Θεατρο - Οπερα

Μαμά, μπαμπά, ποια παράσταση θα δούμε;

Παιδικές παραστάσεις που θα χαρείτε όσο και τα παιδιά σας

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ Winter Guide 2015
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
83810-187526.jpg

● «Ηρακλής, οι 12 άθλοι». Με τον Σάκη Ρουβά στο ρόλο του Ηρακλή, Ευρυσθέα τη Ρούλα Πατεράκη και Αθηνά τη Ναταλία Δραγούμη, τον Γιώργο Θεοφάνους να υπογράφει τη σύνθεση των τραγουδιών και το σκηνοθέτη Απόλλωνα Παπαθεοχάρη να σημειώνει «Η ζωή μας είναι μια διαρκής διαδικασία επιλογής και λήψης αποφάσεων. Με αυτήν την προοπτική, καθώς είναι και δικός μου ήρωας ο Ηρακλής, θέλησα να προσπαθήσω να ταυτίσω την πορεία του με τη ζωή του κάθε ανθρώπου σε κάθε στιγμή της Ιστορίας», όλα δείχνουν πως είναι μια παράσταση που προκαλεί σίγουρα την περιέργεια για να τη δει όλη η οικογένεια, όταν μάλιστα, το κείμενο είναι του Στρατή Πασχάλη (σε διασκευή Γιάννη Λιγνάδη). (Pantheon theater)


image

«Σρεκ, το μιούζικαλ». Ο Άγγελος Μέντης έκανε υπέροχη δουλειά μεταφέροντας το γνωστό κινηματογραφικό μιούζικαλ στη σκηνή του Εθνικού Θεάτρου.


image

Η «συνέχεια» της ένδοξης Λιλιπούπολης ακούει στον τίτλο «Το αστέρι της Λιλιπούπολης». Η Ρεγγίνα Καπετανάκη το σκηνοθετεί για το Εθνικό Θέατρο.


image

Η Γεωργία Μαυραγάνη και η Ομάδα της Happy end ομολογούν «Όχι αθώος πια» παρασέρνοντας τους έφηβους να σκεφτούν για τη ζωή τους. (Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών)


image

Τους «Ηλίθιους» του Νιλ Σάιμον σκηνοθέτησε ο Πέτρος Φιλιππίδης με Νίκο Κουρή και Τζένη Θεωνά στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. (Αλίκη)


image

«12 παρά 12», το καινούργιο έργο του Ευγένιου Τριβιζά ανεβαίνει στο Μέγαρο, φέρνοντας σε σύγκρουση τον παλιό και το νέο χρόνο.


image

Τον «Γύρο του κόσμου σε 80 ημέρες» κάνει ο Φιλέας Φογκ στο Μέγαρο, σε σκηνοθεσία Τατιάνας Λύγαρη.


image

«Ψαρόσουπα». Το αγαπημένο παραμύθι παρουσιάζεται σε μορφή υπερθεάματος με πρωταγωνιστές τους Ρένο Χαραλαμπίδη και Σοφία Κουρτίδου. (Ακροπόλ)


image

«Η τελευταία μαύρη γάτα» του Ευγένιου Τριβιζά κυκλοφορεί στη σκηνή του θεάτρου Δημήτρης Χορν. Την έχουν ξαμολήσει οι σκηνοθέτες Κώστας Γάκης, Αθηνά Μουστάκα, Κωνσταντίνος Μπίμπης.


image

«Το μυστικό της Πολιτείας Χάμελιν» έχει ένα οργιώδη θίασο (με τον Γιώργο Παπαγεωργίου να δίνει ρέστα) σε μια παράσταση που θα κάνει τους μεγάλους να γελάσουν και τους μικρούς να παρασυρθούν. (Πόρτα)


image

«Το παιδί και τα μάγια» από την ομάδα Default Company θα σας μαγέψει με τα σκηνικά, τα κοστούμια και την ευρηματικότητά της. (Πόρτα)


image

Σκιές, κούκλες, ηθοποιοί και μουσικοί ζωντανεύουν τον «Ερωτόκριτο» του Κορνάρου, σε σκηνοθεσία Ηλία Καρελλά. (Κάππα)


image

Στο θέατρο Μαιρηβή κουκλοπαίχτες απ’ όλο τον κόσμο παρουσιάζουν δουλειά τους.


image

To Εθνικό Θεάτρο της Κίνας παρουσιάζει το υπερθέαμα «China Dream». (Μπάντμιντον, 26/12-6/1) 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ