Θεατρο - Οπερα

Μια σουρεάλ Ρεβέκα

Ο Χ. Ασημακόπουλος πρωταγωνιστεί στη διασκευή του κλασικού μυθιστορήματος της Du Maurier

42139-94761.jpg
Χάρης Μαρκάκης
ΤΕΥΧΟΣ 457
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
53306-117568.jpg

Ο Χάρης Ασημακόπουλος πρωταγωνιστεί στη σουρεαλιστική διασκευή του κλασικού αριστουργήματος της Daphne Du Maurier «Ρεβέκα», με τίτλο «Rebeeeca». Μας μίλησε για το έργο και το ρόλο του.

«Το έργο της Μοριέ είναι γνωστό από την κινηματογραφική μεταφορά του Άλφρεντ Χίτσκοκ. Στη δική μας παράσταση, όμως, και όπως σημειώνει ο σκηνοθέτης και διασκευαστής του έργου Γρηγόρης Χατζάκης, το έργο βρίσκεται σε αλλόκοτη θέση, καθώς ανεβαίνει σε μία διασκευή που μάλλον δεν είχε κατά νου. Η ιστορία είναι λίγο πολύ η ίδια, όμως κάτι δεν πάει καθόλου καλά και το έργο δεν θα ησυχάσει αν δεν το εντοπίσει.

Υποδύομαι, λοιπόν, έναν προβληματισμένο άντρα, πολύ πλούσιο και πρόσφατα χήρο, τον κύριο Μάξιμ Ντε Γουίντερ. Έχω εγκαταλείψει την έπαυλή μου, επειδή πριν ένα χρόνο σκοτώθηκε ξαφνικά και μυστηριωδώς η γυναίκα μου. Στο Μόντε Κάρλο γνωρίζω μια νέα κοπέλα, χαρωπή, αφελή και φτωχή, που εργάζεται ως συνοδός μιας εύπορης κυρίας. Ερωτευόμαστε παράφορα, την παντρεύομαι και μετακομίζουμε αμέσως στην πολυτελή έπαυλη της οικογένειαάς μου, στο Μάντερλεϊ. Εκεί ζουν μαζί μας ένας ευτραφής μπάτλερ, μια στρυφνή οικονόμος κι ένας τεμπέλης σκύλος. Στην επιβλητική και τεράστια έπαυλη που είναι γεμάτη μυστικά και σκάλες, η νέα μου σύζυγος αισθάνεται αρχικά ενθουσιασμένη με τις προοπτικές που ανοίγονται μπροστά της.

Πολύ γρήγορα όμως, αυτοί οι “περίεργοι και παράξενοι” άνθρωποι που την περιτριγυρίζουν την οδηγούν όλο και πιο βαθιά σε ένα στρόβιλο φόβου και αφόρητου φθόνου, συγκρίνοντάς τη συνεχώς με την πρώην κυρία τους, την Ρεμπέκα Ντε Γουίντερ. Έτσι κάνουν την νέα κοπέλα να νιώθει όλο και πιο πολύ να συρρικνώνεται η παρουσία της και να προσβάλλεται η προσωπικότητά της. Ως ανύπαρκτη πια, αρχίζει να τη διακατέχει μία απέραντη μοναξιά και μία παθολογική ζήλια απέναντι στην πρώτη και νεκρή πλέον σύζυγό μου. Είναι μια συμβατική ιστορία με πολύ χιούμορ και σουρεαλιστική αντιμετώπιση».

n

n

Φωτό: Γιώργος Καλφαμανώλης

Info: Διασκευή-Σκηνοθεσία: Γρηγόρης Χατζάκης. Παίζουν: Χάρης Ασημακόπουλος, Κλεοπάτρα Τολόγκου, Άννα Κολιοφώτη, Γρηγόρης Χατζάκης. Επί Κολωνώ, Ναυπλίου 12 & Λένορμαν 94, Κολωνός, 210 5138067. Δευτ. & Τρ. 21.15. €12, 8(Φ/Μαθ). Είσοδος ελεύθερη για ανέργους (περιορισμένος αριθμός)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ