Θεατρο - Οπερα

Τελευταία ευκαιρία για το «Μom Made Mermaid»

Το αρχέγονο δίδυμο μάνας-γιου ιδωμένο... αλλιώς

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
mmm12small.jpg
Γεροντιδάκης Γιώργος - Kατσιπάνου Μάγδα

«Μom Made Mermaid»: Το αρχέγονο δίδυμο μάνας-γιου ιδωμένο αλλιώς έως και την Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο.

Αυτή την Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου είναι η τελευταία σου ευκαιρία. Η τελευταία σου ευκαιρία για να παρακολουθήσεις στην Εναλλακτική Σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου το θεατρικό έργο «Μom Made Mermaid» σε σκηνοθεσία Κατερίνας Σιώζου.

Περί τίνος πρόκειται; Μα για το αρχέγονο δίδυμο μάνας-γιου. Αυτή η γνωστή σχέση: οριακή, απόμακρη, επικίνδυνα κοντινή. Μία σχέση σαρκοβόρα, που αρρωσταίνει, που γιατρεύει και γιατρεύεται. Ιδωμένη τούτη τη φορά… αλλιώς. Και μ’ ένα τέλος… άλλο. Ως αρχή.

«Πώς θα μπορέσω να περιγράψω με λίγα λόγια αυτή την σχέση μητέρας και γιού. Δεν μπορώ να βρω τις λέξεις, τα λόγια. Μου φαντάζει δύσκολο και είναι επικίνδυνο. Για πρώτη φορά το μυαλό μου δεν μπορεί να δώσει εντολή στα χείλη μου αν και τα δόντια μου προσπαθούν να βοηθήσουν για να μπορέσω να φτιάξω λέξεις να ζωγραφίσω εμάς. Όπως μου ανάβει τα φώτα του δρόμου έτσι αυτόματα μπορεί να μου τα πάρει, να κάνει ένα φου και να τα σβήσει αλλά πάντα είναι εκεί να με συνοδεύσει στα ταξίδια μας πάνω στην γη και όχι μόνο. Θέλω να είμαι αυτό που θες εσύ μεγάλο Μ...Μαθαίνω. Δεν υπάρχω πέρα από την κοιλιά σου, δεν θέλω δεν μπορώ να επιλέξω τον εαυτό μου. Ξέρω όμως ότι μπορώ να πάψω να αναρωτιέμαι. Δεν θα επιλέξω. Θα απαρνηθώ την ανθρώπινη πλευρά μου. Αυτά τα ερωτήματα δεν θα υπάρχουν για μένα. Να ένα πρόβλημα λιγότερο για εμένα και φυσικά για εσένα. Μπορώ να είμαι τα πάντα και τίποτα. Αυτό ήθελες. Αυτό έγινε». Με αυτά τα λόγια η Κατερίνα Σιώζου περιγράφει το έργο του Γιώργου Νικολαΐδη «Μom Made Mermaid».

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση στο Guide της Athens Voice

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ