Θεατρο - Οπερα

Αικατερίνη Παπαγεωργίου, ποιος σκότωσε τον Πολ Σέλντον;

Η σκηνοθέτρια της παράστασης μας λέει τι θα δούμε σε αυτήν, αλλά και κάποια πράγματα για την πολύ ενδιαφέρουσα ομάδα The Young Quill

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 700
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Ποιος σκότωσε τον Πολ Σέλντον;» στο θέατρο 104

Η Αικατερίνη Παπαγεωργίου μιλάει για την παράσταση «Ποιος σκότωσε τον Πολ Σέλντον;» που ανεβαίνει στο θέατρο 104, και για την ομάδα The Young Quill.

Θυμάστε το Misery του Στίβεν Κινγκ; Όπου ο διάσημος λογοτέχνης Πολ Σέλντον αιχμαλωτίστηκε από την… ιδιόρρυθμη θαυμάστριά του, Άννυ Γουίλκς. Εδώ, ο Πολ Σέλντον έχει απελευθερωθεί και επιχειρεί να γράψει ένα νέο βιβλίο, όμως οι ήρωές του θα ζωντανέψουν επί σκηνής. Η Αικατερίνη Παπαγεωργίου, σκηνοθέτρια της παράστασης, μας λέει τι θα δούμε σε αυτήν, αλλά και κάποια πράγματα για την πολύ ενδιαφέρουσα ομάδα The Young Quill.

Ποιος σκότωσε τον Πολ Σέλντον; TRAILER

Σκηνοθετείτε την παράσταση «Ποιος σκότωσε τον Πολ Σέλντον;». Τι θα δούμε;
Το θεατρικό έργο «Ποιος σκότωσε τον Πολ Σέλντον;» αφορμάται από τη διάθεση του διάσημου συγγραφέα Πολ Σέλντον να γράψει ένα νέο βιβλίο, μετά το επεισοδιακό τέλος της αιχμαλωσίας του από την Άννυ Γουίλκς, όπου τον κεντρικό ρόλο θα έχει ο ίδιος. Ο Πολ φαίνεται να είναι έτοιμος να ξεπεράσει την τραυματική εμπειρία του. Θέλει να βασιστεί μεν σε αυτήν, αλλά επιθυμεί να αντιστρέψει τις θέσεις θύτη και θύματος. Παραταύτα,  ο Πολ Σέλντον παγιδεύεται συνεχώς από τους δύο άλλους χαρακτήρες της ιστορίας: οι θεωρούμενοι νεκροί Άννυ Γουίλκς και σερίφης ανέλπιστα αποκτούν σάρκα και οστά και αναλαμβάνουν δράση επί σκηνής.

Αικατερίνη Παπαγεωργίου
Αικατερίνη Παπαγεωργίου

Ποια ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση για εσάς σε ό,τι αφορά τη σκηνοθεσία της παράστασης;
Το γεγονός ότι το θεατρικό έργο αναφέρεται στη συγγραφή ενός βιβλίου, την πλοκή του οποίου επιχειρούν να διαμορφώσουν εκτός από τον συγγραφέα και οι ίδιοι οι αυτονομημένοι ήρωες επί σκηνής – δηλαδή, οι χαρακτήρες τόσο της παράστασης όσο και του υπό συγγραφή βιβλίου διαμορφώνουν την πλοκή και της παράστασης και του βιβλίου επί σκηνής. Η συνθήκη αυτή καθιστά το έργο ιδιαίτερα αυτοαναφορικό και στόχος μου ήταν να διατηρηθεί μια ισορροπία στην οποία ο θεατής θα μπορεί να καταλαβαίνει την πολυπλοκότητα  δράσης, χωρίς όμως να στερείται τίποτα από την απόλαυση και την ένταση που προσφέρει η αστυνομική πλοκή.

«Ποιος σκότωσε τον Πολ Σέλντον;» στο θέατρο 104

Είστε συνιδρύτρια της ομάδας The Young Quill, η οποία έχει τρία χρόνια παρουσίας. Τι έχει καταφέρει μέχρι σήμερα;
Το The Young Quill είναι μια ομάδα νέων καλλιτεχνών που έχει καταφέρει να δραστηριοποιηθεί τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Μεγάλη Βρετανία, καθώς η σύλληψη της ιδέας έγινε μεταξύ φίλων, όταν ακόμη σπουδάζαμε στο Royal Central School of Speech and Drama, στο Λονδίνο. Στο ενεργητικό μας μετράμε πέντε παραστάσεις στόχος των οποίων ήταν η ανάδειξη νέων θεατρικών κειμένων και η συνεργασία με ανερχόμενους ηθοποιούς του χώρου. Τον τελευταίο χρόνο έχουμε διευρύνει κατά πολύ των κύκλο των συνεργατών και σε καλλιτέχνες άλλων πεδίων.

«Ποιος σκότωσε τον Πολ Σέλντον;» στο θέατρο 104


Δείτε περισσότερες πληροφίες για την παράσταση στο Guide της Athens Voice

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ