- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Gelsomina Dreams: Η Θεσσαλονίκη στον αστερισμό του Φελίνι
«Gelsomina Dreams», Παρασκευή 11 & Σάββατο 12 Μαρτίου, στο Principal Club Theater στη Θεσσαλονίκη
«Gelsomina Dreams»: Μια παράσταση φόρος τιμής στον Φεντερίκο Φελίνι, στη σκηνή του Principal Club Theater στη Θεσσαλονίκη.
Η παράσταση «Gelsomina Dreams», σε σενάριο και σκηνοθεσία της Caterina Mochi Sismondi, χορογράφος και διευθύντρια της «blucinQue», σε συμπαραγωγή με το «Cirko Vertigo», έρχεται στη σκηνή του Principal Club Theater την Παρασκευή 11 και το Σάββατο 12 Μαρτίου.
Επί σκηνής, αυτό που θα απολαύσει η Θεσσαλονίκη θα είναι ένας φόρος τιμής στις εικόνες του Federico Fellini. Performers όπως οι Elisa Mutto, Federico Ceragioli, Alexandre Duarte, Vladimir Ježić, Ivan Ieri, Michelangelo Merlanti, Paolo Stratta και η μικρή Nina Carola Stratta, συνοδευόμενοι από τους μουσικούς Nicolò Bottasso και Beatrice Zanin, κινούνται σε ένα αιωρούμενο και διαχρονικό σκηνικό, που παραπέμπει σε ένα εγκαταλελειμμένο σετ ταινιών στη μνήμη του Fellini.
H παράσταση περιλαμβάνει διαστημικά φώτα και εγκαταλελειμμένα τοπία, αντικείμενα από το μυθικό και πολύ ξεχωριστό σύμπαν του Fellini, συνθέτοντας τη γλώσσα του χοροθεάτρου με τη γλώσσα της μουσικής και την αισθητική του σύγχρονου τσίρκου. Η δραματουργία βασίζεται στο όνειρο της Gelsomina, μιας αιθέριας και οραματικής νεαρής γυναίκας, που είναι ταυτόχρονα, παιδί, αλλά και φορέας ενός αισθήματος σε συνεχή εξέλιξη. Σε αυτό το ονειρικό ταξίδι όλα τοποθετούνται μπροστά μας μέσα από θεατρικά στοιχεία, μέσα από χορογραφίες, μέσα από τη μαγεία του τσίρκου. Αυτή η γιορτή της ιταλικής κουλτούρας αποτελεί παράλληλα και το κλειδί της εμβληματικής προσωπικότητας του Fellini, έτσι όπως τα οραματίστηκε η χορογράφος Caterina Mochi Sismondi.
Το έργο αντλεί έμπνευση από τις πιο ανθρώπινες και συναισθηματικές πτυχές του κόσμου του Fellini, από τη σχέση του με σύζυγό του Giulietta Masina ή τη γοητεία του με τον υπερφυσικό κόσμο. Ο θεατής οδηγείται έτσι από το χέρι σε μια βαθύτερη διάσταση, ασυνείδητη. Μέσα από τις μελωδίες του μεγάλου Nino Rota, τα ποιήματα του Luis Borges, o ρυθμός και η αλληγορία βρίσκουν το έδαφος που τους αξίζει. Εδώ, το θηλυκό και το αρσενικό γίνονται ένα και τα συναισθήματα μοιάζουν ρευστά, με συνεχείς εναλλαγές και ευαίσθητα σημεία. Εδώ, ο διάλογος μεταξύ επιστημών και γλωσσών στοχεύει στην έρευνα αυτών των παράλληλων κόσμων και σίγουρα δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο.
Η παράσταση επελέγη από το Υπουργείο Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας (MAECI) της Ιταλίας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς, Δραστηριοτήτων και Τουρισμού (Mibact) της Ιταλίας, ανάμεσα στις 20 πρωτότυπες καλλιτεχνικές παραγωγές χορού, θεάτρου και σύγχρονου τσίρκου.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία: Caterina Mochi Sismondi
Performers: Elisa Mutto, Alexandre Duarte, Federico Ceragioli, Vladimir Ježić, Ivan Ieri & Michelangelo Merlanti
Με τη συμμετοχή των: Nina Carola Stratta, Paolo Stratta
Φωτισμοί: Massimo Vesco
Μουσική δημιουργία, επεξεργασία ήχου & τσέλο: Beatrice Zanin
Μουσική δημιουργία, βιολί, τρομπέτα & πλήκτρα: Nicolò Bottasso
Μουσική: Georges Serge Gainsbourg, Ivanovitch Gurdjieff, Casimir Oberfeld, Charles-Louis Pothier, Nino Rota, Albert Willemetz
Ηχοληψία: Davide Boido
Κοστούμια: Federico Bregolato & Carla Carucci
Φωτογραφίες: Andrea Macchia
Παραγωγή: blucinQue in co-production with Cirko Vertigo Foundation
Εμπνευσμένα κείμενα: Ποιήματα του Luis Borges
Εμπνευσμένες εικόνες: The cinematographic world of Federico Fellini
Το project πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού της Ιταλίας και του Υπουργείου Εξωτερικών της Ιταλίας, καθώς επίσης με την υποστήριξη της Ιταλικής Πρεσβείας στην Αθήνα και του Ιταλικού Ινστιτούτου στην Αθήνα.
«Gelsomina Dreams» / Μια παράσταση-ωδή στον Federico Fellini
Παρασκευή 11 στις 21:00, Σάββατο 12 Μαρτίου στις 18:00 & στις 21:00 (διπλή παράσταση)
Principal Club Theater, 26ης Οκτωβρίου 15, Περιοχή FIX
Εισιτήρια: Προπώληση 12€ μέσω viva.gr, στην είσοδο 15€
Η είσοδος επιτρέπεται μόνο με αποδεικτικό ταυτοπροσωπίας και πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η γνωστή ηθοποιός μιλάει στην ATHENS VOICE με αφορμή τον μονόλογο «Girls and boys» που συνεχίζεται για δεύτερη σεζόν στο θέατρο Αλάμπρα
Οι παραστάσεις που ρίχνουν αυλαία τον Απρίλιο και τον Μάιο
Η διάσημη όπερα του Μπιζέ στην πιστή «ανακατασκευή» της παρισινής της πρεμιέρας του 1875
Η ηθοποιός πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Θάνατος παλληκαριού» του Κωστή Παλαμά στον Μικρό Κεραμεικό
Συνομιλίες με ενδιαφέροντες ανθρώπους για ενδιαφέροντα πράγματα, εντός κι εκτός επικαιρότητας - πάντα με βλέμμα λοξό
Μιλήσαμε με τον δημοφιλή ηθοποιό με αφορμή την παράσταση «Μισάνθρωπος» στο θέατρο Φιλίπ
Η θεατρική σεζόν ολοκληρώνεται για πολλά θέατρα - Αναμένονται όμως πολλές πρεμιέρες τον Απρίλιο
Ο Βαγγέλης Παπαδάκης και η Νάνα Παπαδάκη πρωταγωνιστούν στο καλύτερο έργο του Τενεσί Ουίλιαμς μετά το «Λεωφορείο ο Πόθος» όπως ο ίδιος ο συγγραφέας το χαρακτήρισε
Ένα τοπόσημο του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας, μέσα από «σημειωματάρια» μιας άλλης εποχής
Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Αλεξάνδρεια Βασίλη Βλάχου μιλά για την παράσταση «Η Ήμερη και το εικόνισμα», όπου υποδύεται τον ενεχυροδανειστή
Η νέα παραγωγή από την Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει το έργο μέσα από μια σύγχρονη σκηνική ματιά
Τα δυο αδέρφια μας μίλησαν για την παράσταση «Η τελευταία έξοδος - Ρίτα Χέιγουρθ» που σκηνοθετούν στο Άνεσις
Ο ηθοποιός πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Ο Ιππόκαμπος» στον Μικρό Κεραμεικό, ένα έργο για τον έρωτα και τις επιλογές μας
Ο διακεκριμένος συνθέτης μας εισάγει στο αλλόκοτο, γεμάτο γόνιμες αντιφάσεις και σαρκασμό καφκικό σύμπαν
Πολλές θεατρικές παραστάσεις ολοκληρώνουν τον κύκλο τους την Κυριακή των Βαΐων
Πώς οι θεραπευόμενοι βλέπουμε τους θεραπευτές μας, τι είναι αυτή η περίεργη σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσα στις πολυθρόνες και τι ιδιόμορφος χρόνος που είναι ο Αόριστος.
«Astoria»: Μια υπερπαραγωγή με την οποία το Παλλάς μπαίνει εντυπωσιακά στην ανοιξιάτικη περίοδο
«Η Συμφωνία του Αθλητή» του Αλέξανδρου Μούζα ταξιδεύει σε διάφορα σημεία της χώρας
Ο ηθοποιός πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Η γέννηση ενός φασίστα- Η απολογία του Θεόφιλου Τσάφου» στον Μικρό Κεραμεικό
Στο «Μεγάλο µας τσίρκο» ο αγαπημένος καλλιτέχνης συνυπάρχει και ταυτίζεται με τον Κολοκοτρώνη και τον Καραγκιόζη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.