Θεατρο - Οπερα

Το «coming out» του διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου: Ο Γιάννης Μόσχος δήλωσε ανοιχτά την ομοφυλοφιλία του

Το σχόλιο του Αλέξη Πατέλη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο νέος διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου δηλώνει ανοιχτά ομοφυλόφιλος
Ο νέος διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου δηλώνει ανοιχτά ομοφυλόφιλος © ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γιάννης Μόσχος: Ο νέος διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου δηλώνει ανοιχτά ομοφυλόφιλος

Για τα σχέδιά του για τη νέα σεζόν του Εθνικού Θεάτρου μίλησε ο νέος διευθυντής του Θεάτρου Γιάννης Μόσχος, ο οποίος παράλληλα μίλησε και για την προσωπική του ζωή, για την ομοφυλοφιλία του, τα προβλήματα που βίωσε ως νέος αλλά και τη σχέση του με τους γονείς του.

Ο Γιάννης Μόσχος δήλωσε στην «Καθημερινή της Κυριακής» ότι η ομοφυλοφιλία του ήταν, φυσικά, γνωστή στο στενό του κύκλο αλλά διαπίστωσε ότι είχε πρόβλημα να το πει δημόσια. Αλλά τώρα που έχει δημόσια θέση, θεωρεί ότι είναι απαραίτητο να το δηλώσει και να το αποκαλύψει. «Γιατί να ντρέπομαι αφού γεννήθηκα έτσι», δηλώνει με αφοπλιστική ειλικρίνεια.

Ο Γιάννης Μόσχος αναφέρεται και στους γονείς του και σημειώνει ότι «οι γονείς πάντα ξέρουν». Αλλά, όπως λέει, όταν κάποια στιγμή θέλησε να το πει στη μητέρα του, ένιωσε ότι δεν ήθελε να το ακούσει. Ήταν ο τρόπος της να το διαχειριστεί, λέει, και το σεβάστηκα.

Ο Γιάννης Μόσχος αφηγείται και το πώς βίωσε την ομοφυλοφιλία του στο σχολείο. «Προσπαθούσα να το κρύψω και να δείξω ότι είμαι στρέιτ. Όμως από 4 ετών συνειδητοποίησα ότι μου αρέσουν τα αγόρια και ότι πρέπει να το κρύβω. Καταλαβαίνετε τι έζησα. Ούτε στους φίλους μου δεν μπορούσα να το ομολογήσω. Είχα φίλο που καταλάβαινα ότι και αυτός ήταν ομοφυλόφιλος και δεν το συζητήσαμε ποτέ. Φθάσαμε στα 22 μας για να το πούμε. Ηταν τέτοιος ο φόβος του περιβάλλοντος που μου δημιουργήθηκε μια ασφυξία για την πόλη μου (τη Θεσσαλονίκη)».

«Βιώσατε εκφοβισμό;» τον ρωτά η δημοσιογράφος Γιώτα Σύκκα και εκείνος απάντα: «Όχι τόσο στο σχολείο», απαντά ο Γιάννης Μόσχος. «Πολύ μπούλινγκ έφαγα στην κατασκήνωση που πήγαινα, ακόμα το θυμάμαι. Είσαι πούστης. Ηταν πολύ τραυματικό. Τώρα το λέω υπερήφανα. Ναι είμαι πούστης, οι λέξεις δεν είναι πρόβλημα».

Τη συνέντευξη σχολίασε και ο σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη, Αλέξης Πατέλης, που επίσης δεν έχει κρύψει την ομοφυλοφιλία του. Mάλιστα είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι ο πρωθυπουργός έχει γνωρίσει τον σύζυγό του, δήλωση που προκάλεσε εντύπωση.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ