφάνη
Αύγουστος στην Αθήνα με θέατρο- Δείτε τις επιλογές σας
Ο Κωνσταντίνος Ζωγράφος, ο Βασίλης Παπαδόπουλος, ο Άλκης Μπακογιάννης, ο Γιάννης Σαμψαλάκης, Κωνσταντίνος Κοντογεωργόπουλος, ο Γιλμάζ Χουσμέν, ο Αντώνης Χρήστου και ο Σπύρος Μπόσγας μάς εκφράζουν τι είναι για εκείνους η Ειρήνη
Το ΚΘΒΕ κατεβαίνει στην Επίδαυρο με μια εκρηκτική Ελισάβετ Κωνσταντινίδου και μια «dream team» δημιουργών, αναζητώντας την έξοδο από την κοινωνική εντροπία μέσα από το γέλιο και τη συλλογική διεκδίκηση
Η πρώτη παράσταση προσβάσιμη σε θεατές με αισθητηριακές αναπηρίες στην ιστορία του Αρχαίου Θεάτρου
«Κατέκτησε μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά του κοινού και στην ελληνική καλλιτεχνική δημιουργία», αναφέρει η ανακοίνωση
Λίγο πριν ανέβουν στη σκηνή της ΕΛΣ, η σοπράνο και ο τενόρος μιλούν στην ATHENS VOICE
Ο Αριστοφάνης, ο Σεφερλής και οι κωμωδίες που συνεχίζουν να γεμίζουν τα ελληνικά θέατρα
Οι παραγωγές παρουσιάζονται σε ένα από τα σημαντικότερα φεστιβάλ παραστατικών τεχνών της Βαλτικής
Το έργο ζωντανεύει με έναν εξαιρετικό θίασο και την ηχηρή παρουσία του κειμένου του συγγραφέα Γιώργου Διαλεγμένου
Θανάσης Παπαθανασίου και Μιχάλης Ρέππας επιστρέφουν με το νέο τους σατιρικό έργο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.