Θεατρο - Οπερα

H Μιμή Ντενίση πάει στη Σμύρνη

Τον Οκτώβριο η καινούργια της παράσταση

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
68126-137205.jpg

«Σμύρνη μου αγαπημένη» είναι ο τίτλος της παράστασης που θ’ ανεβάσει στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Εκτός από την Μιμή Ντενίση παίζουν και οι Κώστας Βουτσάς, Τάσος Νούσιας, Μιχάλης Μητρούσης, Χριστίνα Αλεξανιάν, Κρατερός Κατσούλης. Η Νατάσσα Θεοδωρίδου με την Εστουντιαντίνα ερμηνεύουν τα τραγούδια.

Μέσα από τις αναμνήσεις της αρχόντισσας Φιλιώς, την ιστορία της οικογένειάς της τα γλέντια και τα τραγούδια τους ξετυλίγεται η ιστορία της Σμύρνης.

Ο άντρας της Φιλιώς, φανατικός Έλληνας και Βενιζελικός, όπως και ο πατέρας της και τα παιδιά της, ζουν με το όνειρο της Μεγάλης Ιδέας. Ο αδελφός του και η οικογένειά του, επίσης επιτυχημένοι έμποροι, Βασιλικοί και φανατικοί Μικρασιάτες θέλουν τη Σμύρνη αυτόνομη. Οι σχέσεις ανάμεσα στις δύο οικογένειες, η αρμονική συνύπαρξη με Τούρκους και Λεβαντίνους, οι ανεκπλήρωτοι απαγορευμένοι έρωτες ανάμεσα στις διαφορετικές φυλές, τα γλέντια τους, τα τραγούδια, τα όνειρά τους γίνονται οι πρωταγωνιστές του έργου.

Η παράσταση αποτελεί το αποτέλεσμα τριών χρόνων μελέτης και έρευνας γύρω από το θέμα με την παράλληλη συλλογή πρωτότυπων μαρτυριών και συνεντεύξεων από Μικρασιάτες πρόσφυγες, καθώς και Λεβαντίνους και Τούρκους.

Κείμενο-σκηνοθεσία: Μιμή Ντενίση

Σκηνικά-κοστούμια: Γιώργος Πάτσας

Παίζουν επίσης: Δημήτρης Μακαλιάς, Κατερίνα Γερονικολού, Λευτέρης Ζαμπετάκης, Νέδη Αντωνιάδη, Αναστασία Σκοπελίτη και Νέλη Αλκάδη.

n

n

Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» Πειραιώς 254, Ταύρος, 212 2540000

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ