Θεατρο - Οπερα

Γίνε κι εσύ αφηγητής με τον Γιώργο Χρυσοστόμου

«Τα πάντα μπορούν να γίνουν θέατρο»

foto_1.jpg
Νικολέττα Σταμάτη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
mute_domnikimitropoulou.jpg
© Domniki Mitropoulou

Ένα θεατρικό εργαστήρι με τον Γιώργο Χρυσοστόμου στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, με αφορμή τη θεατρική παράσταση «Mute» στο Θέατρο του Νέου Κόσμου

Μπορούμε όλοι να γίνουμε ηθοποιοί; Πιθανότατα όχι. Μπορούμε, όμως, να γίνουμε όλοι αφηγητές; Ναι, το μόνο που χρειάζεται είναι να μάθουμε τον τρόπο.

Σε αυτό θα μάς βοηθήσει ο Γιώργος Χρυσοστόμου. Με αφορμή την παράσταση «Mute» στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου, ο ηθοποιός θα βρεθεί στις 30 Νοεμβρίου στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, για ένα τρίωρο θεατρικό εργαστήρι. Με αυτό θα μάς αποκαλύψει τα υλικά που συναρμολογούν μία καλή ιστορία, μέσα στην ουσία από ένα παιχνίδι αυτοσχεδιασμού που θα ξεδιπλώσει διαφορετικές αφηγηματικές τεχνικές.

Το θεατρικό εργαστήρι του Γιώργου Χρυσοστόμου αποτελεί, βέβαια, μία από τις πολλές εκδηλώσεις των Young Friends, των «νέων φίλων» έως 40 ετών του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης που συμμετέχουν σε δράσεις και εκδηλώσεις εντός και εκτός του μουσείου. Είναι, λοιπόν, πράγματι δυνατόν να γίνουμε μέλη του θεάτρου, αφηγητές; Ο ηθοποιός απαντάει: «Τα πάντα μπορούν να γίνουν θέατρο. Χρειάζεται ένας αφηγητής και ένας θεατής, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι όλοι μπορεί να είναι ηθοποιοί. Ζωγραφική, μουσική, χορός, γλυπτική, ποίηση, κινηματογράφος: όλα αποτελούν δυνητικά υλικά μιας θεατρικής παράστασης. Από την επιτυχημένη αφήγηση μιας ανέκδοτης ιστορίας, έως το ανέβασμα ενός πολύπλοκου θεατρικού έργου, ξεκλειδώνουμε διάφορες τεχνικές διήγησης για να πούμε μια ιστορία».

Διαβάστε τη συνέντευξη του Γιώργου Χρυσοστόμου στην A.V. εδώ.

posterdramaworkshop.jpg


Περισσότερες Πληροφορίες:
Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Νεοφύτου Δούκα 4
Ώρα: 11.30 (διάρκεια 3 ώρες με διάλειμμα) 

Κόστος συμμετοχής: 16€
Δήλωση συμμετοχής έως 29/11
Για δήλωση συμμετοχής: meetingpoint@cycladic.gr / 210 7228321 (εσωτ.128)      

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ