- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο «Καρυθραύστης» στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης για δύο παραστάσεις
Το Κρατικό Μπαλέτο στον πάγο «Αγία Πετρούπολη» έρχεται στην Ελλάδα
Ένα από τα πιο αγαπημένα κλασικά έργα όλων των εποχών, «Ο Καρυοθραύστης», θα παρουσιαστεί για δύο μοναδικές παραστάσεις (19 & 20 Μαρτίου 2019) στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης από το Κρατικό Μπαλέτο στον πάγο της Αγίας Πετρούπολης της Ρωσίας, στην πιο ελκυστική του μορφή –με χορογραφία στον πάγο– ρωσικού σχηματισμού, που λατρεύουν οι οπαδοί της κλασικής τέχνης.
Η παράσταση «Ο Καρυοθραύστης» δεν χρειάζεται συστάσεις. Μετά την πρεμιέρα του το 1877 στη Μόσχα από το «Θέατρο Μπολσόι», το έργο έχει περιοδεύσει σε διάσημα θέατρα σε όλο τον κόσμο με διαφορετικές ερμηνείες για παιδιά και ενήλικες.
Με πρωτότυπη μουσική του Τσαϊκόφσκι, η σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης θα μετατραπεί σε μια παγωμένη λίμνη, η οποία θα βυθίσει τους θεατές στον παραμυθένιο κόσμο των χαριτωμένων κύκνων κατά την εκτέλεση των ρωσικών ολυμπιακών πρωταθλητών του καλλιτεχνικού πατινάζ.
Το γεγονός ότι πρωταγωνιστούν οι εντυπωσιακοί χορευτές από το μπαλέτο «Αγία Πετρούπολη» δημιουργεί την προσμονή για μια ολοζώντανη παράσταση που θα μείνει αξέχαστη για τις ακροβατικές φιγούρες τους, την πλούσια σκηνοθεσία, τα αυθεντικά κοστούμια που κόβουν την ανάσα.
Μεταξύ των 20 δημοφιλών αθλητών της Ρωσίας - βιρτουόζων χορευτών πάγου διακρίνονται και πρωταγωνιστούν οι ευρωπαίοι Ολυμπιονίκες Lyudmila Belousov και Oleg Protopopov, που είναι γνωστοί ως «Ρώσοι πλοίαρχοι του αθλητισμού» λόγω των πολλών νικών τους στους πιο διάσημους διαγωνισμούς.
Το Κρατικό Μπαλέτο στον πάγο «Αγία Πετρούπολη» δημιουργήθηκε το 2017 από τον χορογράφο Konstantin Boyarsky και γιόρτασε την 50ή επέτειό του με μια σειρά παραστάσεων στην Κίνα, τη Γαλλία, την Τσεχική Δημοκρατία, την Ιταλία, την Κροατία, τη Σερβία, τη Βουλγαρία, τη Μέση Ανατολή και τη Νότια Αμερική.
Κάθε εμφάνιση του ρωσικού «Μπαλέτου στον πάγο» έχει απόλυτη επιτυχία και όλες οι παραστάσεις του θιάσου είναι sold out πολλές εβδομάδες πριν τις προγραμματισμένες παραστάσεις.
Info: 19 & 20 Μαρτίου 2019, 21.00. Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Αίθουσα Φίλων Μουσικής Μ1. Τιμές εισιτηρίων: 44€, 34€, 24€, 14€, 15€ (φοιτητικό), 10€ (παιδικό, ανέργων, ΑΜΕΑ).
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μετά το Πάσχα και πριν την έναρξη της θερινής σεζόν, έχουμε πολλές πρεμιέρες και πολλές επαναλήψεις από προηγούμενα έτη
Μια μουσικοθεατρική προσέγγιση των διεθνών πολιτισμών του καρναβαλιού
Μια σύγχρονη ανάγνωση του κλασικού έργου, με το βλέμμα στο μέλλον
Η συν-σκηνοθέτρια Ντιάνα Θεοχαρίδη μιλάει στην ATHENS VOICE για το τολμηρό έργο περί ρευστότητας των φύλων
Η ιστορική «Κάρμεν» του 1875 αναβιώνει στη Λυρική μέσα από τη σκηνοθετική ματιά του Ρομάν Ζιλμπέρ
Οι πρεμιέρες και εκείνες που ρίχνουν αυλαία το προσεχές διάστημα
Θηριοτροφείο στο Θέατρο Δρόμος, σε κείμενο και σκηνοθεσία του Δημήτρη Τσεκούρα
Lemon & Special Piano Night για την πιο πολυταξιδεμένη θεατρική παράσταση στην Ελλάδα - Ανοιχτό Θέατρο «Αλίκη Βιουγιουκλάκη» Βριλήσσια
Όταν ο ανθρώπινος πόνος και η οδύνη μεταμορφώνονται σε εκδίκηση
Η παράσταση κάνει πρεμιέρα τον Ιούνιο στο Θέατρο Δάσους και θα παρουσιαστεί τον Αύγουστο στην Επίδαυρο
Η ζωή του σαν σκηνή – τώρα στη «Τζένη Τζένη» του Νίκου Καραθάνου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, μια αναμέτρηση με την κλασική ταινία της Φίνος Φιλμ
Η νέα διασκευή της κωμωδίας του Αριστοφάνη είναι η απάντηση στην τρέλα με την τρέλα
Η παράσταση κινείται στο όριο θεάτρου και μουσικής αφήγησης. Δεκαέξι τραγούδια και ενότητες λόγου οργανώνονται σε μια ενιαία σκηνική ροή που παρακολουθεί τη διαδρομή μιας ανθρώπινης ζωής
Θεατρικές πρεμιέρες και έργα που παίζονται για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων
Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες της παράστασης
Μια μουσικοθεατρική παράσταση όπου ο χρόνος ξεφεύγει από τη γραμμική του πορεία
Οι δύο ηθοποιοί υποδύονται την Τασούλα, την πρωταγωνίστρια της παράστασης στο θέατρο Παλλάς, σε διπλή διανομή
Ένα από τα πιο προκλητικά και ριζοσπαστικά μυθιστορήματα της γαλλικής λογοτεχνίας παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα
Το αυτοβιογραφικό έργο της νομπελίστριας μεταφέρεται από την ομάδα ETÚTI στο Blue Box Creative Studio
Η Μαρία Ναυπλιώτου ως Άτοσσα, ο Δημήτρης Καταλειφός ως Δαρείος, ο Αναστάσης Ροϊλός ως Ξέρξης και ο Σταύρος Σβήγκος ως Αγγελιοφόρος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.