Θεατρο - Οπερα

Lemon: Τελευταίες παραστάσεις στο Θέατρο Radar

Βασισμένο στο Χιλιαεννιακόσια του Alessandro Baricco

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Lemon, στο Θέατρο Radar
Lemon, στο Θέατρο Radar

Έπειτα από τέσσερις μήνες επιτυχημένων παραστάσεων, το ατμοσφαιρικό ταξίδι του Lemon φθάνει στο τέλος του!

Ο Χιλιαεννιακόσια, παρέα με το μοναδικό του φίλο Τιμ Τούνυ και το πιάνο-μαγικό κουτί του Lemon, θα μοιράζεται την απίστευτη ιστορία του με τους επιβάτες του Βιρτζίνιαν μόνο για 10 παραστάσεις ακόμα, έως τις 19 Μαρτίου. Κάθε Δευτέρα και Τρίτη, στις 21.15.

Οι δύο ηθοποιοί της παράστασης, Μελαχρινός Βελέντζας και Γιώργος Δρίβας, ακροβατούν κυριολεκτικά και μεταφορικά ανάμεσα στη στεριά και τη θάλασσα, τη χαρά και την υπαρξιακή αγωνία, το γέλιο και τη συγκίνηση. Μία παράσταση γεμάτη αντιθέσεις, όπου η ενέργεια κατακλύζει τη σκηνή, η ζωντανή μουσική συνοδεύει την αφήγηση και η ιστορία του πιανίστα που δεν πάτησε ποτέ το πόδι του στη στεριά γίνεται το προσωπικό ταξίδι του καθένα από εμάς.

|Εσύ φοβάσαι να κατέβεις από το πλοίο που γεννήθηκες; |

Lemon των Experimento | Η απίστευτη ιστορία του θρυλικού πιανίστα 1900!

Special Lemon Nights!

  • Τρίτη 5 Μαρτίου τo Lemon στο Παρίσι!

Μετά το τέλος της παράστασης, οι Manouche Drome έρχονται με το Musette Chanté Project και ταξιδεύουν τους επιβάτες του Βιρτζίνιαν στα γαλλικά βαλς του Μεσοπολέμου και τις ατμοσφαιρικές μελωδίες των Edith Piaf, Charles Aznavour, Georges Brassens κ.α.

  • Τρίτη 19 Μαρτίου τo Lemon στην Αμερική του '50!

Μετά το τέλος της παράστασης, η Σία Κοσκινά (vocals) με τον πιανίστα και συνθέτη Αντώνη Καραντζίκη μάς ταξιδεύουν στα πιο in jazz clubs της Αμερικής του ‘50 με «favorite standard songs of the Great American song book!». 

Το Lemon είναι μία ανεξάρτητη παραγωγή της καλλιτεχνικής ομάδας Experimento. Ως site-specific παράσταση ταξιδεύει σε θεατρικές σκηνές και πρωτότυπους προορισμούς κάπου ανάμεσα στη στεριά και τη θάλασσα.

Το ντουέτο του Lemon: Μελαχρινός Βελέντζας και Γιώργος Δρίβας
Το ντουέτο του Lemon: Μελαχρινός Βελέντζας και Γιώργος Δρίβας/©Παναγιώτης Μουλίνος

Το καλοκαίρι του 2018, κατά την πρώτη περιοδεία του, παρουσιάστηκε πάνω σε αγκυροβολημένο ferry-boat στο λιμάνι της Αντιπάρου, εν πλω και υπό φυσικό φως ανάμεσα στη Σαντορίνη και τη Θηρασιά, σ’ ένα καρνάγιο στην περιοχή του Λαυρίου. Μετά το τέλος των παραστάσεων στο Θέατρο Radar, το ατμόπλοιο Βιρτζίνιαν θα συνεχίσει το ταξίδι του ανά την Ελλάδα.

Lemon, στο Θέατρο Radar
Lemon, στο Θέατρο Radar/Παναγιώτης Μουλίνος

|Δεν πρέπει να νομίσεις πως είμαι δυστυχισμένος. Δε θα είμαι ποτέ πια.|

Ακολουθήστε το ταξίδι αυτής της ιστορίας:

Δείτε περισσότερες πληροφορίες στο Guide της Athens Voice.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ