Θεατρο - Οπερα

Στις γιορτές πάμε θέατρο

14 παραστάσεις που δεν πρέπει να χάσεις

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ Winter Guide 2015
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
83826-187559.jpg

«Ένας άνθρωπος για όλες τις εποχές». Η επιστροφή του Γιώργου Μιχαλακόπουλου στο Εθνικό μετά από 15 χρόνια πραγματοποιείται με έργο ρεπερτορίου (16ος αι., Αγγλία) διά χειρός Ρόμπερτ Μπολ. Σκην.: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος.

image

Ο Δημήτρης Λιγνάδης σκηνοθετεί τον απαγορευμένο έρωτα των δύο αδελφών στο «Κρίμα που είναι πόρνη» του Τζον Φορντ. (Χώρα)

image

Ένα ανέβασμα με κινηματογραφικές αναφορές (και όχι μόνο) ετοίμασε η ομάδα blindspot για την «Έντα Γκάμπλερ» του Ερρίκου Ίψεν. (Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, από 22/12)

image

Το έργο του Αλέξη Σταμάτη «Innerview» έχει θέμα του το θέατρο, καθώς φέρνει στη σκηνή (με τις σκηνοθετικές οδηγίες της Λίλλυ Μελεμέ) ένα σκηνοθέτη, έναν ηθοποιό και μια δημοσιογράφο. (Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης)

image

Ο «Θείος Βάνιας» του Άντον Τσέχοφ φέρνει στη ρώσικη ντάτσα τους Γιάννη Φέρτη, Γιάννη Βόγλη, Στέλιο Μάινα, Αλεξία Καλτσίκη (μεταξύ άλλων) σε σκηνοθεσία Λίλλυς Μελεμέ. (Θέατρο Δημήτρης Χορν)

image

«Ο Σωσίας» του Ντοστογιέφσκι έδωσε μια ακόμα ευκαιρία στον Άρη Σερβετάλη να δημιουργήσει ένα σπουδαίο ρόλο. (Ροές)

image

Στην «Αγαπητή Ελένα» της Λουντμίλα Ροζουμόβσκαγια μια καθηγήτρια στη Ρωσία έρχεται αντιμέτωπη με το αλλοτριωμένο πρόσωπο των μαθητών της. Σκην.: Ελένη Σκότη (Επί Κολωνώ)

image

«Λίλιομ» στην ουγγαρέζικη αργκό είναι το «λουλούδι», η «μάρκα», η «μούρη», ο άνθρωπος του υποκόσμου. Ο ήρωας στο έργο του Φέρεντς Μόλναρ είναι το ακαταμάχητο αστέρι του Λούνα Πάρκ της Βουδαπέστης. (Πόρτα, από 21/12)

image

Ο Κωνσταντίνος Ρήγος σκηνοθετεί «Rocky Horror Show» και ο Κωνσταντίνος Ασπιώτης κεντάει ως Δρ Φρανκ ν’Φούρτερ. (Rex)

image

Tο εξαιρετικό «Amor» επαναλαμβάνεται σε σκηνοθεσία Θεόδωρου Τερζόπουλου. (Άττις)

image

Η Βίκυ Σταυροπούλου είναι η «Ντόλλυ η προξενήτρα» στο ομώνυμο έργο του Θόρντον Ουάιλντερ. Μια τρελή κωμωδία καταστάσεων που σκηνοθετεί ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης. (Θέατρο Αλίκη)

image

Μπορεί να είναι παλιότερη παραγωγή, αλλά όταν η σκηνοθεσία είναι της Λίνα Βερτμίλερ για την «Μποέμ» του Πουτσίνι παραμένει ακόμα μοντέρνα. (Εθνική Λυρική Σκηνή)

image

«Death Wishes Orpeus» λέγεται η λυρική παράσταση με έργα Monteverdi, Gluck, Strauss (κ.ά.) σε σκηνοθεσία Μιχάλη Αργυρού και τη σύμπραξη μουσικών και λυρικών ερμηνευτών. (Beton7)

image

Και για μετά τις γιορτές, 16-18/1, κρατήστε θέση για την «Άννα Καρένινα» που έρχεται στο θέατρο Badminton από τον ιστορικό ρώσικο θίασο Vakhtangov.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ