- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
● «Ένας άνθρωπος για όλες τις εποχές». Η επιστροφή του Γιώργου Μιχαλακόπουλου στο Εθνικό μετά από 15 χρόνια πραγματοποιείται με έργο ρεπερτορίου (16ος αι., Αγγλία) διά χειρός Ρόμπερτ Μπολ. Σκην.: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος.

● Ο Δημήτρης Λιγνάδης σκηνοθετεί τον απαγορευμένο έρωτα των δύο αδελφών στο «Κρίμα που είναι πόρνη» του Τζον Φορντ. (Χώρα)

● Ένα ανέβασμα με κινηματογραφικές αναφορές (και όχι μόνο) ετοίμασε η ομάδα blindspot για την «Έντα Γκάμπλερ» του Ερρίκου Ίψεν. (Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, από 22/12)

● Το έργο του Αλέξη Σταμάτη «Innerview» έχει θέμα του το θέατρο, καθώς φέρνει στη σκηνή (με τις σκηνοθετικές οδηγίες της Λίλλυ Μελεμέ) ένα σκηνοθέτη, έναν ηθοποιό και μια δημοσιογράφο. (Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης)

● Ο «Θείος Βάνιας» του Άντον Τσέχοφ φέρνει στη ρώσικη ντάτσα τους Γιάννη Φέρτη, Γιάννη Βόγλη, Στέλιο Μάινα, Αλεξία Καλτσίκη (μεταξύ άλλων) σε σκηνοθεσία Λίλλυς Μελεμέ. (Θέατρο Δημήτρης Χορν)

● «Ο Σωσίας» του Ντοστογιέφσκι έδωσε μια ακόμα ευκαιρία στον Άρη Σερβετάλη να δημιουργήσει ένα σπουδαίο ρόλο. (Ροές)

● Στην «Αγαπητή Ελένα» της Λουντμίλα Ροζουμόβσκαγια μια καθηγήτρια στη Ρωσία έρχεται αντιμέτωπη με το αλλοτριωμένο πρόσωπο των μαθητών της. Σκην.: Ελένη Σκότη (Επί Κολωνώ)

● «Λίλιομ» στην ουγγαρέζικη αργκό είναι το «λουλούδι», η «μάρκα», η «μούρη», ο άνθρωπος του υποκόσμου. Ο ήρωας στο έργο του Φέρεντς Μόλναρ είναι το ακαταμάχητο αστέρι του Λούνα Πάρκ της Βουδαπέστης. (Πόρτα, από 21/12)

● Ο Κωνσταντίνος Ρήγος σκηνοθετεί «Rocky Horror Show» και ο Κωνσταντίνος Ασπιώτης κεντάει ως Δρ Φρανκ ν’Φούρτερ. (Rex)

● Tο εξαιρετικό «Amor» επαναλαμβάνεται σε σκηνοθεσία Θεόδωρου Τερζόπουλου. (Άττις)

● Η Βίκυ Σταυροπούλου είναι η «Ντόλλυ η προξενήτρα» στο ομώνυμο έργο του Θόρντον Ουάιλντερ. Μια τρελή κωμωδία καταστάσεων που σκηνοθετεί ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης. (Θέατρο Αλίκη)

● Μπορεί να είναι παλιότερη παραγωγή, αλλά όταν η σκηνοθεσία είναι της Λίνα Βερτμίλερ για την «Μποέμ» του Πουτσίνι παραμένει ακόμα μοντέρνα. (Εθνική Λυρική Σκηνή)

● «Death Wishes Orpeus» λέγεται η λυρική παράσταση με έργα Monteverdi, Gluck, Strauss (κ.ά.) σε σκηνοθεσία Μιχάλη Αργυρού και τη σύμπραξη μουσικών και λυρικών ερμηνευτών. (Beton7)

● Και για μετά τις γιορτές, 16-18/1, κρατήστε θέση για την «Άννα Καρένινα» που έρχεται στο θέατρο Badminton από τον ιστορικό ρώσικο θίασο Vakhtangov.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μπήκαμε στα παρασκήνια της παράστασης και μιλήσαμε με τους πρωταγωνιστές, Νίκο Κοσώνα (Ζυλ) και Γιάννη Καράμπαμπα (Ζαν)
Αποκλειστικές φωτογραφίες από τις πρόβες της παράστασης, λίγο πριν από τη γενική δοκιμή της 18ης Απριλίου
Ένας ύμνος στην ελευθερία και τον έρωτα -Σκηνοθέτης ο Ένκε Φεζολλάρι
Ναταλία Γεωργοσοπούλου, Σάββας Στρούμπος και Φανή Βοβώνη μετέφρασαν για πρώτη φορά στα ελληνικά τις επιστολές που συνέταξε η Ουλρίκε Μάινχοφ μέσα στις φυλακές υψίστης ασφαλείας
Ο επικεφαλής του Royal Ballet ευχαρίστησε τον Τιμοτέ Σαλαμέ
Πολυαναμενόμενες πρεμιέρες και κάποιες επαναλήψεις από προηγούμενες χρονιές που έρχονται για λίγες παραστάσεις
Η γνωστή ηθοποιός μιλάει στην ATHENS VOICE με αφορμή τον μονόλογο «Girls and boys» που συνεχίζεται για δεύτερη σεζόν στο θέατρο Αλάμπρα
Οι παραστάσεις που ρίχνουν αυλαία τον Απρίλιο και τον Μάιο
Η διάσημη όπερα του Μπιζέ στην πιστή «ανακατασκευή» της παρισινής της πρεμιέρας του 1875
Η ηθοποιός πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Θάνατος παλληκαριού» του Κωστή Παλαμά στον Μικρό Κεραμεικό
Συνομιλίες με ενδιαφέροντες ανθρώπους για ενδιαφέροντα πράγματα, εντός κι εκτός επικαιρότητας - πάντα με βλέμμα λοξό
Μιλήσαμε με τον δημοφιλή ηθοποιό με αφορμή την παράσταση «Μισάνθρωπος» στο θέατρο Φιλίπ
Η θεατρική σεζόν ολοκληρώνεται για πολλά θέατρα - Αναμένονται όμως πολλές πρεμιέρες τον Απρίλιο
Ο Βαγγέλης Παπαδάκης και η Νάνα Παπαδάκη πρωταγωνιστούν στο καλύτερο έργο του Τενεσί Ουίλιαμς μετά το «Λεωφορείο ο Πόθος» όπως ο ίδιος ο συγγραφέας το χαρακτήρισε
Ένα τοπόσημο του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας, μέσα από «σημειωματάρια» μιας άλλης εποχής
Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Αλεξάνδρεια Βασίλη Βλάχου μιλά για την παράσταση «Η Ήμερη και το εικόνισμα», όπου υποδύεται τον ενεχυροδανειστή
Η νέα παραγωγή από την Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει το έργο μέσα από μια σύγχρονη σκηνική ματιά
Τα δυο αδέρφια μας μίλησαν για την παράσταση «Η τελευταία έξοδος - Ρίτα Χέιγουρθ» που σκηνοθετούν στο Άνεσις
Ο ηθοποιός πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Ο Ιππόκαμπος» στον Μικρό Κεραμεικό, ένα έργο για τον έρωτα και τις επιλογές μας
Ο διακεκριμένος συνθέτης μας εισάγει στο αλλόκοτο, γεμάτο γόνιμες αντιφάσεις και σαρκασμό καφκικό σύμπαν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.